Lavet i samarbejde med Cozze – artiklen indeholder affiliate links

Pizza er boomet disse dage, og der er næsten ingen undskyldning for ikke at lave en god sprød pizza. Tidligere var den bedste mulighed enten at bruge sin ovn, skrue den op på max, evt. bruge en bagesten eller bruge sin grill. Men nu er det muligt at effektivisere processen ret meget. Jeg har lavet en test af den populære “Cozze” pizzaovn på el i den store udgave – god fornøjelse.

Hvem elsker ikke en nybagt pizza? Jeg gør i hvert fald, men ofte så er det lidt for krævende at skulle vente på, at ovnen bliver varm nok, eller at grillen er klar. Dertil så bruger du også temmelig meget gas på at varme en stor grill op til 400 grader, hvis det overhovedet er muligt? Jeg har selv en Weber Genesis II, som er fremragende, men for at få den varm nok, skal alle fem brændere køre på fuld knald i mindst 20-25 min, og det bruger en del gas. Heldigvis så er der lys for enden at tunnelen. Køb Cozze 17″ elektrisk pizzaovn her.

Monopolet tester: Cozze 17
Unboxed, installeret og klar til brug

Førstehåndsindtryk & Unboxing Cozze udebord/udtræk

Efter at have slæbt både pizzaovnen og dens tilhørende bord op på 5. sal i lejligheden, holdt adskillige pauser og svedt som en hest, så var jeg klar til at samle. Det “sværeste” er helt sikkert bordet, som kan købes for ca. 1500 kr. online. Det er lavet i rustfrit stål, og det tager ca. 45 min at samle, også selv om at du som mig ikke er særlig handy. Det passer både til 13″ og til 17″ og har et lille udtræk i siden, som gør, at du også kan arbejde på det. Det har en forstærket bund og kraftige gummihjul, så det kan sagtens klare, at du ruller rundt med det.

Førstehåndsindtryk & Unboxing Cozze pizzaovn el 17″

Hvis bordet ikke skulle samles, så var du i gang med at varme ovnen op efter max 3 min. Det er vitterligt “plug and play”, og hvor er det skønt med el. For mange år siden testede jeg én af de først el-grill fra Weber, og jeg syntes ærlig talt, det var lidt underligt, jeg tror tiden var en anden og teknologien sikkert ikke så udviklet som i dag. I hvert fald tog det ret lang tid at få gang i ovnen og den software, som var med, var noget hø. Sådan er det ikke her, for ærligt så er der ikke noget, som kan gå galt. Du sætter pizzaovnen til og venter 30 sekunder, så drejer du på hjulet og skruer op på ønskede temperatur, herefter venter du bare. Så simpelt er det.

Monopolet tester: Cozze 17
Cozze

Design og kvalitet

Pizzaovnen består af rustfrie SS 430 sider på den indvendige side og dobbelt lag varmebestandig lak og zink på kabinet og ben. Den er desginet til at holde på varmen, hvilket du kan læse mere om i testen. Frontlågen er også lavet af zink og kan tages ud. Den er temmelig robust, men lakken på selve kabinettet er lidt skrøbeligt, så hvis du som mig er lidt ivrig med at sætte låget på og kommer til at “ramme ved siden af”, så kommer der er en ridse i lakken. Det er lidt ærgerligt, når det sker, så pas godt på den.

Monopolet tester: Cozze 17
Den pynter ret godt på terassen ikke?

Designet er virkelig cool, hvis du spørger mig – jeg er vild med den. De brede fødder og kabinettet med zinklåget ser virkelig godt ud.

Ekstra udstyr

Som du sikkert kan regne ud, så laver Cozze alt, hvad du har brug for – pizzaspader i forskellige designs, som du kan få med og uden huller i. Om du er til det ene eller andet er lidt op til dine færdigheder, når det kommer til pizzabagning. Den ene er en pizzaspade uden huller, som måler 29 x 31 x 64,5 cm. og er i rustfrit stål. Den vil de fleste kalde den “original”, og den som enhver pizzabager vil sværge til. Billigste pris på nettet er 230 kr. Eller er der en pizzaspade med huller, som måler 66 x 30 x 32,5 cm. og er i rustfri stål. Billigste pris på nettet er 276 kr.

Monopolet tester: Cozze 17

Den med huller er noget nemmere at bruge, da dejen har mindre berøring med plade. Én af dem er et must, ellers får du aldrig pizzaen ind i ovnen. Ellers vil jeg anbefale dig en varmefast pizzahandske, som Cozze også laver. Prisen er 56 kr., og de er godt givet ud, for når du arbejder med en ovn, som er 400-450 grader, så skal der blot et nanosekund til, før du har en forbrænding. Videre er åbningen kun 8,5 cm, så her bør du bruge handske.

Selve testen

Det en pizzaovn først og fremmest skal kunne er to ting: den skal kunne blive varm nok – det vil sige, at den mindst skal op på 375 grader og gerne højere. Det betyder nemlig, at bunden på pizzaen bliver sprød. Det næste er, at den skal kunne holde på varmen, det duer ikke, at varmen forsvinder med det samme. Det problem har jeg fx på min grill, den er slet ikke isoleret godt nok til at holde på varmen, når den kommer over 300 grader. Hver gang låget åbnes, så mister den på få sekunder 50 grader. Hvis de to ting er opfyldt, så er vi godt på vej.

Monopolet tester: Cozze 17

3 – 2 – 1 GO!

Cozzes pizzaovn kan sagtens blive varm, du sætter den i stikket og skruer op. På siden har den digitaltermometer. De første 100 grader går hurtigt, og efter få minutter har den en grundvarme. Efter ca. 8 min. er den på 300 grader. De sidste 150 grader tager ca. 12 min. hvilket er lidt afhængigt af vejr og vind. Jeg testede den, da der var ca. 18 grader på en tagterasse på 6. sal med en del blæst. Senere har jeg testet den i højt solskin og stille vejr, hvor den kan nå de 450 grader et par minutter hurtigere. En god tommelfingerregel er dog at du skal beregne 20 min., før den har nået max temperatur, som er 450 grader.

Monopolet tester: Cozze 17

Den holder på varmen – hvilket du kan se i videoen her, det er faktisk ret imponerende. Den er 383 grader, imens jeg står med min hånd på den. Det er isolering, der vil noget.

Tryk på ikonet for at tilføje undertekster

Dommen 

Prisen er 2999 kr. for denne model, hvis du mener, du kan nøjes med en 13″, så kan du spare ca. 1000 kr., da den koster 1999 kr. Jeg vil dog altid gå efter den store, da det ellers bliver lidt “børnepizzaer”. Den er nem at bruge, endnu nemmere at tilslutte, den bliver varm på den tid, som det tager dig at samle en pizza (20 min). Den kan lave pizza på 90 sekunder, og de bliver fantastiske, så i dag hvor en god pizza med råvarer af høj kvalitet koster omkring 120 kr., så er det måske ikke helt dumt at have sin egen ovn. Prisen for forbrug, når det kommer til el, er ca. 4-6 kroner i timen, hvis du har den kørende på fuld knald, dog kan du sagtens nå at lave 2-3 pizzaer på 30 min., så selv om du kunne frygte, at elregningen ville gå amok, så er det slet ikke så slemt. Hvad kan så trække ned? Der er ærligt ikke meget, det eneste er, at lakeringen er ret skrøbelig, men passer du godt på, så skal den nok klare sig. Samlet set ender vi på 5 store flotte stjerner. Det billigste sted du kan købe Cozze – 17″ Elektrisk Pizzaovn er på Coolshoop til 2899 kr., hvis du benytter linket her, så sender du et lille beløb i min retning.

De hurtigbagende facts
Temperaturområde: 0-450°C
Indgangsspænding: 230 Volt
Strømforbrug: 2200 watt
Dimension: 60,5×60,5×30,5 cm.
For Pizza op til: Ø42,5 x H8,5cm.
Døråbning for Pizza: 44,5 x 10,5cm.
Kabel 1,8 meter med Schuko stik
Digital termometer & LED lys i knap

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar