Jeg elsker italiensk mad og gerne med et spicy kick – derfor denne hjemmelavede tomatsauce med hvidløg, chili og whisky! Det er en rigtig herreret eller en ret, som du kunne lave til din mand – og det gælder faktisk både hvis han er whiskyelsker eller ej, for whiskyen tilføjer blot dybde og et lille kick til retten, så du bliver ikke blæst bagover! Den hjemmelavede tomatsovs fungerer også til fx pizza som en pizzasauce. Håber du synes om opskriften!

Denne opskrift er inspireret af Sergio Paolo, som tidligere har været en del af “San Carlo Restaurant Group” gennem en stor del af hans karriere. Nu arbejder han som Brand Ambassador på Highland Park destilleriet og står også bag denne opskrift, som jeg ganske vist har tolket lidt på.

Herremiddag: Pasta med hjemmelavet whisky-tomatsauce på Highland Park 12 års...
Highland Park er en unik whisky fra Orkney øerne…
Herremiddag: Pasta med hjemmelavet whisky-tomatsauce på Highland Park 12 års...

Herremiddag: Pasta med hjemmelavet whisky-tomatsauce…

Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Crumble til pasta, Hjemmelavet tomatsauce, Nem tomatsauce
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Her får du opskriften på den ultimative hjemmelavede tomatsauce med hvidløg, chili og whisky fra Highland Park – den er perfekt til en aften med gutterne!

Udskriv

Ingredienser

Pasta

  • 400 gram Penne
  • 1 håndfuld salt

Tomatsauce

  • 1 dåse tomatsauce fra “Il Fornaio” eller Tomatoes Passata fra Urtekram
  • 200 gram friske cherrytomater
  • 2 dl creme fraiche 38 % – gerne den fra Naturmælk.
  • 2 spsk god ekstra jomfru oliven olie
  • 200 gram økologisk bacon
  • 1 frisk rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk Sukker
  • 1 dl Highland Park 12 års Whisky
  • 1 håndfuld basilikum
  • 1 håndfuld Vesterhavsost
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Tomatsauce

  1. Steg dit bacon sprødt og gyldent i en sauterpande og sæt det efterfølgende til side, behold fedtet på panden.

  2. Tilsæt evt. lidt ekstra olie på sauterpanden og varm det op.

  3. Riv, hak eller pres hvidløget, hak chilien, hvis du er fan af varme, så beholder du stok og kerner.
  4. Når det begynder at boble lidt tilsættes whiskyen og øger varmer.
  5. Kald dine familiemedlemmer i køkkenet ud, for nu skal der laves show!
  6. Sluk emhætten og sæt ild til skidtet – modtag familiemedlemmernes jubel og anerkendelse.
  7. Skær tomaterne i mindre stykker og tilsæt dem sammen med dåsetomaterne.
  8. Lad det nu simre under låg gerne i 1 time – den bliver blot bedre af det.
  9. Når den er kogt ind tilsætter du creme fraiche og smager til med salt, peber og sukker.

Pasta

  1. Kog spaghettien – og det skal du altså gøre rigtigt.
  2. En stor gryde, masser af vand og salt.
  3. Når vandet koger tilsætter du spaghettien (uden at knække det) og lader det synke ned i vandet.
  4. Kog det 7 minutter så det beholder lidt bid.
  5. Vend pastaen sammen med tomatsaucen.
  6. Server med masser af friskrevet parmesan og lidt basilikum blade.
Herremiddag: Pasta med hjemmelavet whisky-tomatsauce på Highland Park 12 års...

Hvis du som kvinde tænker “uha, jeg kan ikke lide whisky”, så helt okay og respekt for det. Men alligevel – giv den en chance, det bliver ikke en stærk ret, da alkohollen fra whiskyen delvist flamberes og resten koger væk. Så du kan være helt rolig.

Herremiddag: Pasta med hjemmelavet whisky-tomatsauce på Highland Park 12 års...
Highland Park 12 var én af de første whiskyer jeg smagte nogensinde

Det var Highland Park, som startede min “whiskyrejse”, hvor jeg efter at have smagt deres 12 års gik direkte til deres 25 års, som imponerede mig helt vildt. Efter den dag vidste jeg, at jeg var forelsket i Highland Park for evigt. Jeg tror det peakede da jeg besøgte destillerier i 2013 og bl.a. smagte en 1964 – det er til dato det bedste jeg har smagt i mit liv.

Herremiddag: Pasta med hjemmelavet whisky-tomatsauce på Highland Park 12 års...

Håber du synes om retten, det er virkelig en lækker pasta ret med masser af smag og ikke mindst whisky og kærlighed!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift