Boghvedepandekager er en utrolig lækker spise, som jeg alt for sjældent får taget mig sammen til at lave. Derfor har jeg lavet to opskrifter i bedste klassiske franske bistrostil, som er virkelig skønne. Den ene er med skinke, creme fraiche og spejlæg – denne her er med feta, spinat, champignon og valnødder – god fornøjelse.

Disse pandekager er inspireret af “Galettes Bretonnes”, som er de franske boghvedepandekager, der er en type tynde, sprøde pandekager, der er karakteristisk for Bretagne-regionen i Frankrig, men som serveres flere steder også i Danmark.

Opskrift på boghvedepandekager med feta, spinat, champignon og valnødder
Boghvedepandekage med masser af lækkerier
Opskrift på boghvedepandekager med feta, spinat, champignon og valnødder

Opskrift på boghvedepandekager med feta, spinat, champignon og valnødder

Ret: Aftensmad, frokost
Køkken: Fransk
Keyword: Boghvedepandekager
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 6 stk
Forfatter: Familiefaren
Udskriv

Ingredienser

Boghvedepandekagedej

  • Giver 6 stk
  • 100 gram boghvedemel
  • 1 stk. stort æg
  • 2,5 dl letmælk
  • 1 nip salt
  • Smør til stegning

Fyld (fetaost, spinat, champignon og valnødder)

  • 2 poser spinat
  • 2 bakker champignon
  • 150 gram feta
  • 1 håndfuld valnødder
  • 1 bøtte creme fraiche 18%
  • 1 spsk. olie
  • 2 spsk. smør
  • 1 lille glas tør hvidvin
  • Salt, peber, revet muskat peber og muskat

Sådan gør du

Boghvedepandekagedej

  1. Pisk alle ingredienser grundigt sammen.
  2. Stil det til at trække i 30 min.
  3. Varm en pande op til fuld knald og lad den stå i nogle minutter.
  4. Smelt en klat smør på panden.

  5. Fordel nu 3/4 dl. dej på panden og vend panden hurtigt rundt så dejen fordeler sig.

  6. Steg den nu 30 sekunder på hver side.

  7. Læg pandekagerne på en tallerken og dæk dem til med staniol eller sæt dem i ovnen på 50 grader.

Fyld (fetaost, spinat, champignon og valnødder)

  1. Rengør champignon og steg dem i olie på panden.
  2. Når de har smidt væske og er sprøde, så sætter du dem til side.

  3. Smelt nu smørret på panden og sauter spinaten.
  4. Når den er faldet sammen, tilføjer du hvidvin og lader det koge ind.

  5. Smag til med salt, peber og masser af revet muskat.
  6. Hak valnødderne.
  7. Giv hver pandekage ca. 2 spsk. creme fraiche.

  8. På pandekagerne tilføjes et par gode skefulde spinat og champignon.

  9. Smuldr lidt feta over og tilføj lidt valnødder.
  10. Så er du faktisk klar – velbekomme.
Opskrift på boghvedepandekager med feta, spinat, champignon og valnødder
Spinat, champignon og boghvedepandekager

Jeg håber du får lys til at lave opskriften, det er slet ikke så svært, som du måske tror. Hvis du gerne vil have en anden version, så kan du finde opskriften på boghvedepandekager med spejlæg, skinke, champignon og ost på bloggen. Den vil nogle nok mene, er mere origanal end denne – begge er dog utrolig lækre.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

1 Comment

3.67 from 3 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift