Opskrift på den perfekte ragu alla bolognese...
Hovedret Oksekød Pasta

Opskrift på den perfekte ragu alla bolognese…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

Én af de retter som serveres mest i Danmark er pasta bolognese eller lidt mere fordansket “pasta kødsovs”. Det laves ofte med spaghetti, som passer helt perfekt dertil. Denne opskrift tager den traditionelle bolognese og løfter den en kende, den tager lidt mere tid, men lige nu hvor Corona hersker, så gør det vist ikke noget vel? Den bliver til en “ragu”, hvor der kommer hele stykker af oksekød i, masser af grønt og krydderurter. Her får du opskriften på den ultimative ragu alla bolognese…

Jeg har fået tips til denne ragu alla bolognese fra min skønne ven Riccardo som kommer fra Sicilien og ved alt om italiensk madlavning. Jeg ringede til netop Riccardo, da jeg var i tvlv om denne ret. Jeg undrede mig fx meget over, at der var sødmælk og hakkede tomater i nogle opskrifter? Videre kunne jeg slet ikke forstå, at nogle kommer alverdens krydderier i, hvor opskrifter henviste til salvie og endda mynte i retten? Nu ved jeg godt, at der er mange opskrifter, men jeg ville gerne lave den så tro mod det originale køkken som muligt. Længere nede i opskriften kan du se nogle tips, som er de grundlæggende for at retten får den dybde den skal have.

Helt enkelt og helt perfekt…

Opskrift på den perfekte ragu alla bolognese

Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Bolognese, Ragu, Ragu Alle Bolognese, Spaghetti Bolognese
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 4 timer
Samlet tid: 4 timer 30 minutter
Antal: 4 personer

Dette er den perfekte opskrift på ragu alla bolognese. Der er tips til at få et resultat med masser af dybde og smag. Den serveres med pasta og parmesan.

Udskriv

Ingredienser

  • 1000 gram oksebov
  • 200 gram ventreche eller evt. et godt stykke øko bacon
  • 2 stk. store løg
  • 2 stk. store gulerødder
  • 3 stk. stengler blegselleri
  • 2 spsk oliven olie
  • 2 kviste rosmarin
  • 2 kviste timian
  • 5 stk. laurbærblade
  • 10 hele peberkorn
  • ½ liter rødvin
  • ½ liter bouillon vildt eller okse
  • 1 lille espresso
  • 2 stykker mørk chokolade
  • 1 spsk balsamico
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Skær baconen i mindre stykker og steg den en i stor gryde.
  2. Når det er gyldent og sprødt, så fisker du det op og lægger til side.
  3. Brun boven grundigt af på alle siger.

  4. Nu skal du have hakket alle grøntsager.
  5. Blandingen du laver nu kaldes en sufrido, bare lige hvis du vil blære dig lidt ikke?
  6. Tilsæt olivenolie og lad det stege under omrøring i 5 min.
  7. Tilsæt nu rødvin og ja ½ liter er en del, men bare rolig det koger ind.
  8. Tilsæt bouillon og lav en lille thepose med krydderurter og tilsæt dem.
  9. Lad det nu koge op og sæt det så i ovnen ved 100 grader i 4 timer.
  10. Herefter smager du til med espresso, mørk chokolade, balsamico, salt og friskkværnet peber.
  11. Hvis det mangler sødme så bruger du brun farin.
  12. Server med pasta og masser af parmesan til.

Tips til den perfekte ragu alla bolognese

  1. Brug helt oksekød, gerne billige udskæringer som fx bov.
  2. Brug en god bacon eller som her en ventreche.
  3. Brug lang tid på retten, de 4 timer i ovnen er slet ikke for meget.
  4. Brug en god pasta og fx en frisk pasta – eller lav den selv.
  5. Brug friske krydderurter.
Håber du synes om det…

Hvad drikker man til ragu alla bolognese

Du har nok gættet, at jeg synes man skal sætte en italiensk vin til ikke? Hvis ikke, så synes jeg du skal gå efter en vin, som har tanniner og syre, da retten er temmelig rig og fyldig og derfor er det rart med en vin, som har modspil. Min ven Kim fra Quist Wine har endnu engang fundet et godt bud. Leuta – Tau IGT Toscana 2015 er lavet på en skøn blanding af Cabernet Franc, Merlot, Syrah som giver en meget velafbalanceret vin.

Et godt bud…

I næsen har Leuta en flot duft af røde bær, et let “syrebid” fornemmes efter noget tid, lidt som når du åbner et helt glas friske syltede agurker. I munden har den flot koncentration af kirsebær, blomme og et strejf af vanilje, men meget diskret. Det er en flot vin, som viser, at italienerne forstår at blande druerne og får det bedste frem i dem. Prisen ligger på 219 kr.

Skål i fantastisk vino fra Toscana…

Håber du synes om opskriften, det er min absolut bedste bud på en perfekt ragu alla bolognese…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

2 Comments

  1. en spændende og ret utraditionel version af Ragù alla bolognese

    rettelse : blandingen af gulerod , selleri og løg hedder soffritto

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift