Kraken i Malaga har eftersigende den bedste paella der findes. Årsagen er, at ejerne kom fra det område, hvor paella er opfundet og praktisk talt er opvokset med det. Kraken er en tapasbar, som også har en storesøster restaurant “Beluga”, som dog har lignende menukort. Hvis du er rejser til Malaga og gerne vil smage paella, som du ikke bliver skuffet over, så kan Kraken varmt anbefales.

Paella er en skøn ret, som stammer fra Valencia. Den laves typisk med fisk og skaldyr, hvis du er ved kysterne og typisk med kød og pølse, hvis du befinder dig længere inde i landet. Tricket med en god paella er, at der skal få ingredienser i. Selv om det kan være fristenede at komme mange forskellige slags fisk, skaldyr og endda kød og pølse i, så er mådehold vigtigt. Hvis du derfor ser et menukort, hvor der er for meget i på én gang, så styr uden om. Der skal være 2-3 ingredienser i, så er der nemlig plads til smagene.

Læs også: Monopolet smager på: El Pimpi – bedste tapasbar i Malaga

Monopolet smager på: Bedste paella i Malaga
Nok den bedste paella i Malaga…

Meget mere end paella

Kraken Tapasbar har naturligvis meget mere end paella, som de i øvrigt laver i to forskellige udgaver. En med blæksprutte og asparges og en med and, græskar og lever. Jeg valgte den med blæksprutte og asparges, som smagte himmelsk. Portionen lavet til én person, hvilket er rart, normalt er det min. to personer de laver til, hvilket betyder, at din medspiser skal være glad for paella.

Monopolet smager på: Bedste paella i Malaga
Tapas og øl for to personer til ca. 285 kr.

Udover paella så finder du masser af klassiske og moderne tapasretter. Deres menukort er inddelt i kolde tapas, hvor du fx finder den klassiske “Russisksalat”, som er tun, mayonnaise, løg og andre grøntsager. På Kraken Tapasbar, så er det en temmelig stor portion, du får hvis du bestiller den. Derudover er der tuntatar med avokado, ceviche af kammuslinger med gulpeber og rødbede creme med tørret tun og ice lavet på ost – den må høre under de mere utraditionelle. De varme tapas er fx grillet blæksprutte, oksehale med kartoffelskum, bolognese med and og grillet kylling med chimichurri – lige meget hvad du vælger, så bliver du ikke skuffet.

Læs også: Monopolet smager på: Restaurant José Carlos García

Monopolet smager på: Bedste paella i Malaga
“Forårsruller” med lam med rødbede youghurtcreme…

Vi valgte udover paella “forårsruller” med lam med rødbede youghurtcreme, “russisk salat” og ceviche af kammuslinger med gulpeber. Forårsrullerne var helt sprøde og utrolig delikate, jeg kunne snildt have spist have spist 6-8 stykker uden de store problemer. Ceviche er ikke en ny ret for mig, men det var tilbehøret faktisk. Saucen var lavet på mango og gulpeber, hvilket gav et frisk pust til retten. Det eneste jeg nok kunne have ønsket mig, var lidt flere koriander – men det er jo lidt en smagssag. Udover maden fik vi et par øl og vand til.

Monopolet smager på: Bedste paella i Malaga
Ceviche af kammuslinger med gulpeber…

Den samlede regning lød på 38 euro inklusiv service fra restauranten. Det er value for money og bestemt værd at gå efter.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar