Gå til opskrift

Gnocchi er en italiensk pasta eller “dumplings”, om man vil – dog vil jeg ikke citeres for at kalde dem det, så falder der sikkert brænde ned fra samtlige italienere. De stammer fra Norditalien, men laves i hele landet og har naturligvis også fundet vej ind i de fleste supermarkeder i Danmark. Det er nemt at købe en pakke, og ofte er kvaliteten høj, men de kan faktisk laves utrolig nemt og for ingen penge – i artiklen får du både opskrift på dem og på skønne lækre kødboller på salciccia med en skøn tomatsauce – god fornøjelse.

Oprindeligt består gnocchi af det man havde til rådighed, om det var kartofler, hvedemel, durummel eller noget andet kom sig ikke så nøje, meningen var, at de skulle mætte. Hvis du kæler lidt for retten, så får du dog en virkelig lækker gnocchi.

Opskrift på gnocchi stegt i smør med salciccia i tomatsauce med parmesan
Gnocchi med salciccia i tomatsauce

I opskriften er gnocchien hjemmelavet, men kødbollerne er lavet på salciccia-pølse, som du kan købe i det fleste gode supermarkeder – fx SuperBrugsen har ofte en ret god salciccia. Her bruger du simpelthen bare farsen, som rulles til små kødboller og steges i jomfruolivenolie – det er måske snyd, men det er nemt og utrolig lækkert.

Opskrift på gnocchi stegt i smør med salciccia i tomatsauce med parmesan
Salciccia stegt i olie
Opskrift på gnocchi stegt i smør med salciccia i tomatsauce med parmesan

Opskrift på gnocchi stegt i smør med salciccia i tomatsauce med parmesan

Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Keyword: Gnocchi, Hjemmelavet tomatsauce, Salciccia
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Opskrift på hjemmelavet gnocchi med salciccia i en god tomatsauce, som er en perfekt italienskinspireret klassiker. Få opskriften her.

Udskriv

Ingredienser

Gnocchi

  • 1 kg. kartofler bagekartofler er nemmest
  • 1 stk. æg
  • 125 gram hvedemel
  • 125 gram durummel
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • 2-3 store spsk. smør
  • Evt. frisk salvie rosmarin, timian eller hvidløg

Tomatsauce med salciccia

  • 2 dåser tomatsauce fra “Il Fornaio” eller Tomatoes Passata fra Urtekram
  • 4 spsk. god ekstra jomfruolivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. sukker
  • Salt og friskkværnet peber
  • 50 gram friskrevet parmesan
  • 400 gram salciccia
  • 1 bundt frisk persille

Sådan gør du

Gnocchi

  1. Start med at koge kartoflerne, du kan sagtens skære dem i lidt mindre stykker.
  2. Når de er kogt, så sørger du for, de er dampet godt af.

  3. Lav nu en bunke af melet på dit pinligt rene køkkenbord.

  4. Pres kartoflerne gennem en kartoffelpresser, hvis du ikke har det, så moser du dem i en skål først.
  5. Tilsæt kartoflerne ud i bunken med mel. De skal være varme – bare rolig.

  6. Tilsæt salt, en 8-10 vrid friskkværnet peber og slå ægget ud i bunken.

  7. Alt nu hele massen forsigtigt sammen.
  8. Herefter ruller du massen ud i nogle lange pølser.
  9. Du vil få ca. 5-6 stk. ud af denne masse, som er omkring 20 cm. lange.

  10. Skær nu pølserne ud i ca. 1,5 cm stykker.
  11. Imens du skærer, så varmer du en gryde med saltet vand op.
  12. Giv hver "gnocchi" et lille tryk med en gaffel, imens de ligger i din håndflade som det sidste.

  13. Kog dem nu over flere omgange, hvis du overfylder gryden, så klumper de sammen.

  14. Efterhånden som de er færdigkogt, lægger du dem på en bageplade med bagepapir eller på tallerkener.

  15. Nu er de faktisk klar og kan sagtens spises sådan. Jeg vil anbefale, at du deler dem op og fryser nogle af dem ned, for der er ret mange.
  16. Til retten skal du beregne omkring 15 stk. til hver person.
  17. Smelt nu smørret på en pande og tilsæt fx salvie, så får du en salviesmør, det kan også være rosmarin, timian eller hvidløg. Pointen er, at du tilsætter en smagsgiver til smørret.

  18. Steg nu gnocchien i ca. 3-4 minutter så de får en letsprød stegeskorpe.
  19. Når du har lavet tomatsaucen med salciccia, så serverer du en omgang gnocchi med en smule tomatsauce og salciccia med friskrevet parmesan og hakket persille over.

Tomatsauce med salciccia

  1. Riv, hak eller pres hvidløget.

  2. Varm to spsk. olivenolie op til middelhøj varme på en pande.

  3. Tilsæt hvidløget – det må endelig ikke branke, så bliver det bittert og ødelægger retten.

  4. Tilsæt tomatsaucen.

  5. Lad det nu koge sammen i 10 minutter og smag det til med sukker, salt og peber.
  6. Imens laver du salcicciaen klar.
  7. På en anden pande varmer du de sidste to spsk. olivenolie op.

  8. Fjern skindet fra salcicciaen og rul små kødboller, som du steger sprøde i olivenolien.
  9. Når de har fået en fin stegeskorpe, kommer du dem op i tomatsaucen og lader dem koge yderligere 10 min.

Opskrift på gnocchi stegt i smør med salciccia i tomatsauce med parmesan
Efter nogle minutter med smør på panden
Opskrift på gnocchi stegt i smør med salciccia i tomatsauce med parmesan
En fremragende ret, som faktisk fungerer på alle årets dage

Håber det giver inspiration til en skøn ret med masser af fylde og i øvrigt et fremragende match til en skøn rødvin, hvor du bl.a. kan finde masser af inspiration i denne artikel med “rødvin med høj alkohol“.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift