Gå til opskrift

Jeg elsker virkelig vinteren og den tid, hvor du kan lave simreretter med de store dybe og intense smage – de langtidsbraisserede oksekæber, svinekæber, skanke eller lignende, som kræver lang tid at tilberede. Resultatet er ofte smeltende mørt kød, som smager himmelsk. Endnu bedre er det, at de vine, som nogle gange kan virke for kraftige til andre retter, pludselig kommer til deres ret – her får du en skøn opskrift på lammeskank med kartoffelmos og gremolata.

Denne ret kan du faktisk ikke lave forkert, med mindre du hælder 50 gram salt i den – og det gør du ikke. Du kan mere eller mindre ikke give kødet for meget, men er uheldet ude, og har du glemt din lækre ret, så fortvivl ikke for selv om den får 5 timer, har den ikke fået for meget. Det du skal huske undervejs er følgende punkter:

  1. Undlad at salte retten før til allersidst – når den koger ind, bliver den mere og mere koncentreret, og har du smagt den til for tidligt, så står du med en oversaltet sovs.
  2. Brug en god fond, den er ét af de grundlæggende elementer i retten.
  3. Brug nogle gode stykker kød fra glade dyr.

Hvis du sørger for det, så går det ikke galt, det lover jeg dig.

Opskrift på langtidsstegt lammeskank med kartoffelmos og gremolata - den perfekte vinterret

Opskrift på langtidsstegt lammeskank med kartoffelmos og gremolata – den perfekte vinterret

Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 4 timer
Samlet tid: 4 timer 15 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Her får du en skøn opskrift på langtidsbraiseret lammeskank med kartoffelmos og gremolata, som giver en perfekt og skøn vinterret.

Udskriv

Ingredienser

Braisseret lammeskank

  • 1 stk lammeskank pr. person
  • 3 spsk neutral olie til stegning
  • 3 store gulerødder
  • 4 stængler blegselleri
  • 2 store løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk tomatpuré
  • 3 kviste timian
  • 2 kviste rosmarin
  • 10 laurbærblade
  • 10 hele peberkorn
  • ½ flaske rødvin
  • 1 liter god oksefod
  • 1-2 spsk HP-sauce
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 2-3 tsk balsamico
  • Salt

Kartoffelmos

  • 1 kg bagekartofler
  • dl sødmælk ca.
  • 50 gram smør
  • Salt og friskkværnet peber

Gremolata

  • 1 bundt persille
  • 3 fed hvidløg
  • Skallen af ½ citron

Sådan gør du

Braisseret lammeskank

  1. Tænd ovnen på 175 grader (almindelig ovn).
  2. Start med at rengøre alle grøntsagerne.
  3. Hak dem nu groft.
  4. I en stor gryde (meget stor) varmer du olien op og bruner skankene af på alle sider.
  5. Tag dem nu op og sæt dem til side.

  6. Tilsæt nu alle grøntsagerne og svits dem i 5 min.
  7. Når de er faldet lidt sammen, tilsætter du tomatpuré, som du brænder godt af i bunden af gryden.

  8. Rør det hele sammen.
  9. Tilsæt nu rødvinen og lad den koge ind et par minutter.

  10. Tilsæt så fond, peberkorn, laurbær, rosmarin og timian (som du evt. lige binder sammen).
  11. Læg skankene ned i gryden.

  12. Sæt nu det hele i ovnen i mindst 3 timer, men gerne 4 timer.
  13. Når det er færdigt, tager du skankene op, dæk dem til med staniol så de holder sig varme.

  14. Si nu sovsen og lad den reducere helt ned til ca. en fjerdedel.

  15. Smag til med HP-sauce, engelsk sauce, balsamico, friskkværnet peber og salt.

Kartoffelmos

  1. Når skankene er tæt på at være færdige, og sovsen skal at koge ind, så sætter du kartoflerne over i usaltet vand.

  2. Kog dem møre.

  3. Mos dem efterfølgende med en kartoffelmoser – ikke noget med elpisker, så mister den luften.

  4. Tilsæt smør, mælk som du varmer i mikroen i 30 sekunder inden og smag til med salt og peber.

Gremolata

  1. Hak persille og hvidløg grundigt.
  2. Riv citronskallen over.
  3. Drys det over retten.
Opskrift på langtidsstegt lammeskank med kartoffelmos og gremolata - den perfekte vinterret
Sørg for at brune skankene godt af
Opskrift på langtidsstegt lammeskank med kartoffelmos og gremolata - den perfekte vinterret
Efter 3 timer – men giv det gerne 4 timer
Opskrift på langtidsstegt lammeskank med kartoffelmos og gremolata - den perfekte vinterret
Så er der lammeskank med mos og masser af lækker sovs

Håber du synes om opskriften, den er helt perfekt til den kolde tid, eller hvis du bare har lyst til en lækker simreret. Det bedste er næsten, at hele huset dufter skønt hele dagen, imens gryden står i ovnen og bobler.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift