Barcelona er én af de skønneste byer i Europa. Den rummer alt mellem himmel og jord. Lækre restauranter i verdensklasse, hyggelige tapasbarer, hvor du kan spise med de lokale. Smukke sandstrande, butikker fyldt med designervarer og kultur. Jeg har besøgt byen adskillige gange og har samlet nogle tips til byens fristelser. Håber det giver lidt inspiration til din rejse…
Jeg har besøgt Barcelona adskillige gange nu og har derfor sammensat en spise- og rejseguide med forskellige restauranter, tapasbarer og også tip til hotel. Der er både tapasbarer i forskellige prisklasser, en spøjs og eventyrlig tapasbar og en Michelin-restaurant.
Hvor kan du bo?
Hotel Sir Victor
Sir Victor Hotel er et 5-stjernet hotel, som ligger omkring 2 km fra Ramblaen. Det koster omkring 200 euro pr. nat at bo der, hvor du får adgang til både spa, et kæmpe motionscenter, som faktisk er så godt, at det også fungerer som offentligt center, men bare rolig, der er sjældent fyldt. Derudover har det en rooftop bar, hvor der er udsigt til La Sagrada Familia. Der finder du en lille pool og en lækker bar med god lounge-stemning om aftenen. Prisen er naturligvis lidt højere på sådan et hotel, så cocktails koster omkring 12-15 euro. Et godt tip e, at gå efter en flaske rosé til deling, som koster omkring 23 euro. De har også snacks og en rigtig god burger, du kan bestille. De fleste værelser har altan med udsigt til enten gårdhaven eller gaden, morgenmad er dog ikke inkluderet. Her vil jeg anbefale dig at finde et hyggeligt sted i nærheden. Hvis du rejser i Corona-tiden, så ligger der quicktestcenter lige bag hotellet. Dog skal du være forberedt på, at en test koster 50 euro, og det går ikke helt så hurtigt som i Danmark.
Navn: Sir Victor Hotel
Hvor: Carrer del Rosselló, 265, 08008 Barcelona, Spanien
Pris: $$$$
Hvor kan du spise tapas?
El Bosc De Les Fades
For enden af Ramblaen finder du den lille fortryllende tapasbar El Bosc de les Fades, som betyder noget i retningen af “Skoven med feerne”. Det er afgjort ikke den bedste tapasbar i Barcelona, men det er afgjort den mest specielle, og stemningen er magisk. Der er dunkelt, fyldt med træer og små lanterner. Der er et lille vandfald derinde, og så tordner og lyner det med jævne mellemrum. Deres empanadas med skinke og ost eller tun koster omkring 2,5 euro og er vildt lækre. Deres sandwich og burgere er ikke værd at gå efter. Så hold dig til empanadas, noget iberico jamon og chorizo og evt. en “bikini-toast” med skinke og ost. For omkring 30 euro bliver to personer mætte inklusive øl.
Navn: El Bosc de les Fades
Hvor: Passatge de la Banca, 7, 08002 Barcelona, Spanien
Pris: $
Tapas24
Én af de bedste restauranter i Barcelona hedder “Comerç 24” og har en Michelin-stjerne. De har et par søsterrestauranter – og de ligger 800 meter og 2 km fra Ramblaen, forskellen er, at man, på den jeg besøgte, kan sidde udenfor, og på trods af at den ligger ud til Avinguda Diagonal, som er en stor vej med meget trafik, så er det klart at foretrække, hvis du er der, når det er varmt. Deres menukort er helt fantastisk, og næsten lige meget hvad du bestiller, så har det lige et ekstra niveau af kvalitet, hvis vi sammenligner med en standard tapasrestaurant. Deres “Enseladilla rusa” eller “russisk salat” er utrolig lækker. Udover denne smagte vi deres croquettes med jamon, bikinitoast med trøffel og tortilla med kartoffel og trøffel. Det har også calamares, som er friteret og serveret med parmesan, der asbolut er værd at prøve.
De har tør sherry på glas til nogle få euro og en god hvidvin på Verdejo til 20 euro. Du kan snildt blive mæt og smage 6-7 retter inklusive vin for omkring 80 euro. Bordbestilling er bedst, da der navnlig i weekenden er meget fyldt. Jeg har også skrevet en fuld anmeldelse af Tapas24.
Navn: Tapas24
Hvor: Avinguda Diagonal, 520, 08006 Barcelona, Spanien
Pris: $$$
Bar Del Pla
Du finder Bar Del Pla i det gotiske kvarter nogle hundrede meter fra enden af Ramblaen ned mod vandet. Udefra ser det bestemt ikke ud af meget, men tag ikke fejl, det er et af de steder, hvor du får absolut mest for pengene i Barcelona. Deres menukort varierer meget fra uge til uge, så det er svært at dykke ned i noget specifikt. Dog er der retter, som ofte er at finde på kortet, som deres “Potatoes and Tuna” til 4,50 euro, som er en tunsalat med kartofler og vildt lækker. Deres er ikke for fed og overfyldt med mayonnaise, som nogle kan være. Ellers har de deres “Crispy Oxtail and Foie” til 6,90 euro, som er langtidsbrassieret oksehale med stegt foie gras, det er sygt lækkert og meget syndigt. Ellers kan jeg anbefale den lidt underlige sammensætning – “Mushrooms and Wasabi” til 7,50 euro. Det er finsnittet champignon med parmesan og wasabi-sauce. Den er stærk, men ikke sådan at du får det dårligt, faktisk passer det utrolig godt sammen. Den er i øvrigt pyntet efter årstiden, så fx nu er den med jordbær også.
Faktisk vil jeg gerne garantere dig, at lige meget hvad du bestiller, så er det lækkert. Det samme gælder deres vin, hvor de gør rigtig meget i naturvin. Du kan få både på flaske og på glas, og for omkring 25 euro kommer du ret langt, hvis du vil have en flaske vin. Ellers kan jeg anbefale, at du spørger, om de har nogle åbne flasker på glas, som det er muligt at smage, det er det nemlig ofte.
Hvis du kommer i højsæsonen eller sidst på ugen så skal du komme, når de åbner, hvis du ikke har en reservation. Så er der en ret god chance for, at du kan få et bord. Ellers vil jeg anbefale, du booker et bord. Jeg har også skrevet en fuld anmeldelse af Bar Del Pla.
Navn: Bar Del Pla
Hvor: Carrer de Montcada, 2, 08003 Barcelona, Spanien
Pris: $$
Hvor kan du spise gorumet?
Disfrutar
Den 9. bedste restaurant i verden ligger i Barcelona og hedder “Disfrutar”, som oversat betyder at nyde, og det er præcis, hvad du kan på den trestjernede Michelin-restaurant. Du skal reservere bord for at kunne spise der og gerne nogle måneder i forvejen. De har to menuer i en stor og større udgave på 20 eller 30 serveringer – “Classic” og “Festival”. Classic er de retter, som er blevet ikoniske for restauranten i dens 7 års levetid. “Festival” er afstemt efter sæsonen, og her kan du opleve lidt mere trylleri og lidt mere vovede retter. Der tilbydes vinmenu til, som koster omkring 70 euro. Samlet pris for to personer er 590 euro, så samlet set kan du nyde 30 retter med vin til ca. 4400 kr. Er det pengene værd – JA! Det er absolut toppen af poppen i Barcelona og måske også Spanien lige for tiden. Deres menu byder på både smag og oplevelser for alle sanserne. Service og servering er i top, og alt fungerer efter bogen, men i afslappet tempo. Når du ankommer, bydes du velkommen af ejerne, og så kører showet ellers med et væld af “spherer”, caviar, trøffel, alverdens vine, sherry, vodka og en gennemført menu, som du sent vil glemme.
Jeg vil også anbefale du tager vinmenuen, den er udvalgt af deres sommelier, som er den mellemste bror Josep, og det er virkelig en tur rundt i Spaniens enestående vinland. Alt fra de helt klassiske vine med alder og dybde til de unge sprøde nye, og så kommer der faktisk en del naturvin indimellem. De byder også på sherry og varianter af senhøstede vine undervejs. Jeg har også skrevet fuld anmeldelse af restaurant Disfrutar.
Navn: Disfrutar
Hvor: C. de Villarroel, 163, 08036 Barcelona, Spanien
Pris: $$$$$
Hvad kan du lave omkring Barcelona?
Du kan lave utrolig meget i Barcelona, og alene det at opleve og mærke byen kan for mange være rigeligt. Byen rummer stort set alt, hvad hjertet begærer af kultur, små hyggelige kvarterer, muligheder for at shoppe, restauranter i verdensklasse og små lokale pintxosbarer. En ting, jeg nu har gjort samtlige gange, jeg har været i Barcelona, er at besøge La Sagrada Familia.
Besøg La Sagrada Familia
Kirken som måske en dag bliver færdig – målet er i hver fald 2026, hvilket er offentliggjort af arkitekten, som skal sikre at Antoni Gaudís livsværk endelig afsluttes. Det er netop 2026, da det er 100 år efter Gaudí døde. Dog lader det til, at byggeriet grundet Corona bliver udskudt mindst til 2028, men ambitionen er, at nå det til 2026. Den er allerede nu Europas mest ikoniske kirke, som med sine enorme tårne kan ses på lang afstand i store dele af byen. Kirken har i alt 18 tårne.
Gaudí ville afspejle fødslen, døden og Jesu genopstandelse i katedralens facader. Han ville bygge tolv tårne, som skulle repræsentere apostlene samt fire tårne for evangelisterne. Tårnene skulle være mellem 90 og 120 meter i højden. To andre tårne skulle repræsentere Jesus og Jomfru Maria. Her ville “Jesus” opnå en højde på 170 meter (5 gange Rundetårns højde). Det højeste og sidste tårn er omkring 1 meter lavere end det højeste punkt i Barcelona, nemlig bjerget Montjuïc. Gaudí mente ikke, at noget menneskabt skulle være højere end Guds skabelse.
Det er bedst at bestille billetter online og til et specifikt tidspunkt, navnlig i denne tid, da Corona sætter restriktioner på 1000 besøgende ad gangen, hvilket lyder af meget, men i gennemsnit besøges kirken af op til 8000 personer pr. dag, og i højsæsonen er tallet naturligvis højere. Du bør afsætte et par timer til et besøg, hvis du vil se det hele. Prisen er 26 euro pr. person.
Navn: La Sagrada Familia
Hvor: Carrer de Mallorca, 401, 08013 Barcelona, Spanien
Pris: $$
Hvor kan du spise i nærheden af La Sagrada Familia?
“Café Chill”
Her skal du passe på, for der er masser af turistfælder. Nu skal det dog siges, at det meste faktisk er ganske fint, men du ender nemt med at betale en høj pris for et billigt måltid. Tricket er, at du lige skal gå et par hundrede meter væk fra kirken. Et fint bud er Café Chill, som ligger ca. 200 meter fra kirken. Det er okay mad, og prisen er nogenlunde området taget i betragtning. Rigtig mange af tapasbarerne omkring kirken har lidt andet end spansk på kortet, det har Café Chill også, men det styrer du bare uden om, det er mere for kræsne turister.
I stedet så gå efter deres ansjoser og deres Sangria. Til at slukke tørsten, har de nemlig en god Sangria, som de faktisk laver selv på stedet. En kande koster 14 euro, og der er omkring 8 glas i, så hvis I kun er to, så skal du nok have en lur efterfølgende.
Navn: Cafe Chill
Hvor: Carrer de Provença, 424, 08025 Barcelona, Spanien
Pris: $
1 Comment
Pingback: Monopolet smager på: Restaurant José Carlos García