Gå til opskrift

Jeg har tidligere fortalt jer om min ven Riccardo, der kommer fra Sicilien og er utrolig god til at lave autentisk italiensk mad, det sidder i hans gener! Sidst vi var i sommerhus lavede vi en hurtig og lækker pasta ret til os og alle børnene med tomatsauce, stegte auberginer og frisk ricotta som var godt saltet. Opskriften tager ikke længe at lave og den er vildt lækker – faktisk perfekt til en forårsdag som nu…

Jeg elsker virkelig det italienske køkken og enkelte opskrifter med få ingredienser og masser af smag. Denne er et super godt eksempel på, at lækker mad ikke behøver at være hverken kompleks eller tage lang tid at lave.

Opskrift på nem pastaret med stegte auberginer og frisk ricotta som min ven Riccardo laver den...

Opskrift på nem pastaret med stegte auberginer og frisk ricotta som min ven Riccardo laver den…

Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Hjemmelavet tomatsauce, Nem Pasta, Nem tomatsauce, Pasta, Tomatsauce
Antal: 2
Forfatter: Familiefaren

Her får du en nem og skøn autentisk pasta ret med tomatsovs, stegte auberginer toppet med frisk saltet ricotta, håber du synes om den!

Udskriv

Ingredienser

TOMATSAUCE

  • 1 dåse tomatsauce fra “Il Fornaio” eller Tomatoes Passata fra Urtekram
  • 2 spsk god ekstra jomfru oliven olie
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 gram friskrevet parmesan

Pasta

  • 400 gram tørret spaghetti
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 200 gram saltet ricotta eller parmesan ost

Friteret auberginer

  • 1 aubergine
  • 1 liter solsikke olie
  • salt

Sådan gør du

TOMATSAUCE

  1. Varm olien op til middelhøj varme på en sauterpande.

  2. Riv, hak eller pres hvidløget.

  3. Når det begynder at boble lidt tilsættes tomatsaucen.
  4. Hvidløget må endelig ikke branke, så bliver det bittert og ødelægger retten.
  5. Lad det nu koge sammen i 10 minutter og smag det til med sukker, salt og peber.
  6. Så nemt er det faktisk!

Pasta

  1. Kog spaghettien – og det skal du altså gøre rigtigt.
  2. Find en stor gryde med masser af vand og salt.

  3. Når vandet koger tilsætter du spaghettien (uden at knække det) og lader det synke ned i vandet.
  4. Kog det 7 minutter så det beholder lidt bid.
  5. Til sidst blander pasta og tomatsauce sammen.
  6. Top op med rigeligt auberginer.

  7. Server med masser af friskrevet ost og lidt basilikum blade.

Friteret aubergine

  1. Skær auberginen ud i små firkanter af 1×1 cm.
  2. Varm en tykbundet gryde op med olien.
  3. Læg en enkelt aubergine ned, når det begynder at syde omkring den er olien varm.
  4. Læg nu auberginen ned af flere omgange, så gryden ikke overfyldes.
  5. Læg dem på køkkenrullen imens og giv dem først salt til sidst.
Opskrift på nem pastaret med stegte auberginer og frisk ricotta som min ven Riccardo laver den...
Penna, saltet ricotta og auberginer…

Denne ricotta er næsten umulig at skaffe, da den er importeret fra Sicilien, men du kan godt finde et godt bud i specialforretninger ellers kan du erstatte med parmesanost.

Opskrift på nem pastaret med stegte auberginer og frisk ricotta som min ven Riccardo laver den...
Stegte auberginer…

Du kan vende auberginerne i mel, men hånden på hjertet gør det faktisk ikke en særlig stor forskel. Du kan også lave luksusudgaven, hvor du laver en beignetdej, som du vender dem i.

Opskrift på nem pastaret med stegte auberginer og frisk ricotta som min ven Riccardo laver den...
Pasta med tomatsauce og stegte auberginer som min ven Riccardo laver den…

Håber det har givet inspiration til en lækker forårs ret!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift