Findes der noget bedre en duften af nybagte pandekager? Hvis der gør, så fortæl mig endelig om det! En sprødstegt pandekage med sukker og syltetøj er min barndom rullet sammen til en lille lækkerbisken. I dag er det én af mine helt store syndere – jeg elsker det! Som barn var min største fornøjelse, at se Rasmus Klump og fantasere om, at have en helt stak pandekager for mig selv. Her kommer en perfekt opskrift på sprøde og luftige pandekager…

Rasmus Klumps Pandekager med syltetøj og sukker...

Rasmus Klumps Pandekager med syltetøj og sukker

Ret: Dessert
Køkken: dansk
Keyword: pandekager
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 15 stk
Forfatter: Familiefaren

Her får du en opskrift på sprøde, luftige og lækre pandekager i bedste Rasmus Klumb stil. Opskirften giver 10-12 pandekager.

Udskriv

Ingredienser

Pandekager

 • 3 dl. Sødmælk
 • ½ dl. Øl
 • 175 gram Hvedemel
 • 4 stk. Æg
 • 1 tsk. Vaniljesukker
 • 1 tsk. Sukker
 • ½ tsk. Kardemomme
 • 1 Knivspids Salt

Chokoladesauce

 • 100 gram Mørk Chokolade
 • 1 dl. Sødmælk
 • 2 spsk. Sukker

Sådan gør du

Pandekager

 1. Pisk alle ingredienser sammen og stil dejen på køl i times tid.

 2. Hvis du bruger en 28 cm pande så passer ca. 1 dl til hver pandekage.

 3. Er du hardcore så bruger du to pande. Varm dem godt op og smelt en klat smør på hver.

 4. Løft pande og sving den rundt så smørret fordeles.

 5. Hæld nu dejen på og drej pande godt rundt så du får fordelt dejen helt jævnt.

 6. Bag dem nu ca. 30 sekunder på hver siden.

 7. Et lille tick er, at lave dem forskudt, så stresser du mindre.

Chokoladesauce

 1. Smelt chokoladen langsomt og forsigtigt over et vandbad.

 2. Tilsæt resten og rør det grundigt samme.

Jeg er opvokset i et hjem med mange regler. Nogle af dem var måske lidt for reglerne skyld, men fair nok – idag hvor jeg selv har fået børn forstår jeg det faktisk godt. Èn af reglerne var, at man skulle spise sundt og varieret. Det satte min Mor alle sejl ind for at sikre, så der var vitaminpiller i gennem vinteren, hvor grøntsagerne ikke var så spændende og om sommeren var der grøntsager.

Rasmus Klumps Pandekager med syltetøj og sukker...
Næsten alt hvad du skal bruge…

Men nogle gange så måtte reglerne godt brydes og det betød, at man måtte få pandekager til aftensmad! Du læste rigtigt – det var ikke til dessert, det var til aftensmad. Alene det, at man måtte spise pandekager til aftensmad var for en lille dreng som mig indbegrebet af himmelen! Nu er min gamle Far, som var husets kok desværre død, så den legendariske opskrift på pandekager er desværre gået med ham i graven. Heldigvis har min Mor en god hukommelse, så opskriften er genskabt.

Rasmus Klumps Pandekager med syltetøj og sukker...
Smilla starter ud med at lave dej…

Jeg lavede den naturligvis i en “børne-uge” med min ældste datter Sophia og min yngste Smilla, som gerne hjælpe til i køkkenet. Faktisk er det sådan, at Sophia er ved at være en god kok og forstår det grundlæggende ved madlavning, hvilket gør mig stolt og glad.

Rasmus Klumps Pandekager med syltetøj og sukker...
Øl til pandekagerne og til Familiefaren…

Du kender sikkert godt tricket med øl ikke? Det gør dem mere sprøde og giver lidt ekstra smag. Du kan naturligvis lige drikke resten, som jeg valgte at gøre.

Rasmus Klumps Pandekager med syltetøj og sukker...
Min datter er blevet ret dygtig til madlavning…

Nu vil jeg naturligvis ikke opfordre til at spise pandekager med syltetøj og sukker hver dag, men en sjælden gang kan det godt gå til aftensmaden. Mine tøser og deres veninder var i hvert fald glade og vi måtte lige lave en aftale om, at de også have fået gulerødder dertil (mellem os naturligvis) 🙂

Hvad er din favoritdessert?

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift