Anmeldelser Madanmeldelser Restauranter

Mad & Monopolet smager på: Restaurant Maison

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Restaurant Maison ejes af Jesper Marcussen, som også ejer både Pluto, Gorilla og Retour, som alle ligger i København. Jeg har besøgt dem alle, men aldrig Restaurant Maison. For en uge siden kunne jeg endelig krydse denne af på listen og i øvrigt fejre, at jeg kunne nyde et restaurantbesøg for første gang i adskillige måneder. Restaurant Maison er en fransk bistro, hvor du finder masser af franske klassikere, gode vine i glasset og ikke mindst masser af hygge…

Restaurant Maison ligger i Dronningens Tværgade i Indre by og er én af de gode klassiske franske bistroer, du finder i byen. Jeg har i forvejen studeret menukortet adskillige gange, da jeg har set frem til dette besøg i månedsvis. Kort efter vi ankommer, sidder min kæreste og jeg på deres opvarmede terrasse og nyder en Negroni og GT – vi hygger os med at tælle, hvor mange Porscher, der kører forbi, men efter vi på få minutter er oppe på 5, stopper legen, og vi kigger på menuen.

Mad & Monopolet smager på: Restaurant Maison
Negroni og GT imens vi venter…

“Lidt af starte på…”

Vi beslutter os for at bestille stort set alle “Mens de venter” og alle “Forretterne”. På kortet har Restaurant Maison fem “vente-retter”, som er “Pata Negra”, “Galicisk lufttørret Okse”, “Pate én Croute”, “Terrine De Foie Gras” og “Ansjos på ristet brød” – priserne ligger mellem 175 kr. for foie gras og til 100 kr. for ansjos på ristet brød. Vi bestiller Pata Negra, Galicisk lufttørret Okse og Ansjos.

Mad & Monopolet smager på: Restaurant Maison
Vi bestilte næsten alle “Imens vi venter” retterne…

Dertil bestilles vi en flaske Bourgogne, som går rigtig fint til vores startere. De smager ganske fint, men jeg synes, prisen er i overkanten for startere, reelt er der ikke meget arbejde ved at lægge skinke og okse på en tallerken, det ændrer dog ikke ved, at det smager glimrende, og navnlig brødet med ansjos er virkelig lækkert.

Mad & Monopolet smager på: Restaurant Maison
Aftenens første vin…

Fremragende forretter!

For én gangs skyld springer jeg over østers og går i stedet all-in på alt andet. Vi bestiller fem forretter til deling, og det kan anbefales. Vi bestiller “Stegt foie gras med grønne asparges, morkler”, “Kalvebrissel med ærter française”, “Jomfruhummer med spinat, ravioli”, “Pighvar med hestebønner, muslingsauce” og “Hvide asparges med sauce hollandaise” – priserne ligger fra 195 kr. for de hvide asparges til 275 for jomfruhummeren, som også er favoritten.

Mad & Monopolet smager på: Restaurant Maison
Ravioli og jomfruhummer med brunet smør og salvie…

Det hele passer bare sammen, og de lækre små stykker ravioli sammen med den friske hummer og gode mængder brunet smør er næsten til at fælde en tåre over.

Undervejs bestiller vi en ekstra flaske vin, som tjeneren har snakket lidt om. Den hedder “Night Coast” og er lavet af Yann Dureiux, som gerne går lidt off the rails, når det kommer til den ellers meget klassiske Bourgogne-stil.

Mad & Monopolet smager på: Restaurant Maison
Night Coast – værd at prøve…

En lækker vin, som bliver bedre og bedre i glasset – duft af violer og masser af mørke bær, faktisk havde jeg nok aldrig gættet på Bourgogne i en blindsmagning, men det gør intet. Et godt glas og selv om prisen er 950 kr. for en flaske, så kan du roligt købe den.

Perfekt pighvar!

Pighvarren er stegt perfekt og kommer på en flot andenplads, absolut værd at smage hvis du lægger vejen forbi. Muslingesauce kan bare et eller andet! Det er nok én af de lækreste forretter, jeg har spist i år – og okay, fair nok, det er også første gang – men den var altså lækker.

Mad & Monopolet smager på: Restaurant Maison
Nok én af de bedste forretter jeg har smagt længe…

Det er virkelig længe siden, at jeg har fået kalvebrisler, så det skulle jeg naturligvis have, desværre var de en kende tørre. Kalvebrisler har næsten ingen fedt, så de skal steges i godt med smør og gerne overhældes med en glace, så de ikke bliver tørre. Det var desværre sket her, men ganske fint alligevel, tilbehøret hjalp det hele lidt på vej.

Mad & Monopolet smager på: Restaurant Maison
Lidt for tør kalvebrissel…

Man kan altid “hyggespise” ikke?

Om du rent faktisk kan spise fem forretter, ved jeg ikke, men for os gik det rigtig fint. Faktisk var der også plads til en hovedret, som nok mere var for at “hygge-spise” end for at stille sulten. Her bestilte vi “Confit de Canard”, som faktisk er billig – 210 kr. for en hovedret med konfitteret and, salat og en god kartoffelmos – det synes jeg er helt fair. Det gælder i øvrigt flere hovedretter, hvor du fx kan få en tatar fritte for 210 kr. – det er sgu meget fair pris. Smagen fejlede intet ved anden – mørt og med masser af smag.

Mad & Monopolet smager på: Restaurant Maison
Der kan altid “hyggespises” ikke?

Den samlede pris lyder på ca. 3500 kr., og dertil er der så to flasker vin, som næste udgør de 1900 kr., samt to cocktails til ca. 225 kr., så maden er bestemt den billige del på Restaurant Maison. Alt i alt – de gør det godt og er klart et sted, jeg vil vende tilbage til. Sammenligner vi med Retour, som er under samme ejer, så er niveauet en kende højere her – det samme gælder priserne, og ser vi lige bort fra de lettere overpriced “Mens vi venter”-retter, så kan det klart anbefales.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar