Gå til opskrift

Det er efterår og for mange betyder det “jagt”. Jeg har selv muligheden for at gå på jagt, da jeg for nogle år siden tog jagttegn. Jeg kommer desværre sjældent afsted, da tiden simpelthen ikke er til det. Alligevel savner jeg det meget. For mange går jagt hånd i hånd med madlavning – vildt er en lækker spise, og går du lidt udenfor rammerne, kan du virkelig lave noget lækkert. Denne ret er lavet med en buk jeg selv har nedlagt, og den er lavet med respekt for dyret. Her får du en opskrift med efterårs buk med bønnecassoulet – håber du synes om det!

Jagttema: Opskrift efterårsbuk med bønnecassoulet

Jagttema: Opskrift efterårsbuk med bønnecassoulet

Ret: Efterårsmad, Hovedret, Vildt
Køkken: dansk
Keyword: Bønnecassoulet, Buk, Efterårsbuk, Råvildt, Vildtmad
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Her får du en opskrift på efterårsbuk med cremet bønnecassoulet og krydret chorizo pølse. Retten er helt perfekt, hvis du ligger inde med et stykke vildt.

Udskriv

Ingredienser

Bønnecassoulet

 • 200 gram chorizo pølse
 • 400 gram blandede bønner efter valg jeg brugte kidney, hvide og butter beans fra dåse
 • 2 stengler blegselleri
 • 1 majkolbe (hvis det ikke er sæson så brug dåse)
 • 1 stort løg
 • 3 fed hvidløg
 • skallen af en ½ citron
 • 1 tsk røget paprika
 • 150 gram creme fraiche 38 %
 • 1 bundt frisk persille
 • olie til stegning
 • salt og friskkværnet peber

Buk

 • 400 gram vildt filet
 • 2 spsk smør til stegning
 • 2 spsk oliven olie
 • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Bønnecassoulet

 1. Varm en pande op og steg chorizoen godt af – den skal smide noget fed.
 2. Efterfølgende stiller du chorizoen til side.
 3. Skær majsen fri af kolben.

 4. Hak løg, hvidløg og selleri og svits det i det resterende fedt sammen med majsen.

 5. Tilsæt paprika.

 6. Tilsæt bønnerne sammen med creme fraiche.
 7. Lad dem simre i 10 min.
 8. Smag til med citronskal, salt og peber.
 9. Slut af med hakket persille.

Buk

 1. Varm en grillpande op til ca. helvedes grader.
 2. Giv fileten en omgang salt og peber.
 3. Steg det i ca. 1 min på hver side i smør og olie.
 4. Går efter det er medium-rare.
 5. Hvis du har lidt persille tilbage, så gem det til kødet.
 6. Voila!

Et par ord om jagt…

Jeg har siden jeg var barn haft venner hvis fædre gik på jagt, så det har altid været ret nært for mig. Jeg fik først selv interessen da jeg fik en svigerfar, som var og stadigvæk er meget ivrig jæger. For ca. 7 år siden tog jeg jagttegn til haglgevær, hvilket jeg er ret glad for. Jeg holder mest af andejagt og jagt omkring havet. Skoven er også skønt, men selve “drivjagten” er ikke så meget mig.

Jagttema: Opskrift efterårsbuk med bønnecassoulet
En buk jeg selv havde nedlagt…

Min piger har siden de var små set mig rengøre fasaner og andet vildt, så de har lært, at behandle dyr med respekt og at det er okay, at vi holder bestanden nede og går på jagt. Det handler blot om, at vi gør det med respekt. Nu kommer vi til tiden, hvor jagtsæsonen for alvor indtræffer, faktisk må der jages alt fra nu af og indtil slut januar. Så hvis du selv er jæger så “knæk og bræk”.

Jagttema: Opskrift efterårsbuk med bønnecassoulet
Ristet chorizo for at få lidt ekstra krydderi til bønnerne…

Du kan sagtens ersatte chorizo med fx en god tørsaltet bacon. Begge dele fungerer godt. Krydderiet er vildt lækkert til bønner. Et stykke bacon ville gøre sig godt, da du får lidt mere røg med.

Jagttema: Opskrift efterårsbuk med bønnecassoulet
Bønnecassoulet inspireret af Jamie Oliver…
Jagttema: Opskrift efterårsbuk med bønnecassoulet
Fin en lækker Bordeaux dertil – fx denne “Mathilde Le Fleur Morange”
Jagttema: Opskrift efterårsbuk med bønnecassoulet
Perfekt efterårsmad…
Jagttema: Opskrift efterårsbuk med bønnecassoulet

Håber det har givet inspiration til en lækker aftensmad – for mig er dette noget af det lækreste jeg kan få en fredag eller lørdag aften! Håber du synes om det…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

6 Comments

 1. Å det lyder ellers lækkert og jeg var helt tændt på at prøve (fordi jeg har en fryser fyldt med vildt og altid er på udkik efter nye opskrifter). Desværre synes jeg majs på kolbe er for kedelige nu så det må vente til næste sensommer. Ser ellers vildt lækkert ud.

  • Hej Marina – tak for det og ja, du har ret – majs fra kolber er ved at være slut – men de kan sagtens undlades. Kan du lide bønner? For det fungerer også uden. Nu bliver jeg lidt nysgerrig – har du vildt i fryseren fordi du køber i et supermarked eller har du adgang til jagt eller sidste mulighed – kender du én som jæger? 🙂

   • Hej igen

    Min mand er jæger og har simpelthen en fryser for sig selv 😂 Sådan blev det fordi sådan et helt krondyr efterfulgt af et vildsvin simpelthen er mere end jeg lige kan få plads til i min standart hverdages fryser. Du ved med rester, is til ungerne og hønsefond osv. og så låner jeg lige lidt plads til ænder til jul…)

    Jeg laver masser af lækre retter med vildt, men vi er faktisk gladest for gryderetter. Min mand dyrker triatlon og er ikke vild med at spise alt for meget kød (også fordi han gør det i så stor stil når han skal spise med kunder osv) og børnene der ellers er glade for kød synes vildt er for stærkt. De holder mest af dådyr og af vildsvine frikadeller. Detsværre er det sjældent vi har dådyr. Det er mest krondyr. For år tilbage havde han en anderledes type jagt hvor han mest skød ænder og fasaner. Det synes jeg faktisk var meget bedre (for vildænder er mit yndlingsvildt) men jeg tror det jagt han går på nu er sjovere…

    Hav en skøn weekend

    • Du er en heldig kvinde og tro mig, jo jeg kender alt til fyldte frysere med kasser fra is og diverse andet fra børnene 🙂 Sådan er det. Hos mig kommer det faktisk an på hvordan jeg italesætter det for mine piger. Jeg lavede “pulled lamb” af vildt – men undlad faktisk lige den lille detalje at det var vildt – den fik det først efter jeg havde spurgt dem om det smagte godt – de vidste dog godt at det var lam – der var naturligvis ingen problemer 🙂

     Lyder vildt med triatlon – det kommer jeg vist aldrig til! I øvrigt er jeg enig mht. til jagt af fuglevildt – det er ofte en god jagt og så er det vildt lækkert (hehe).

     Nu bliver jeg jo næsten nødt til at spørge hvad han så jæger nu? Lyder spændende!

     Også god weekend til dig….

 2. Å det er også lækkert. Jeg fik dog ikke ret meget ros af min flok da jeg lavede pulled pork på vildsvin i stedet for almindelig gris. De kan godt smage forskel også hvis jeg køber en anden slags gulerødder osv. Engang købte vi den vildeste gris (Lang og faktisk sjov historie) der havde levet af æbler mm. Da vi gik tilbage til almindelige frilandsgris nægtede de faktisk at spise det i lang tid… Så jeg snyder dem ikke og prøver hellere ikke på det.

  Og ja jeg er heldig med min mand 😍. Jeg tror jeg var uklar. Han skyder detsværre ikke fugle mere men derimod Krondyr osv og vildsvin. Du går også på jagt læste jeg. Det er nu sjovt når det er noget man selv har skudt. Knæk og bræk når du skal afsted næste gang.

  • Årh på den måde – du er da mega heldige – jærgere er jo fra den loyale flok 😉 Vild historien med grisen – det betyder bare så meget og faktisk er det vildt, at det kan have så stor afgørelse. Jeg forsøgte at finde vildt igår i min lokale Rema 1000 – men det var udsolgt – hvilket faktisk glæder mig!

   Tak for det – og god weekend – tak for støtten og kommentaren her på siden!

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift