Highland Park har sendt en del Single Cask ud over rampen de seneste år. Det startede med “Braunstein” hvor de sammen med bryggeriet havde lavet en Single Cask aftapning med et stærkt begrænset antal flasker. Siden da er der kommet mange udgivelser – bl.a. deres “Founders Series” som består af Grundtvig, Absalon, Saxo og Daner hvor samtlige blev revet væk – hvis du tilfældigvis var forbi den gamle vin og spiritusforhandler “Kjær & Sommerfeldt” var der kø langt ud på gaden og i øvrigt en begrænsning på max 2 flasker pr. kunde. I morgen kommer “Danefæ” som træder smukt i fodsporene med at hylde Danmark, vores fortid og ikke mindst folket, som Highland Park også hylder her.

De fleste af jer ved godt, at jeg er stor fan af Highland Park, så måske skal I lige trække omkring 10 % af min iver fra 🙂 Ærligt synes jeg Highland Park rammer ret godt når de brander deres produkt, det har kant, de har noget enkelthed over sig og så tiltaler historien om vikingerne mig ret meget. Lad os kigge på Danefæ – er det blot “endnu en i rækken” eller er den de ca. 900 kr. værd den sælges fra imorgen.

Highland Park giver whisky tilbage til folket - kender du udtrykket
Sidste release fra Highland Park Single Cask…

Highland Park Danefæ duft og smagsnoter

Jeg har fået muligheden for at smage en prøve inden den officielt bliver udgivet, så allerede nu kan jeg afsløre nogle noter for jer. Den holder diskrete 64,8 % ABV og har naturligvis “Cask Strength”, så du skal forvente lidt af et “punch” i ansigtet – men fat mod, for kort efter kommer der nemlig en behagelig varme og sødme og masser frugtige noter af “fudge”, karamel og “smør-agtige” noter. Smagen er helt fantastisk og fyldt med tropisk frugt, mango, ananas og endda kokos. Under dette finder du den velkendte blide røg som Highland Park er kendte for. Den lange eftersmag har ristede nødder, honning og “the sweet gentle smoke” som du sikkert kender fra Highland Park.

Link til Whiskytossens profil, hvor billede lige er postet…

Udgives for at hylde tallet “2”

Highland Park Danefæ udgives torsdag den 20/2-2020 – et tilfældige? Muligvis – omvendt kunne det også været grundet det, at tallet “2” netop viser en retning hvor du ville kunne finde en større forståelse for andre mennesker eller “folket” om man vil. Videre handler tallet “2” om, at opnå en stor åndelig og spirituel følelse af verden omkring dig. Her tænker jeg straks på Vikingerne og deres åndelig verden, som Highland Park også hylder, så hvis du spørger mig, er det bestemt ikke et tilfælde.

Highland Park giver whisky tilbage til folket - kender du udtrykket
Frigives imorgen – håber du “finder” den…

Der udgives 604 flasker og de sælges kun i Danmark, allerede nu er det muligt at forudbestille, hvor jeg selv har lagt billet ind. Den har hygget sig i 12 år på “puncheon” hvilket har givet den en smuk gylden farve. Til sidst er flasken ny – jeg er fan! Det er, som jeg ser det et mix af den klassiske og den nye flaske, hvor “tatoveringer” blot er fjernet, det giver en mere enkel og elegant flaske – blot min ydmyge mening.

Hvad synes du om Highland Parks Single Casks?

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar