På Skydebanegade på Vesterbro finder du ”Papa Ramen”, som nok er ét af de bedste japanske spisesteder i København og måske endda i Danmark. De har ligget der i årevis og serverer de bedste ”Ramen Noodles” samt andre lækre japanske streetfood-klassikere som ”gyoza”, ”bao” og ”corokke”, som er den japanske udgave af croquette.

Lad det være sagt med det samme ”Papa Ramen” er nok mest hyggelig, hvis du kan sidde udenfor under en varmelampe med lidt lys fra én af deres kulørte lamper. Indenfor er der lidt mere kantineagtigt, navnlig hvis du sidder i stueplan. Et halv niveau højere oppe er der også spisepladser, hvor du sidder lige ud for køkkenet, der er lyset en kende mere dæmpet, og det er noget mere hyggeligt. Dog skal det siges, at de fleste nok heller ikke kommer for at holde ”første date” eller en ”romantisk middag for to” – hav in mente, at ramen er en rigtig ”sluprespise”, som foregår med pinde, så medmindre du virkelig er fingernem, så bliver det nok en tand for festligt til en date, ikke?

Monopolet smager på: Papa Ramen
Lidt af det hele – Corokke – Gyoza – Ramen – Bao

”Sharing is caring”

Der er vældig meget på kortet ved Papa Ramen, så jeg vil anbefale dig, at vælge lidt forskellige retter og så dele dem. Hvis I er to og godt sultne – altså ikke, hvor I er tæt på døden, men har en god appetit, så kan du sagtens bestille fire-fem forretter og en ramen. Jeg bestilte to af deres bao, hvor den ene var på sprød gris og den anden på krydret oksekød – eneste problem med dem er, at de forsvinder lynhurtigt. Deres corokke er fuldstændig fantastisk – de tre små friterede kugler er på and, kartofler og ”cha-shu”, som er marineret svinebryst. Til sidst fik vi fem af deres gyoza med gris, forårsløg og ingefær – alle retter koster 55 kr., og de kommer lynhurtigt efter bestilling.

Gyoza

Gyoza minder meget om den kinesiske ”jiaozi” – begge er ”dumplings”, som typisk er lavet på rismel eller majsmel. De tilberedes på forskellige måder, hvor nogle af dem af friturestegt (age-gyoza), nogle er dampet (mushi-gyoza), nogle er stegt på panden, hvor der efterfølgende er tilsat vand og låg, så de dampes færdig (yaki-gyoza) og til sidst findes de også, hvor de er kogt i en suppe (sui-gyoza). På Papa Ramen kan du få ”yaki-gyoza medmindre du beder om en anden tilberedning – hvis du gør, så skal du have ret godt styr på udtalen, ellers opstår der misforståelser i køkkenet.

Monopolet smager på: Papa Ramen
Goyza

Ramen

De fleste kommer på Papa Ramen for at få ramen – sjovt nok, men det er deres signatur og er meget autentisk. Jeg har selv spist det i Japan, og ærligt må jeg tilstå, at Papa Ramens udgave faktisk er bedre. Du kan bestille den i ni forskellige udgaver, hvor de enten laves på svine-, kyllinge- eller grøntsagssuppe. Alle serveringerne laves med nudler, friske grøntsager og det traditionelle halve æg, som er tilberedt perfekt.

Monopolet smager på: Papa Ramen
Ramen

Jeg valgte deres ”Tonkotsu Chorizo”, som er på svinefond med forårsløg, nudler, æg og en chorizo-pasta samt tyndskåret svin. Smagen er intens, krydret og giver en skøn varme. En skål er rigelig til at mætte en voksen knægt som mig. Hvis du gerne vil have en vegetarudgave, så kan deres udgave med suppe på shiitakesvampe med kimchi, tofu, forårsløg og årstidens grøntsager være et godt bud. Alle retterne koster mellem 130-135 kr., og de er økologiske.

En skjult perle

Papa Ramen er en lille skjult perle blandt Vesterbros madmekka og med et stramt styret koncept, gode råvarer, sans for kvalitet og en okay fair pris, så har de ramt noget, hvor alle kan være med. Det lyder næsten skørt, men du bør bestille bord, også hvis du kommer en tilfældig hverdagsaften, faktisk er det der, hvor de har allermest travlt.

Monopolet smager på: Papa Ramen
Must try! Corokke

Vores samlede regning lød på 425 kr. inklusiv to sodavand, som kostede 35 kr. stk., det er nok det eneste på deres menu, som virker en smule ligegyldigt. Næste gang vil jeg få efter deres japanske fadøl, som koster 40 kr.

NavnPapa Ramen
HvorSkydebanegade 16, 1709 København V
Pris: $

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar