Tequila og mezcal er begge produkter, som jeg bliver mere og mere glad for. Det hele startede med et besøg hos den super oplagte Bjørn, som ejer tequila.dk. Han er lidt en af tequila-ekspert og fik hurtig tændt en glød i mig. Derefter fandt jeg ud af, at tequila er så meget mere end Sierras slavespiritus, som er så fæl, at der skal salt og citron til bare for at få den ned – uha! Herefter var der ikke langt til tequilas røgede bror, mezcal!

Alt den tequila og mezcal, som du ser på “Mad & Monoplet” kommer fra Bjørns butik tequila.dk, som i øvrigt er stedet at gå hen, hvis du gerne vil smage nogle lækre dråber. Én ting er sikkert, tequila og mezcal er meget mere end tarvelige shot! Du kan læse om forskellen på tequila og mezcal og blive klogere på få minutter i dette indlæg. Al inspiration og viden har jeg fået fra tequila.dk.

Scorpion Mezcal Reposado

Scorpion Mezcal Reposado er én af de første mezcals, jeg har smagt. Noget af det første jeg lagde mærke til var, at der faktisk ligger en lille skorpion på bunden af flasken. På nogle af billederne kan du svagt ane den. Det er ret blæret, og nej, du behøver ikke spise den. Hvis du vælger at gøre det, så er det godt at vide, at gift og det hele er fjernet.

Thursdays Tequila: Scorpion Mezcal Reposado
Hvis du kigger godt efte,r kan du faktisk ane skorpionen i bunden af flasken?

Duft og smagsnoter

For mig er det her en lækker dram med masser af karakter. Den har fået et år på fad, som gør, at den er i “reposado”-kategorien, det sker allerede efter 2 måneder på fad. Det giver den en flot duft af vanilje, mandler og krydderier. Hvis jeg fik den i en blindsmagning, og jeg kun måtte dufte, ville jeg ærligt have svært ved at sige “mezcal”.

Thursdays Tequila: Scorpion Mezcal Reposado
Skål

Det ville jeg dog kunne på smagen, hvor den “traditionelle” agavesmag kommer frem. Den er frugtig og har noter af røg, cedertræ og ingefær. Faktisk er den langt mere frugtig, end jeg havde forventet. I afslutningen fornemmer jeg lidt citrus. Du finder Scoption Mezcal Reposade på tequila.dk til 495 kr.

Thursdays Tequila: Scorpion Mezcal Reposado
En god mezcal, hvis du gerne vil have den slags på hylden…

Skål og god dag – håber det har givet dig lidt mere inspiration og indsigt i mezcal!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar