Barcelona er fyldt med tapasbarer, hvor du kan få lækre pintxos, et glas køligt sherry og nyde den skønne afslappede stemning, men chancen for, at du ender på et mindre godt sted, er desværre ret stor. Det er nemlig en jungle, du begiver dig ud i, og har du ikke lavet lidt research, så ender du i værste tilfælde med at betale gode penge for et middelmådigt måltid. Jeg har samlet en række gode tips i artiklen ”Spiseguide til Barcelona”, nogle af stederne som ”Tapas24”, ”Disfrutar”, som godt nok er en gourmetrestaurant og ikke tapasbar, har jeg skrevet en anmeldelse af også. Det gælder også ”Bar Del Pla”, som jeg har besøgt flere gange…

Hvis du ikke kender stedet, så er chancen for, at du passerer det ret stor. Udefra ser det nemlig ikke ud af meget. Det ligger desuden lidt afsides, så chancen for, at du tilfældigt falder over det, er lille. Du skal kende stedet og vide, hvad de kan.

Klassisk Tapas med et twist

Bar Del Pla laver klassiske tapas, som vi kender dem, og de serveres helt efter bogen. Det gælder fx deres ”Potatoes & Tuna”, som er helt klassisk og laves som en skøn tunsalat med kartoffel og mayonnaise. Prisen er 4,50 euro. Det samme gælder fx ”Patatas Bravas”, som er kartofler stegt i en god portion jomfruolivenolie, saltet grundigt og serveres med mayonnaise og tomatsauce, dem skal der ikke ændres på.

Læs også: Monopolet smager på: Tapas24 i Barcelona

Monopolet smager på: Bar Del Pla Barcelona
Tapas på Bar Del Pla…

Det samme gælde deres croquettes, som skifter indhold efter årstid, og hvad køkkenet har på menuerne, denne gang var det blæksprutte eller kylling, men ofte finder du også champingnon og jamon eller kartoffel.

Pintxos med et twist

Udover de klassiske retter, som de laver perfekt og med masser af velsmag, så har de også masser af retter med et twist og ikke alle er klassiske spanske. Men alle smager himmelsk. De har ofte ”tacos” på menuen, hvor de er helt hjemmelavede. Jeg smagte dem med braiseret kalv, syltet rødkål og koriander. Prisen for to stk. er 11,50 euro.

Monopolet smager på: Bar Del Pla Barcelona
Tacos med braiseret kalv og canneloni…

En ret, som de har haft på kortet i mange år, er deres ”Mushrooms & Wasabi”, som består af helt tyndtskåret friske champingnon, som serveres med parmesan, koriander, jordbær og en kølig wasabisauce. Det lyder underligt ikke? Det er det også, men det smager helt fantastisk, og nej det er bestemt ikke klassiske pintxos, som man kender dem, men det er skønt med et lille twist. Prisen er 6,90 euro.

Monopolet smager på: Bar Del Pla Barcelona
Mushrooms & Wasabi

En anden ret, som er blevet en klassiker på Bar Del Pla er ”Oxtail and Foie”, som er en braiseret oksehale, der nok har fået omkring 8-12 timer, så den er blevet helt klistret og som karamel. Det smager helt sødmefuldt. Dertil er der et stykke stegt foie gras, som gør retten til en virkelig sværvægter. Jeg vil anbefale, at du deler den med din medspiser.

Læs også: Monopolet smager på: El Celler De Can Roca

”Wine Heaven”

Hvis du er glad for vin, så er det her himlen at komme i. De har omkring 100 flasker på deres kort, og der er alt fra naturvin, til biodynamiske og konventionelle i alle typer. Priserne varierer naturligvis en del, og de har også store vine fra både Spanien, Italien og Frankrig på kortet.

Monopolet smager på: Bar Del Pla Barcelona
Naturvin har de masser af på Bar Del Pla…

Mit råd er, at du spørger efter noget, du gerne vil smage, men gå efter naturvin, der kan du virkelig få meget vin for pengene, og nogle af dem er utroligt lækre. Denne ”The Pinky Way” er mousserende og en skøn vin, prisen er 33 euro, hvilket er absolut fair for en vin som denne. Hvis du er mere til øl eller cocktails, så kan de også klare det. Jeg besøgte dem på ”World Gin Day”, hvilket de gjorde et ret stort nummer ud af, som du kan se på videoen her.

Monopolet smager på: Bar Del Pla Barcelona

Priserne på Bar Del Pla starter ved 2 euro for en croquettes og bevæger sig langsomt opad. Du skal regne med, at to personer kan spise omkring 4-6 retter samt lidt ”pan con tomate”, hvis du bestiller ret meget mere, så tvivler jeg på, at du kan spise det.

Monopolet smager på: Bar Del Pla Barcelona
Roku Gin – som blev serveret helt efter bogen med det lille “shotsglas” og med frisk ingefær som garnish

Regningen var ca. 80 euro inklusive to gin/tonic og to øl – den dag vi spiste der, var der tilfældigvis “World Gin Day”, hvilket spanierne går meget op i, så der skulle naturligvis også en lille gin til.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar