Opskrift på lækker og hurtig vegetarlasagne med spinat og hytteost...
Hovedret "Børneuge" Lige Uge Vegetar

Opskrift på lækker og hurtig vegetarlasagne med spinat og hytteost…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

Lad mig være helt ærlig – for bare ét år siden havde jeg rynket på næsen, hvis nogen havde forslået mig at lave en lasagne uden kød. At de så endda havde forslået at lave den med spinat, hytteost og masser af grøntsager som auberginer og squash havde fået mig til at løbe skrigende bort. Tiderne har skiftet – klimaet er presset og vi bør mindske vores indtag af kød og øge indtaget af lokale grøntsager. Her får du en lækker opskrift på vegetarlasagne med spinat og hytteost, hvor du med garanti ikke vil savne kød – god fornøjelse!

Lidt ekstra parmesan = ekstra kærlighed…

Opskrift på lækker og hurtig vegetarlasagne med spinat og hytteost

Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Lasagne med grøntsager, Lasagne med hytteost, Lasagne uden kød, Spinatlasagne, Vegetarlasagne
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer

Her finder du en lækker opskrift på en klimavenlig vegegarlasagne med spinat, hytteost og masser af lokale grøntsager som aubergine, squash og gulerødder.

Udskriv

Ingredienser

Lasagne

  • 1 stk. squash
  • 1 stk. aubergine
  • 4 stengler blegselleri
  • 200 gram champignon
  • 1 dåse hakke tomat
  • 3 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 5 stk. gulerødder
  • 250 gram. friske lasagneplader
  • 1 pose pinjekerner
  • 2 tsk. røget paprika
  • ½-2 tørret chili
  • salt og friskkværnet peber

Spinat og Hyggeost

  • 1 pose frossen spinat
  • 200 gram hytteost
  • frisk muskatnød
  • saften af ¼ citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie til stegning

Mornaysauce

  • 3 spsk. smør
  • 2 spsk. mel
  • 200 gram. parmesanost
  • 5 dl letmælk
  • frisk muskatnød
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Lasagne

  1. Rengør og hak alle grøntsager. Start med løg, hvidløg, selleri og gulerødder. Læg dem til side og hak resten.
  2. Varm en sauterpande eller gryde op. Svits løg, hvidløg, selleri og gulerødder i olien 4-5 min. sammen med chilien og den røgede paprika.
  3. Tilsæt resten af grøntsagerne og giv det yderligere 5 min.

  4. Tilsæt hakket tomat og lad det simre 45 min.
  5. Når du har spinat og hytteost samt mornaysaucen klar, så samler du retten.

  6. Start med grøntsagsblanding i bunden af et ildfastfad, så mornaysauce og plader. I næste lag gør du samme med tilsætter også spinat og hytteost. Drys pinjekerne ind imellem. Sørg for at der er sauce nok til afslutning.

  7. Bag det i 25 min ved 200 grader ved varmluft. Bruger du tørrede plader skal det have 45 min ved 180 grader.
  8. Lad den køle af i 15 min og tilsæt evt. mere parmesan inden servering.

Spinat og Hyggeost

  1. Lad spinaten tø op og bland det med hytteost, citron og smag til med salt og peber. Tilsæt frisk muskat. Det skal have en del – 15 riv på et mikroplane eller lignende. Så er du i mål.

Mornaysauce

  1. Varm en kasserolle op til middelvarme og smelt smørret.
  2. Tilsæt så mel og rør det sammen, det tager ikke ret lang tid.
  3. Nu tilsætter du mælk lidt af gangen, og rører det godt sammen.
  4. Hvis det klumper, så fat mod, varmen skal nok hjælpe dig.
  5. Nu røre du det hele godt sammen og tilsætter mælken.
  6. Den skal koge ved svag varme 10 min ellers kan det godt smage lidt af mel.
  7. Tilsæt så ost og smag til med salt, peber og 15 riv frisk muskatnød.
Klar til vegetarlasagne…

Vi er i en lige uge og jeg har sat mig for, at lave noget klimavenligt mad. Det betyder denne grøntsagslasagne, hvor jeg kun har brugt lokale grøntsager og ingen kød. For mine piger er det lidt et tigerspring, da de i mange år har spist det mad, som jeg lavede på Gastromand, hvilket var ret kød-dominerende. Retten blev dog modtaget og navnlig min mellemste datter, som er begyndt at have en holdning til at spise dyr, var meget begejstret.

Købte alt det lokale jeg overhovedet kunne…

Hvis du selv har været i min situation, hvor kød har været dominerende, så er et trick at bruge hakket kød, hvor der er tilsat grøntsager, og fx kun bruge 400 gram til en helt portion.

Masser af grøntsager…

Hvis du har en hurtighakker så kan du godt bruge den. Bare pas på, at du ikke giver den for meget, så bliver det til mos og ikke hakkede grøntsager.

Bechamel vs. Mornay Sauce

Mange tror, at denne sauce hedder bechamelsauce, men det gør det faktisk ikke, da vi tilsætter parmesanost og dermed bliver den til en mornay sauce. Der kan også benyttes andre oste deri. Det er faktisk eneste forskel udover smagen, som er vidt forskelligt. Hånden på hjertet er en bechamel sauce lidt kedelige – en opbagt sauce på mælk med muskat er ikke videre spændende.

Der skal bruges en del ost, det er hemmeligheden bag en god sauce…
Mornay Sauce…

Saucen kan i teorien godt stå i længere tid, den vil bare tykne, her kan du tilsætte mere mælk. Men se om du kan time det, så den er klar i tid.

Final touch…
Velbekomme…

Velbekom – håber det har givet inspiration til en klimavenlig og kødfri ret.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift