Der findes barer, som serverer pinchos eller tapas i hundredevis i Barcelona, så hvad gør du, når du går rundt i 30 graders varme, sulten presser sig på, og du bliver mere og mere desperat efter at finde et sted, hvor du kan nyde en omgang lækkerier? Du tager det første og det bedste, og chancen for, at du får en halvdårlig oplevelse, er ca. 50 % – men bare rolig, jeg har nogle gode tips til dig, blandt andet dette hos “Gresca”, som er en af de bedste tapas-restauranter i Barcelona.
Gresca ligger i området Eixample og fra toppen af Ramblaen tager det ca. 20 min at gå derhen. Du kan også nappe en Uber for ca. 8 euro. Hvis du ikke har bestilt bord og besøger Barcelona i højsæsonen, så skal du dog ikke regne med, at der er plads, medmindre du er i familie med fætter Højben.
6-7 retter til deling
Menuen på Gresca er mangfoldig – de har nærmest fra den ene yderlighed til den anden, og desværre kan du maksimalt spise seks-syv retter – muligvis otte retter til deling, hvis du er meget sulten. De har de klassiske retter som Pan Con Tomate, tyndskåret krogmodnet oksekød, grillede østers, marinerede ansjoser, makrel med friske tomater og bikinitoast med lomo.
Jeg bestiller næsten altid Pan Con Tomate, da det er friskt, lækkert, og på Gresca får de brød fra et kendt bageri i nærheden “Sant Josep”, så denne meget simple ret blev løftet betydeligt.
Derudover kan jeg varmt anbefale deres bikinitoast med lomo., hvor du får seks stykker, så der er rigeligt til deling. Hvis du er glad for ansjoser så bestil dem endelig til brødet, det er en perfekt kombination med ansjoser og brød med tomat.
Bedste vegetarret på kortet
Der er ikke mange vegetarretter, men dem de har er til gengæld virkelig lækre. De har bl.a. en klar suppe “Asian Broth”, som er fyldt med smag. De har butterdejsbrød med kantareller og grillet aubergine med en ustyrlig lækker parmesancreme til, prisen for denne er 10 euro.
Hvad drikker man på Gresca?
De har flere hundrede vine på kortet, hvor det primært er spanske og franske, men der er også italienske og amerikanske. Jeg nyder at drikke spansk vin, når jeg er i Spanien og gerne nogenlunde lokalt. Jeg siger til tjeneren, at jeg gerne vil den Albarino, som hun synes er bedst. Hun svarer, at hun gerne vil sende deres sommelier ned til mig. Jeg gentager spørgsmålet, hvor han spørger om typen?
Vi får os pejlet ind på en “La Del Vivo” fra Bierzo (Galicien), hvor prisen er 45 euro, og ærligt – den er alle pengene værd. Den har både fad, men også friskhed og mineralitet, så den bliver ikke “kvabset” og en “sofavin”. I næsen har den duft af grillet citron, grønne æbler, fersken og et hint af hasselnød.
Grescas signaturretter “Ravioli med hjerne og kartoffel”
Der er flere signaturretter, som flere gæster kommer for at smage – det er bl.a. deres pizza på surdejsbrød med spinat, stracchino, som er en italiensk komælksost, og guanciale, som er italiensk flæsk. Den smager himmelsk, prisen er 12 euro.
Én af deres andre retter, som nok deler vandene lidt, er deres ravioli med kalvehjerne, kartoffel i en safransauce. Det lyder vildt, men ærligt det er det ikke – den har en god dybde og umami – mit bud er, at du ikke havde gættet på hjerne hvis du ikke vidste det. Prisen er 18 euro.
Hvis du har plads til dessert, hvilket jeg nok ikke tror, du har, hvis du bestiller 6-7 retter, så er deres “French toast” med chokoladesorbet utrolig lækker.
Der er masser af andre gode bud på både tapas og gourmetrestauranter på bloggen – Bar Del Pla og Tapas24 i Barcelona er virkelig skønne. Ellers er der også en en komplet guide over Barcelona.