Den 16. maj må der ca. en måned tid jagtes bukke i Danmark – dog kun med riffel! Lad os gå på jagt. Jagt kan være rigtig spændende og for mange betyder det en skøn blanding, af at være ét med naturen, udvise stor etik og ikke mindst behandle dyrene med respekt. Selv har jeg jagttegn og på trods af, at det efter hånden er sjældent det sker, så nyder jeg faktisk at gå på jagt. Efterfølgende kommer så den del, som kan være bedre, nemlig at spise det nedlagte bytte – her får du en skøn opskrift på sommerbuk med syltede rødløg, tzazki og hummus!

Dette rådyr har jeg selv nedlagt og med hagl, så du kan næsen regne ud, at det ikke er ske lige her til morgen, hvor der ellers har været masser af ivrige jægere der har været ude i løbet af denne morgen for at nedlægge en buk. Jeg skød denne lille fyr sidste år, med hagl på ca. 10 meters afstand på en jagt syd for Hadsund i Jylland. Håber du synes om opskriften…

Sommerbuk med fladbrød, syltede rødløg, tzaziki og hummus!

Sommerbuk med fladbrød, syltede rødløg, tzaziki og hummus!

Ret: Hovedret, Vildt
Køkken: dansk
Keyword: Buk, Fladbrød, Hummus, Råvildt, Tzaziki, Vildtmad
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Dette er en skøn opskrift på sommerbuk med fladbrød, syltede rødløg, tzaziki og hummus! Det er en dejlig ret hvor et glas Bordeaux passer perfekt til.

Udskriv

Ingredienser

Hummus

 • 1 dåse økologiske kikærter
 • 1,5 dl olivenolie
 • 1 spsk tahin
 • 2 fed presset hvidløg
 • 1-2 tsk citronsaft
 • 1 tsk salt

Tzaziki

 • ½ agurk
 • 1 fed hvidløg
 • 3 spsk græks youghurt 10 %
 • Salt og friskkværnet peber

Syltede rødløg

 • 1 stk. rødløg
 • 4 spsk god eddike
 • Et drys salt

Vildt

 • 300 gram fillet
 • Olie til stegning
 • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Fladbrød

 1. Kør op til din lokale pizzamand.
 2. Bed ham om et par hjemmelavede fladbrød!

Hummus

 1. Kører hele molevitten på en stavblender til den er cremet.
 2. Stil den evt. til at trække lidt.

Tzaziki

 1. Riv agurken på et rivejerne, fx Microplane.
 2. Læg det i en si over en skål og giv det en omgang salt.
 3. Lad det dræne i mindst 30 min – gerne 60 min.
 4. Pres det sidste saft ud af agurken.
 5. Riv hvidløget.
 6. Rør det hele sammen og giv det en omgang friskkværnet peber.
 7. Stil det gerne på køl for at trække ekstra smag.

Syltede rødløg

 1. Kør rødløget på et mandolinjern
 2. Læg det hele i et glas og stil det på køl mindst 30 min – men gerne 60 min.

Vildt

 1. Varm en grillpande godt op.
 2. Giv filet en omgang olie hvor du pensler den.
 3. GIv den en omgang salt.
 4. Stegt den hårdt i 1 min på hver side, den skal endelig ikke have for meget.
 5. Skær den ud og server til resten.
Sommerbuk med fladbrød, syltede rødløg, tzaziki og hummus!
Lidt urter fra haven…
Sommerbuk med fladbrød, syltede rødløg, tzaziki og hummus!
Hummus…

Noget af det nemmeste at lave er virkelig en god omgang hummus og det smager helt fantastisk til denne ret.

Sommerbuk med fladbrød, syltede rødløg, tzaziki og hummus!
Det perfekte bord til at skyde jagten ind på…

Hvis du har været på jagt i dag og har nedlagt et bytte, så løfter jeg hermed min hat for dig. Håber denne giver inspiration til en lækker opskrift på vildt.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift