Lavet i samarbejde med grad.dk

Jeg blev introduceret for “Grad” for første gange for 18 måneder siden. Dengang var den smarte lille gadget knap nok kommet på det danske marked. Nu er den tilgængelig og kan bestilles online. Men hvad er “Grad” egentlig? Det er en transportabel vinkøler, som kan holde en konstant temperatur mellem +5 grader og +20 grader i op til 8 timer – det er gaven til dig, som elsker vin.

Hvis du elsker vin men ofte bliver lidt frustreret, når du smager en god rødvin, som er serveret ved stuetemperatur, så er dette muligvis svaret på dine bønner. Grad har udviklet en lille, let og transportabel vinkøler, som sikrer, at du ikke behøver stresse over, at din rosévin, hvidvin, rødvin, bobler eller portvin bliver for varm.

Monopolet tester: Grad - få den perfekte temperatur på din vin - altid!
Grad vinkøler blev naturligvis også testet udenfor

Hvad er den korrekte temperatur for vin?

Den korrekte temperatur for vin er i bund og grund præcis, den temperatur du mener er bedst, men når det så er sagt, er der naturligvis nogle retningslinjer. Hvis vi starter med hvidvine, så anbefales det, at de nydes ved 8-10 grader. Det lyder umiddelbart højt, men jo koldere en vin er, jo mere maskeret bliver nuancerne. Jeg vil indstille Grad til 7 grader, da den hurtigt stiger et par grader i glasset, på den måde får du, antaget at du skænker små glas op, den korrekte temperatur i hver eneste mundfuld.

Monopolet tester: Grad - få den perfekte temperatur på din vin - altid!
Den laveste temperatur er 5 grader

Temperatur på rødvin er en anden diskussion, da det stikker i mange retninger. Nogle vil mene, at jo ældre og jo mere kompleks en rødvin er, jo højere temperatur, og nogle steder på nettet kan du endda se anbefalinger på op til 21 grader, Andre steder inddeles temperaturen efter druen, hvor de mere lette vine som fx Pinot Noir anbefales mellem 13-15 grader, og de mere fyldige som fx en Shiraz anbefales 15-17 grader. Lige meget hvad så mener jeg, at du aldrig går helt skævt ved at starte lavt, så start på 12-13 grader hvorefter du lader vinen åbne sig i glasset og stige i temperatur. Jeg vil derfor indstille min grad på 13 grader, og føler du, at den er for kølig, eller drikker du for langsomt (så øg tempoet 😉) så øg temperaturen til 15 grader.

Førstehåndsindtryk & unboxing

Første indtryk af Grad er, at den virker utrolig robust og holdbar. Den vejer ca. 3 kg., hvilket primært skyldes isolering samt batteri. Unboxing foregår let som en leg – ud af kassen med den, sæt den til strøm og efter ca. 2-3 timer, er den fuldt opladet og kan holde op til 8 timer – hvilket dog afhænger lidt af temperaturen udenfor. Der medfølger oplader, som du sætter til bagpå, og så er det bare at give den tid. Derudover er der en on/off knap samt en knap til at sænke og en knap til at hæve temperaturen. Så den er ret nem at gå til. Jeg tænker lidt, at der nok på sigt kommer en app til den, så du kan vælge, hvilken vintype du drikker, hvorefter den selv ændrer temperaturen.

Monopolet tester: Grad - få den perfekte temperatur på din vin - altid!
Den første vin, som blev testet, var en vin fra den afdøde Prins Henriks vinslot Caix

Design og kvalitet af Grad vinkøler

Den er lavet af hærdet plastisk og har en temmelig hård ydre skal, hvorunder der ligger et køleelement. Den kan højst sandsynligt ikke holde til, at du taber den, men ellers skal den nok holde. Udseende er altid subjektivt, men jeg synes den er blæret og ret cool. På et fuldt dækket bord eller sammen med nogle flotte glas, står den flot. Den fås også i sort, som også er rigtig flot.

Monopolet tester: Grad - få den perfekte temperatur på din vin - altid!
Grad vinkøler

Selve testen af Grad vinkøler

Holder den så vinen kold?

Det må man sige, den gør – i hvert fald i de indledende tests. Det første, jeg gjorde, var at lade den helt op en nat, så den fik omkring 10 timers strøm. Herefter tog jeg en flaske hvidvin fra køleskabet, som var ca. 5 grader kold, som jeg lod stå på 7 grader. Følgende målinger blev efterfølgende foretaget:

Efter 3 timer: 7,0 grader
Efter 4 timer: 7,0 grader
Efter 5 timer: 7,0 grader
Efter 6 timer: 7,0 grader
Efter 7 timer: 7,2 grader

Jeg lavede lignende tests med en rødvin, hvor den lå på 13 grader, her var der ingen forskel på temperaturen efter 7 timer, i hvert fald mindre end mit termometer kunne måle.

Monopolet tester: Grad - få den perfekte temperatur på din vin - altid!

Dommen over Grad vinkøler

Grad vinkøler fungerer upåklageligt, og holder vinens temperaturen konstant gennem adskillige timer. I testen viser jeg, at den sagtens kan holde en konstant temperatur længe, og meget længere end en til to flasker vin holder. Skulle du have brug for den endnu længere, så er det faktisk bare at sætte den til at lade imens. Grad holder dermed, hvad de lover, den har et fedt design og er nem at flytte rundt på. Du kunne også tage den med på stranden eller på picnic – forestil dig at have kold rosé tilgængelig på stranden! Prisen ligger på ca. 2300 dkk., hvilket naturligvis er en del, men hvis du som jeg går op i, at din vin holder en korrekt temperatur, så nydelsen er i top, så betaler jeg gerne prisen.

Monopolet tester: Delonghi Rivelia espressomaskine

De kølige facts

  • Vægt: 2,8 kg
  • Højde: 33,5 cm
  • Max diameter flaske til brug: 10 cm
  • Batterikapacitet: 37wh (op til 8 timer)
  • Temperaturzone: +5 – +20 C
  • Strømforbrug: 20 Watt
  • Opladningstid: 2,5 timer
  • Garanti: 2 års begrænset garanti

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar