Highland Park giver whisky tilbage til folket - kender du udtrykket "Danefæ"?
Whisky "Fri-uge" Highland Park Spiritus Ulige Uge

Highland Park giver whisky tilbage til folket – kender du udtrykket “Danefæ”?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Highland Park har sendt en del Single Cask ud over rampen de seneste år. Det startede med “Braunstein” hvor de sammen med bryggeriet havde lavet en Single Cask aftapning med et stærkt begrænset antal flasker. Siden da er der kommet mange udgivelser – bl.a. deres “Founders Series” som består af Grundtvig, Absalon, Saxo og Daner hvor samtlige blev revet væk – hvis du tilfældigvis var forbi den gamle vin og spiritusforhandler “Kjær & Sommerfeldt” var der kø langt ud på gaden og i øvrigt en begrænsning på max 2 flasker pr. kunde. I morgen kommer “Danefæ” som træder smukt i fodsporene med at hylde Danmark, vores fortid og ikke mindst folket, som Highland Park også hylder her.

De fleste af jer ved godt, at jeg er stor fan af Highland Park, så måske skal I lige trække omkring 10 % af min iver fra 🙂 Ærligt synes jeg Highland Park rammer ret godt når de brander deres produkt, det har kant, de har noget enkelthed over sig og så tiltaler historien om vikingerne mig ret meget. Lad os kigge på Danefæ – er det blot “endnu en i rækken” eller er den de ca. 900 kr. værd den sælges fra imorgen.

Sidste release fra Highland Park Single Cask…

Highland Park Danefæ duft og smagsnoter

Jeg har fået muligheden for at smage en prøve inden den officielt bliver udgivet, så allerede nu kan jeg afsløre nogle noter for jer. Den holder diskrete 64,8 % ABV og har naturligvis “Cask Strength”, så du skal forvente lidt af et “punch” i ansigtet – men fat mod, for kort efter kommer der nemlig en behagelig varme og sødme og masser frugtige noter af “fudge”, karamel og “smør-agtige” noter. Smagen er helt fantastisk og fyldt med tropisk frugt, mango, ananas og endda kokos. Under dette finder du den velkendte blide røg som Highland Park er kendte for. Den lange eftersmag har ristede nødder, honning og “the sweet gentle smoke” som du sikkert kender fra Highland Park.

View this post on Instagram

🇩🇰 Breaking New! Imorgen frigives Highland Parks Single Cask Danefæ hvor min tolkning er at Highland Park vil give noget tilbage til os – folket, præcis om ”Danefæ” handlede om! Du kan læse fuld review på @madogmonopolet – link i bio👆⁣⁣ ⁣⁣ Eksklusivt har jeg fået muligheden for at smage Danefæ inden release og deler her med en forsmag – du kan godt glæde dig! Den er på 64,8 % ABV så forvent et godt kick – men kort efter alkoholen har lagt sig kommer der sødme frem, noter af “fudge” og karamel. I munden folder den sig virkelig ud og smager af tørret frugt som ananas og kokos. Jeg er ret vild med den og på trods af sin “unge” alder på 12 år er den utrolig kompleks! Eftersmagen byder på den traditionelle blide røg som Highland Park er kendte for 🌪⁣⁣ ⁣⁣ Prisen er omkring 900 kr. fra imorgen kan den købes. Mit bud er at de 648 flasker bliver solgt hurtigt – jeg skal ihvert fald ned og sikre mit eksemplar 🙏⁣ ⁣ Håber du synes om den – god dag herfra 🥃⁣⁣ ⁣⁣ 🇬🇧 Breaking News! Tomorrow Highland Park's Single Cask Danefæ is released where my interpretation is that Highland Park will give something back to us – the people! You can read the full review at @madogmonopolet – link in bio👆⁣⁣ ⁣⁣ Exclusively, I've had the opportunity to taste it before release and will glady share notes with you – first of all, you are in for a treat. It is at 64.8% ABV so expect a good kick – but soon after the alcohol has settled there comes sweetness, notes of "fudge" and caramel. In the mouth it really unfolds and tastes of dried fruit like pineapple and even coconut! I love it and despite its "young" age of 12, it is incredibly complex. The aftertaste offers a traditional gentle smoke that Highland Park is known for🌪⁣⁣ ⁣⁣ The price is around DKK 140 EUR and be purchased tomorrow. My guess is that or the 648 bottles to be sold quickly – at least I have to downsize and secure my edition! ⁣ ⁣ Hope you will like it – have a great day 🥃⁣

A post shared by Whiskytossen/Whiskygeek (@whiskytossen) on

Link til Whiskytossens profil, hvor billede lige er postet…

Udgives for at hylde tallet “2”

Highland Park Danefæ udgives torsdag den 20/2-2020 – et tilfældige? Muligvis – omvendt kunne det også været grundet det, at tallet “2” netop viser en retning hvor du ville kunne finde en større forståelse for andre mennesker eller “folket” om man vil. Videre handler tallet “2” om, at opnå en stor åndelig og spirituel følelse af verden omkring dig. Her tænker jeg straks på Vikingerne og deres åndelig verden, som Highland Park også hylder, så hvis du spørger mig, er det bestemt ikke et tilfælde.

Frigives imorgen – håber du “finder” den…

Der udgives 604 flasker og de sælges kun i Danmark, allerede nu er det muligt at forudbestille, hvor jeg selv har lagt billet ind. Den har hygget sig i 12 år på “puncheon” hvilket har givet den en smuk gylden farve. Til sidst er flasken ny – jeg er fan! Det er, som jeg ser det et mix af den klassiske og den nye flaske, hvor “tatoveringer” blot er fjernet, det giver en mere enkel og elegant flaske – blot min ydmyge mening.

Hvad synes du om Highland Parks Single Casks?

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar