Wednesdays Whisky er egentlig en rigtig god undskyldning for, at drikke stærk spiritus på en hverdag. Nu er jeg bare helt ærlig. På Gastromand lavede jeg et utal af disse indlæg. Det skyldes, at min kæreste arbejder med spiritus og derfor var hun god til at opfordre mig til, at nyde whisky på andre tidspunkter end fredag aften. Det takker jeg hende for! Dette indlæg handler om Glenfiddich som ligger ved Spey tæt veddet legendariske destilleri The Macallan – skål og glædelig onsdag!

Wednesdays Whisky: Glenfiddich Fire and Cane
Denne har ikke ligget på traditionelle fade…

Hvis du er whisky-kender, så kender du sikkert til området ”Highland” hvor floden Spey også ligger. Jeg er så heldig, at jeg har stået i floden og fisket med flue med en dundrende hovedpine efter lidt for meget whisky dagen inden. Whiskys fra dette område har samme bløde, sødmefuld og afrundede stil. De bruger sjældent røg med mindre der er tale om specielle udgaver som fx denne Glenfiddich Fire and Cane som er lidt af en outcast – men på den spændende og eksperimenterende måde.

Wednesdays Whisky: Glenfiddich Fire and Cane
Glenfiddich Fire And Cane…

Normalt – og ja, det skal man passe på med at sige, for der sker ofte at der laves udgaver som fraviger –men normalt arbejdes der med tre typer af fade, som whiskyen bliver forædlet på. Amerikansk eg som kan være tidligere bourbonfade, europæisk eg eller spansk eg som kan være tidligere sherryfade. Dette er med til at give karakteristikken til whiskyen. I denne whisky er der dog brugt fade, som er brugt til rom hvilket har givet den mere sødme og et ekstralag – herfra referencen til ”Cane” eller sukkerrør som bruges til rom. ”Fire” henviser til peating-processen, som giver røgsmagen og i kombination har vi en spændende whisky.

Wednesdays Whisky: Glenfiddich Fire and Cane
Lokationen er i min “baghave” i Nordjylland…
Wednesdays Whisky: Glenfiddich Fire and Cane
Cheers…

Hvem er modtageren af denne whisky?

For mig appellerer denne til to målgrupper. Det kan være til dig som er relativ ny indenfor whisky og som gerne vil starte ud med lidt mere sødme end tørhed. Er du til røg er det et rigtig godt bud på en god starter. Det kan også være til dig, som har smagt lidt af hvert og mere til, og som ikke har så meget imod, at skotterne bryder reglerne og traditionerne en smule.

Wednesdays Whisky: Glenfiddich Fire and Cane
Den stod på en lille morgendram denne dag…

Smagsnoter

Vi har en rigtig fin smagspalette af eg, tørv, toffee, æble og krydderinoter. Røgen er behersket og blæser ikke hovedet af dig, som nogle whiskys kan gøre – navnlig fra Islay området. Den er balanceret og ligger også rigtig fint i eftersmagen sammen med sødmefulde noter. Prisen ligger på ca. 399 kr. og er ganske rimelig for en dram i denne kvalitet.

Skål og god onsdag!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar