Madrid er fyldt med spisesteder, og faktisk er der tæt på 1000 at vælge imellem, så hvad gør du for, at du ikke drejer ind på den første og den bedste og måske bliver skuffet? Du laver lidt research, som du bl.a. kan finde i denne artikel om tapasbaren Circo de las Tapas – god fornøjelse.

Hvis du vil spise godt i Madrid, så er der virkelig mange muligheder. Jeg har været der flere gange og har både spist, hvor jeg har været dybt imponeret, men også hvor jeg har været lidt skuffet. Det vil jeg gerne spare dig for, så derfor har jeg lavet en guide over spisesteder i Madrid.

Circo de la Tapas ligger ca. 20 min. gang fra centrum. Den er indrettet med lidt ”beach-tema”, hvor flere af stolene er strandstole, og generelt mærker du en meget afslappet stemning. Den er ret populær, så hvis du vil spise der i ”peak-hours”, så vil jeg anbefale dig at bestille bord.

Monopolet smager på: Circo de las Tapas - autentisk tapasbar i hjertet af Madrid
Husets Tortilla – nok én af de bedste til prisen i Madrid

Tapas fra 3,5 euro

Priserne er skruet i bund, portionerne er store, og maden smager så autentisk og klassisk, som det kan laves i Madrid. Priserne starter ved 3,5 euro for ”husets tortilla”, som flere har udråbt til at være noget af det bedste i Madrid. Til prisen så synes jeg helt sikkert, du skal smage den.

Gå efter en række deleretter

Medmindre du spiser med dig selv, så synes jeg, at du skal bestille en række deleretter, så du kan smage lidt af det hele. Hvis du kan begrænse dig, så hold dig til maksimalt fem retter, men fire kan også gøre det. Har du og din medspiser, som jeg har, det vi i Nordjylland kalder en sund appetit, så kan du godt forsøge med seks stk.

Monopolet smager på: Circo de las Tapas - autentisk tapasbar i hjertet af Madrid
6 stk. Croquetas for 9 euro

Lidt af det hele

Da jeg besøgte dem, startede jeg med de klassiske og skønne pimientos de Padron, som du bør overveje. De koster 8,5 euro og smager skønt. Derudover så start med en omgang croquettas, som de laver med skinke eller svampe – selvom jeg elsker skinke (jamon) i Spanien, så smager dem med svampe faktisk bedre. Du kan også bede tjeneren om at mixe dem til dig.

Monopolet smager på: Circo de las Tapas - autentisk tapasbar i hjertet af Madrid
“Bonde-tapas” – bedre bliver det ikke!

Efter du har nydt de første retter, så kan jeg meget varme anbefale at bestille ”chorizo, æg og kartofler” – det er virkelig en skøn mixer, hvor du får et par spejlæg, som du kan rode sammen med den krydrede chorizo og kartoflerne. Det er en rigtig ”bonde-tapas”, som er helt klassisk. Er du mere sulten, så overvej deres ”squash og aubergine-lasagne” med masser af ost på, den smager himmelsk, prisen er 10,75 euro.

Monopolet smager på: Circo de las Tapas - autentisk tapasbar i hjertet af Madrid

Styr uden om – ”Pizza med gedeost og grøntsager”

Ikke alt kan være perfekt, og det var denne ret heller ikke. Ideen var sådan set meget god, men der manglede i den grad ost på ”pizzaen”, som var et stykke butterdej. Grøntsagerne var fine nok, men helheden faldt lidt til jorden. Skidt med det, for resten var skønt.

Monopolet smager på: Circo de las Tapas - autentisk tapasbar i hjertet af Madrid
Ikke den bedste tapas

Ikke det store vinkort – men de har glimrende Vermouth

De har faktisk slet ikke noget vinkort, men nogle få vine på flasker og glas. Priserne ligger fra omkring 3,5 euro for et glas til 22 euro for en flaske, så det er muligt at få vin, og du kan roligt bestille. Hvis du kan lide Vermouth, så synes jeg, du skal bestille det. Det koster ca. 3 euro og er noget, de selv blander. Det er en krydret og let sødmefuld vin, som serveres med isterninger og et stykke appelsin, og det smager skønt!

Monopolet smager på: Circo de las Tapas - autentisk tapasbar i hjertet af Madrid
Glimrende Vermouth!

Prisen for to personer med en GT, en Vermouth, en stor øl, vand med brus og 6 tapas ender på ca. 450 kr. – det er måske i den høje ende, men fakta er, at Madrid er blevet dyrere, end den var for nogle år siden. Hvis du holder igen med alkoholen og måske nøjes med 4 tapas, så kan to personer sagtens spise der for ca. 300 kr., og du bliver med garanti ikke skuffet.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar