Jeg har gennem de sidste uger kigget på Glenfiddich og deres 12 års samt 15 års. Nu er vi nået til den sidste i rækken – deres 18 års, den koster ca. det dobbelte af deres 12 års – men er den dobbelt så meget værd?

Et spørgsmål jeg ofte bliver stillet når jeg snakker om whisky er: “Jamen er den pengene værd?”. Det er ofte ved dyrere whiskys som fx denne Hibiki 21 års jeg postede for nogle uger siden:

Denne whisky måtte jeg slippe ca. 3200 DKK for hvilket var billigt, da den nok nærmere koster det dobbelte i Danmark. Sagen var den, at jeg var heldig at købe den i Kyoto til “billige penge”. Men spørgsmålet er godt – for er en whisky 3000 kr. værd eller er en flaske Glenfiddich 18 års som koster dobbelt så meget som en 12 års det dobbelte værd?

Whisky: Speyside klassiker Glenfiddich 18 års
Er en flaske Glenfiddich 18 års som koster dobbelt så meget som en 12 års det dobbelte værd?

Svaret er, at det er individuelt og kommer an på hvem man er? Er du ny i denne vidunderlige whiskyverden så er du nok ikke klar til at betale 700-800 kr. for whisky og dermed er en 18 års nok i overkanten som start og dermed vil du ikke mene, at den er pengene værd. Jeg derimod vil hellere betale det dobbelte for at få en whisky med mere karakter og dybde som udvikles med alderen. En mellem ting kunne jo være deres 15 års, som bestemt også er et fremragende bud. Her rammer prisen mid imellem på ca. 400 kr.

Whisky: Speyside klassiker Glenfiddich 18 års
Hele rækkes jeg har smagt og skrevet om de sidste par uger…

Glenfiddich 18 års duft og smagsnoter

Vi lagde ud med Glenfiddich 12 års som er meget karakteriseret af florale noter og masser af citrus. Jeg vil ikke kalde den karakteristisk “Spey-side” udtryk – men det er bestemt interessant. Deres 15 års er noget mere sødmefuld, hvor noter af tørret frugt og honning er tydelige.

Whisky: Speyside klassiker Glenfiddich 18 års
Den sidste i rækken for denne gang – Glenfiddich 18 års…

Ved deres 18 års virker det som om, at det bedste fra de to andre er blevet blandet sammen. I næsen har den masser af frugt, men lidt mindre sødme end 15 års. Den har duft af tørret frugt, et strejf af kanel men også bitre noter af mørk chokolade. I munden kommer sødme frem, hvor den smager af vanilje, karamel og et strejf af ingefær. Den har den længste eftersmag af dem alle, hvor der kommer eg og et let saltet afslutning frem.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar