Gå til opskrift

Her får du den perfekte opskrift på en luftig æggekage, som kan laves på under 15 minutter. Det er intet mindre end den bedste redning, hvis du står og er presset over aftensmaden. Det eneste, du skal bruge, er æg, bacon, tomater, purløg og rugbrød, og så har du en velsmagende aftensmad…

Sådan får du en luftig æggekage

Sådan får du en luftig æggekage

Ret: Hovedret
Køkken: dansk
Keyword: Æggekage, Bacon
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Forfatter: Familiefaren
Udskriv

Ingredienser

  • 8 økologiske æg
  • 1 pakke bacon
  • Et par nip salt
  • 10 cherrytomater - er der sæson for danske tomater så napper du dem.
  • ½ tsk bagepulver
  • Et bundt purløg
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Fremgangsmåde
  2. Steg dit bacon sprødt på en pande.
  3. Bevar fedtet - det er okay, så meget feder det altså heller ikke.
  4. Slå alle æggene ud og pisk dem grundigt - altså virkelig grundigt sammen med bagepulver og salt.
  5. Lad det stå 5 minutter så opløses bagepulveret helt.
  6. Imens varmer du panden op til middelvarme (5 på mit induktion med et max på 9).
  7. Tilsæt nu æggemassen.

  8. Imens skærer du tomaterne i kvarte og hakker eller klipper purløget.

  9. Når du kan se, at æggekagen er hævet op og næsten er tør på toppen, tilsætter du tomater og bacon. Herefter varer det ca. 1 minut, så er den klar.

  10. Tilsæt purløg og server straks med rugbrød til.

Indtil jeg lærte at lave mad, forstod jeg faktisk ikke helt, hvordan man lavede en æggekage. Det virkede meget omfattende. Intet kunne dog være længere fra sandheden. Det er pærelet at lave! Min gamle far lavede det ofte, præcis som jeg har lavet det i denne opskrift med sprødstegt bacon, nyklippet purløg, friske tomater og rugbrød. I opskriften kommer jeg med et par tips til, hvordan du får den perfekt luftige æggekage.

Sådan får du en luftig æggekage
Frisk purløg og rugbrød…
Sådan får du en luftig æggekage
Bacon – spice of life…

Tricket til at få en luftig æggekage

Okay – indrømmet – bagepulver er lidt letkøbt, men det virker altså. Det første trick er, at du pisker luft ind i æggene. Find et piskeris og pisk, pisk, pisk! Fuld gas. Så steger du æggekagen på lav varme. Her laver bagepulveret små lufthuller i æggene og får den til at hæve. Den eneste lille ulempe er, at du skal spise den, ligeså snart den kommer af varmen, ellers falder den sammen, men smagen ændrer sig ikke.

Sådan får du en luftig æggekage
Tricket med bagepulver…

Det er også muligt at lave æggekagen i ovnen. Hvis du ønsker det, så skal du, efter du har tilføjet massen på panden, sætte den ind ved 180 grader i 10 min. Du kan se, at den er færdig, så snart massen begynder at sætte sig. Herefter pynter du med purløg og tomat. Bacon steger du på panden imens. 

Sådan får du en luftig æggekage

Jeg laver ofte denne ret om mandagen, hvor jeg får mine tre dejlige tøser, som jeg har fornøjelsen af at have hver anden uge. Jeg er nemlig i den “lykkelige” situation, at jeg er skilt og har delebørn, som cirka halvdelen af Danmarks befolkning har. Det betyder, at jeg i den ene uge laver ret meget børnevenlig mad, og den anden uge laver jeg mere gourmet, spiser ud og nyder en lille whisky eller cocktail i ny og næ. Men mandag er ofte en lettere stressende dag, da der er skiftedag, og så får jeg mine tøser. Derfor er en hurtig og velsmagende opskrift guld værd, og det er denne opskrift på æggekage nemlig.

Sådan får du en luftig æggekage
Klassisk æggekage…

Håber det har givet inspiration! 

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift