Malaga er ét af de meget populære rejsemål, når det kommer til både vinterferie, sommerferie og hen på efteråret. Temperaturen siger ofte 18-20 grader allerede omkring uge 7-8, og så fortsætter den ellers opad. Mulighederne i området er enorme, der er nemlig langt mere end afslapning ved poolen og en tur på stranden at komme efter i Malaga. Jeg har samlet nogle forskellige tips til dig med spisning og oplevelser – god fornøjelse.

Malaga er Spaniens 10. største by og afgjort én af de meget populære, når det kommer til rejsemål i Spanien. Der bor omring 580.000 indbyggere, og byen rummer masser af kultur, historie, god stemning og ikke mindst glade mennesker.

Hvad kan man opleve i Malaga?

Mulighederne er mange i Malaga – faktisk kan du selv vælge, om du vil have en strandferie, storbyferie eller kombinere de to ting. Jeg vil gerne erkende, at jeg ikke er til standen, jeg vil hellere se byen eller slentre ned langs marinaen, som er ret charmerende. Dog skal du vogte dig for overpriced restauranter, og dem er der en del af. Det betyder ikke, at det er turistfælder, men bare at du betaler mere end, hvad godt er. Dog kan du roligt stoppe ved en af barerne og bestille lidt at drikke, priserne er nemlig mere eller mindre ens overalt. En kande Sangria med ca. 4-5 store glas i koster 10-12 euro.

Komplet rejse- og spiseguide til Malaga

Picasso Museet

Hvis du er til kunst, så er det meget oplagt at besøge Picasso Museet, som ligger i centrum af byen. Pablo Picasso blev født i Malaga, og museet rummer mere end 200 af hans originale malerier. Prisen for at komme ind er 9 euro, som dog kun dækker ca. to tredjedele af museet, hvis du vil se det hele, som også inkluderer nogle midlertidige udstillinger, så er prisen ca. det dobbelte. Jeg vil “nøjes” med den almindelige udstilling, med mindre du er total kunst-nørd, så skal du naturligvis gå all-in. Et lille tip er, at det faktisk er gratis at komme ind hver torsdag efter 18.00 frem til 21.30, så reelt kan du planlægge en kunsttur, inden du skal ud at spise.

Komplet rejse- og spiseguide til Malaga

Navn: Picasso Museet
Hvor: San Agustín, 8 29015 Málaga, Spain
Pris: $

Catedral de Málaga

Santa Iglesia Catedral Basílica de la Encarnación eller Malaga Katedral ligger i byens centrum og er en romersk-katolsk katedral, som troner over byen med sit ene tårn. Katedralen skulle have haft to tårne, men pga. af pengemangel så blev det kun til et enkelt. Derfor kaldes katedralen også “La Manquita”, som betyder den lille enarmede dame. For 6 euro kan du komme indenfor og opleve katedralen. Jeg vil være helt ærlig, det er hurtigt overstået og selv om 6 euro ikke er meget, så er det faktisk ikke det værd – min anbefaling er derfor at opleve den udefra fra en cafe og så bruge de 6 euro på et let måltid og en øl.

Komplet rejse- og spiseguide til Malaga

Navn: Catedral de Málaga – Santa Iglesia Catedral Basílica
Hvor: C. Molina Lario, 9, 29015 Málaga, Spanien
Pris: $

Hvor finder du en god tapasbar i Malaga?

El Pimpi er én af de mest besøgte og mest populære tapasbarer i Malaga. Årsagen er simpel, de har i de sidste mange årtier lavet tapas til både sultne lokale og turister til fornuftige priser og med fokus på kvalitet. Tapasbaren er en tidligere vinkælder, som ejerne i 1971 havde ambitioner om at opføre. De valgte dog hurtigt at åbne tapasbaren, som har været i gang lige siden – stedet er meget besøgt, så kom i god tid ellers er der kø.

Komplet rejse- og spiseguide til Malaga

Udvalget er stort, og selv om det er populært og nok det bedste i Malaga, så vil jeg anbefale, at du læser den fulde anmeldelse af El Pimpi, da jeg synes, du skal gå efter nogle udvalgte retter. Mht. til prisen så er den afhængig af, om du kan holde dig fra de dyre udskæringer af deres jamon ibérico, hvor de har noget af det bedste, der findes. Det løber naturligvis op i pris og kan nemt blive en dyr, men også lækker fornøjelse. Til sidst har de også et ret godt vinkort, hvor du får rigtig meget for pengene.

Komplet rejse- og spiseguide til Malaga

Navn: El Pimpi
Hvor: C. Granada, 62, 29015 Málaga, Spanien
Pris: $$$

Hvor finder du en anden god tapas bar i Malaga?

Ja der er mange af dem, og jeg besøgte en del faktisk. El Mesón de Cervantes er en absolut glimrende tapasrestaurant, som også er meget populær, derfor vil jeg anbefale, at du bestiller et bord, hvilket faktisk er muligt. Du skal forberede dig på, at der er run på, at der er helt fyldt, og at tjeneren måske lige misser lidt af din bestilling pga. travlhed, men det er en del af charmen. Gå efter deres patatas bravas og pimientos de padron til ca. 4 euro stk. samt croquettes og jamón til 7 euro stk. Er du lidt dristig, så må du ikke snyde dig selv for deres blodpølse serveret på søde kartofler med vagtelæg – ja, jeg ved det lyder lidt underligt, men det smager guddommeligt og koster 7 euro. De har ret meget vin på kortet, men gå efter noget lokalt, du kommer ret langt for ca. 25 euro for en flaske. Et sidste tip er, at du sagtens kan bestille halv portioner, der er rigeligt – vi fik 8 forskellige tapas, vand og en flaske vin for 90 euro i alt.

Komplet rejse- og spiseguide til Malaga

Navn: El Mesón de Cervantes
Hvor: C. Álamos, 11, 29012 Málaga, Spanien
Pris: $$

Hvor finder du den bedste paella i Malaga?

Når du vælger at besøge en by ved kysten som Malaga, så er det oplagt at spise fisk og skaldyr, antaget at du naturligvis kan lide det. Én af de store kendte retter er paella (udtales pa-el-ja da to l’er bliver til j på spansk). Jeg brugte en del tid på at undersøge netop paella. For det første så undersøgte jeg, hvor den skulle være bedst, og hvor man kunne få til én person. Ofte er det nemlig sådan, at den er til mindst to personer og nogle ret store serveringer.

Komplet rejse- og spiseguide til Malaga

Kraken i Malaga har efter sigende den bedste paella, der findes. Årsagen er, at ejerne kom fra det område, hvor paella er opfundet og praktisk talt er opvokset med det. Kraken er en tapasbar, som også har en storesøster-restaurant “Beluga”, som dog har lignende menukort. Hvis du er rejser til Malaga og gerne vil smage paella, som du ikke bliver skuffet over, så kan Kraken varmt anbefales. Du kan læse den fulde anmeldelse af tapasbaren Kraken her.

Navn: Kraken
Hvor: Plaza de las Flores 3, 229005 Málaga
Pris: $$

Hvor bor man godt i Malaga?

Der er mange muligheder, én af dem er det lille boutique-hotel Room Mate Valeria, som ligger tæt på marinaen. Det koster ca. 1000 kr. pr. overnatning for et dobbeltværelse på ca. 21 kvm, så lidt små værelser, men de er til gengæld ret hyggelige. Det er uden morgenmad, som dog kan tilkøbes for 11 euro pr. person, hvilket faktisk er okay – der er god kaffe, godt udvalg og god service. Tæt på ligger der dog en lille morgenmadscafé, hvor du for 3 euro får en god kaffe og en tortilla med brød til. Hotellet har en bar på 5. sal med god udsigt over Malagas havn, priserne i baren er naturligvis relativ høj i forhold til, hvis du går på en lokal bar, men omvendt er der skøn udsigt. Hvis du som jeg er til whisky, har hotellet en tilhørende bar og restaurant med nogle rigtig gode flasker, hvor 3 cl. kan købes for fair pris.

Komplet rejse- og spiseguide til Malaga

Navn: Room Mate Valeria Hotel
Hvor: Plaza Poeta Alfonso Canales, 5, 29001 Málaga, Spanien
Pris: $$$

Hvor spiser du bedst i Malaga?

I Malaga er der fyldt med tapasbarer og restauranter både i centrum og langs havnepromenaden. Rigtig mange af dem er fine restauranter, men deres køkkener stikker lidt i hver sin retning, og prisen er en kende høj. Du finder både spansk, italiensk, amerikansk, fransk, mexicansk og indisk mad. Én skiller sig dog væsentligt ud og chancen, for at du passerer den uden at tænke videre over det, er stor – det er José Carlos, som har en Michelin-stjerne – deres køkken er spanskinspireret, men med et moderne twist – prisen for en aften inklusiv vin er ca. 1500 kr. pr. person. Det lyder næsten for godt til at være sandt, ikke?

Komplet rejse- og spiseguide til Malaga

De har to forskellige menuer, hvor der faktisk kun er nogle få retter, som adskiller dem, dog er prisforskellen ret stor. Deres “Tasting Menu” koster 192 euro, og den består af ca. 21 retter, som kun er 6 flere end deres “Soft Menu” på 15 retter og koster 126 euro. Årsagen er primært, at der er en ret dyr ægte caviar på deres “Tasting Menu”, som trækker prisen op. Du kan læse den fulde anmeldelse af Restaurant José Carlos her.

Navn: José Carlos
Hvor: Puerto de Málaga, Plaza de la Capilla, 1, 29016 Málaga, Spanien
Pris: $$$$

Håber du kunne bruge guiden, hvis du mangler mere inspiration til rejseguider, så er der også “Rejse og spiseguide til Granada” og “Rejse og spiseguide til Jerez” på bloggen.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar