El Pimpi er én af de mest besøgte og mest populære tapasbarer i Malaga. Årsagen er simpel, de har i de sidste mange årtier lavet tapas til både sultne lokale og turister til fornuftige priser og med fokus på kvalitet. Tapasbaren er en tidligere vinkælder, som ejerne i 1971 havde ambitioner om at opføre. De valgte dog hurtigt at åbne tapasbaren, som har været i gang lige siden – stedet er meget besøgt, så kom i god tid ellers er der kø.
Der er gang i den på El Pimpi, udenfor har de tre områder, hvor der er fyldt med glade gæster. Indenfor strækker tapasbaren sig langt ned ad smalle gange fyldt med vintønder på væggene. Midt i tapasbaren er der et lille område, hvor der hænger jamon ibérico i forskellige udgaver, som skæres ud ved bestilling. Det er muligt at købe noget af det bedste, der findes, hos El Pimpi.
Læs også: Monopolet smager på: Bedste paella i Malaga
På deres kort, som er lidt uoverskueligt, finder du alverdens lækkerier. Lidt tips til dig – gå efter de retter hvor du kan vælge halve portioner, ellers bliver du mæt af to retter. Vi var lidt kåde og bestilte faktisk 4 halve og 2 hele og ærligt, det var lige i overkanten.
Gå efter deres croquettes, grillede sardiner og jamon og bestil selv om det er dyrt fx nogle af dem, hvor den lille søde sortfodede gris har levet af kastanjer, det smager himmelsk! Deres russiske salat er bestemt også værd at smage. Deres grillede kylling med krydret sauce er okay, men reelt ikke noget særligt.
Læs også: Monopolet smager på: Restaurant José Carlos García
Vinkort med lokale og spanske perler
Som så mange andre steder i Spanien er der meget at få for pengene. Hvis du går efter lokal vin, som de også laver meget af i Malaga, så er det muligt at købe en flaske for 20-25 euro, og det er rigtig god vin. Hvis du gerne vil have en lidt større oplevelse, så er der hos El Pimpi masser af perler fra det populære Ribera Del Duero, hvor du fx finder vine fra Vega Sicilia i forskellige udgaver, fx deres “Pintia” til 65 euro, “Vega Sicilia Unico” til 150 euro, det er naturligvis mange penge, men “Pintia” koster mere online i Danmark. Derudover har de danske Peter Sisseck og hans Hacienda Monasterio til 45 euro på kortet, også mindre end hvad den koster online i Danmark.
Vi valgte “Pintia”, som er en fantastisk vin, som flere af tjenerne var henne og hype og spørge, om vi kendte huset, siden vi valgte netop den vin. Det gør jeg, og jeg holder utroligt meget af deres forskellige vine, desværre er de som så mange andre stukket lidt af i pris, men til 65 euro på en restaurant, så er det asbolut en fair pris.
Til sidst er der kun at gentage, at du bør komme omkring kl. 18.30 – ikke senere, for så er der god chance for et bord. Deres hjemmeside tilbyder booking, men den virker ikke, og selv om de har plads, så får du en mail om, der er fyldt, så det er der ingen grund til, at du spilder tid på. 15 min efter vi ankom, så var der næsten 20 personer i kø, og det varede stort set ved indtil omkring kl. 20.30. Så enten skal du komme tidligt eller sent. Regningen lød på 130 euro, hvilket primært skyldes, at vi brugte 65 euro på vin, resten var for 6 tapas, vand og to små øl.
1 Comment
Pingback: Monopolet smager på: Bedste paella i Malaga