Hvad synes du om frisk pasta – altså virkelig frisk pasta som i lavet fra morgenstunden og serveret i løbet af dagen? Hvis det får dig op af stolen, så har du nu muligheden for at nyde det på Kødbyens nyeste italienske restaurant Masseria, som drives af makkerparret Ursula Waltemath og Nicola Fanetti, som også står bag gourmetsuccessen “Brace”, der ligger i København K. Jeg har besøgt den nyåbnede restaurant og kan allerede nu afsløre, at jeg kommer tilbage.
Masseria betyder “stuehus” på Italiensk og var tidligere et landhus, som var bygget med tykkere vægge. Det kunne fx være bygninger, som tidligere var brugt til dyr, men efterfølgende bygget om og forstærket, så de var bedre egnede til beboelse. Logoet til Masseria er en kvinde, som skal forestille “Ceres”, den romerske gudinde for afgrøder – bl.a. hvede, hvilket jo passer glimrende, når vi snakker om netop pasta.
Frisk pasta hver dag!
På Masseria er der sikkert også blevet bygget tykkere vægge med tiden, da hele det skønne fredede område i Kødbyen jo har været brugt primært til slagterier og været et område, hvor der blev arbejdet med dyr. Masseria er placeret på siden, hvor du også finder Husted Vin, Noho og Motorius. Restauranten rummer mere end 100 sultne gæster, så der skal laves noget pasta. På Masseria har de et “pasta-laboratorium”, hvor de kan fremstille intet mindre end 30 kg. pasta i timen! Hvis du besøger dem så kig ned i højre hjørne ved siden af køkkenet, der ser du en række kæmpe pastamaskiner, som er indkøbt fra Italien – de skulle efter sigende være de bedste af det bedste.
Små og store bidder
Menuen er, som den bør være på en italiensk restaurant, meget overskuelig. De har inddelt kortet i “Små bidder”, “Store bidder”, “Pasta” og “Dessert”. De små bidder udgør fire små retter – bl. a. “dybstegte parmesankugler med estragon og tomatstøv” til 75 kr., “grillet pølse med scamorzaost og rosmarin” til 85 kr.
Begge disse hapsere valgte jeg, da jeg besøgte dem, som deleretter og jeg blev ikke skuffet. Der er tre store parmesankugler med masser af dressing på og estragon til – eneste ulempe er, at du skal slås med din medspiser, om hvem der må nøjes med én. Pølserne er i en klasse for sig – de smager intet mindre end himmelsk!
Af de store bidder valgte vi “Romænesalat og Ansjoser” med med ristede pinjekerner, pecorinoost og bergamot vinaigrette. Det lyder simpelt, men blandingen af de aromatiske ansjoser og den letsaltede ost er bare et perfekt match. Du spiser dem med fingrene, hvor du lige folder salatbladet sammen som en lille “håndtaco”, prisen er 95 kr.
De større bidder omfatter også den lækre stracciatella ost, som er den del, du finder inden i en burrata, “Carpaccio af rå hiramasa” til 155 kr., “Slagterens bræt”, som er italienske stykker pålæg til 165 kr., og så er der dybstegte norske rejer, som serveres på kartoffelmos med hvidløgsmayo til 135 kr.
Hvad synes jeg, at du skal drikke på Masseria?
Der er mange muligheder, men åbenlyst og primært italienske vine, så medmindre du er ekspert på området, så vil jeg klart råde dig til at spørge deres vintjener til råds. Jeg smager og anmelder en del vin, men på trods af det måtte jeg have hjælp.
Jeg endte med at vælge en Renato Ratti Nebbiolo Langhe 2019 til 445 kr., som er en producent, jeg kender ret godt. Den er lavet på Nebbiolo og har den skønneste duft af kirsebær, jordbær, skovbund og svampe. I munden er den i flot balance, hvor du fornemmer syre, en let mineralitet og en flot frugtsødme.
Ideelt med deleretter
Jeg valgte udover “Romænesalat og Ansjoser” deres “Tartartoast og Pistaciecreme”, som er to hapsere på briochebrød med en lækker creme på toppen. Prisen er 150 kr., og de er helt geniale at dele, da de faktisk mætter meget. Deling vil jeg klart anbefale dig, når det kommer til både de små og større bidder. Du kan sagtens bestille i alt fire retter, og så er der også (næsten) plads til at dele to pastaretter.
Pasta
Hvis du er ægte pasta-elsker, så er Masseria stedet for dig, da det er deres speciale. Nicola Fanetti, har en fortid fra Era Ora og NOMA og leverer et højt niveau – og navnlig når det kommer til pasta. På menukortet har de 6 forskellige pastaretter med forskellige typer af pasta som fx “Rigatoni” med smørsauce, blæksprutte og salvie til 185 kr., “Cappelletti” fyldt med stegt kylling, tomatbechamelle og taggiasca-oliven til 195 kr. Så reelt skal du kende din pastatype, da det er den, som definerer retten, præcis som det bør være.
En hilsen til NOMA
Den eneste pastaret, som Nicola Fanetti nok ikke kan sige er ærkeitaliensk, er “Spaghetti” med fyrreskudpesto, ristede græskarfrø og Gammel Knas ost. Jeg tænker inspiration fra NOMA her, hvilket bestemt ikke gør noget.
Vi valgte deres Reginette, som er en form for “båndpasta”. Den serveres med hummer, ´nduja, som er italiensk stærk krydret pølse, og tørret tomat. Prisen er 255 kr., hvilket gør den til den dyreste ret på kortet, men jeg må også sige, at den er lækker, smagsrig og intens. Udover den blev det til en omgang klassisk “Trottole Carbonara” til 180 kr., som vist bliver lavet på en siffon, hvilket er nemt, men måske ikke helt efter den gamle italienske kogebog, men det siger vi ikke noget om.
Der er altid plads til dessert
Selv om to små bidder, to store bidder og to delepastaretter bestemt lægger en bund, så er der altid plads til dessert. Jeg kan varmt anbefale deres vanilje softice med mascarpone, kaffe karamel, chokolade og savoiardi. Det smager fantastisk, og den kan sagtens deles. Den minder en smule om den danske dessert “Coupe Danmark” – håber bestemt ikke jeg fornærmer nogen, men det var den tanke min medspiser fik.
Som du sikkert kan se, så er jeg virkelig glad for Masseria, som jeg også håber, du bliver, hvis du vælger at besøge dem. Hvis du er glad for pasta og italiensk mad, så bliver du ikke skuffet.
Navn: Masseria
Hvor: Flæsketorvet 50, 1711 København
Pris: $$$