Hvis du flyver til Malaga og lejer en bil, så kan du på ca. 90 minutter køre til Granada, som ligger mod vest. Byen har ca. 220.000 indbyggere og minder på mange måder om en mindre mere hyggelig udgave af Malaga. De har et kæmpe udvalg af lækre tapasbarer, masser af liv i den gamle del af byen, som er fyldt med glade mennesker, god stemning, kolde øl og sangria.

Hvad kan man opleve i Granada?

Alhambra er en borg, som ligger ca. 1,5 km fra centrum. Den har siden 1984 stået på UNESCOs verdensarvsliste, som omfatter områder, som er erklæret bevaringsværdige, og som enten er kulturelle eller naturlige. På listen findes bl.a. Den Kinesiske Mur og pyramiderne ved Giza. Der findes også danske attraktioner på listen som fx. Kronborg Slot, Roskilde Domkirke og Jelling Monumenter. Alhambra er 740 meter lang og 220 meter bred og er fyldt med historie fra middelalderen. Den blev bygget mellem 1248 og 1354 for de islamiske fyrster af Nasride-dynastiet. Tidligere troede man, Alhambra var et palads, men det er sammenbyggede enheder af fæstning, fyrstebolig, moskéer, badeanlæg og beboelseskvarterer omgivet af meget imponerende haveanlæg.

Komplet rejse- og spiseguide til Granada
Alhambra er afgjort et besøg værd

Tip: Køb en guidet tour. Området er enormt stort, og at bevæge sig rundt på egen hånd giver slet ikke det indblik i historien og områderne, som en guide kan give. Jeg brugte Lara, som talte rigtig godt engelsk og i øvrigt var dybt passioneret. Prisen pr. person var ca. 200 kr. for omkring 4 timers tour.

Navn: Alhambra
Hvor: C. Real de la Alhambra, s/n, 18009 Granada, Spanien
Pris: $$

Hvor finder du en god tapasbar i Granada?

Granda har meget af byde på, du kan spise alt fra Michelin (Bib Gourment) til lokale billige tapasbarer. Omkring centrum har de en lang gade, som er fyldt med tapasbarer og restauranter på begge sider. Der er naturligvis steder, som er en kende overpriced, men der kan også være rigtig god value for money. Vi valgte et lille hyggeligt sted, hvor ejeren var meget charmerende og helt reel – “El Rincón de Julio” Der fik vi tapas, hvor den første faktisk er på husets regning. I følge min kæreste, som er halvt spanier, så er det ikke unormalt.

Komplet rejse- og spiseguide til Granada
El Rincón de Julio

Udover den første ret, som var smuldret brød stegt i olivenolie serveret med soltørret tomat og chorizo, fik vi også en omgang “tuna belly”, som er noget af det bedste fra tunen, serveret med lokale friske tomater. Jeg valgte også “pulpo”, som er kogte blækspruttearme serveret på kogt kartoffel med olivenolie og paprika. Retten er lun, og for mig er det noget af det bedste jeg kan få i syden. Min kæreste valgte en omgang knuste kartofler med svinekød serveret med paprika. Dertil fik vi en kølig øl og vand – den samlede regning lød på 33 euro.

Komplet rejse- og spiseguide til Granada
Pulpo – lavet korrekt er det en gudespise…

Navn: El Rincón de Julio
Hvor: C. Navas, 27, 18009 Granada, Spanien
Pris: $

Hvor bor man godt i Granada?

Granada er fyldt med lækre hoteller, og mulighederne er mange. Jeg valgte at bo på Hospes Palacio de los Patos, som er et spa-hotel med en kæmpe åben gårdhave, store værelser med masser af ekstra forplejning. De tilbyder roomservice to gange i døgnet og yder en meget høj service. Med i opholdet er der adgang til en time i deres spaområde med boblebad, dampbad, sauna og mulighed for tilkøb af massage.

Priserne for mad og drikke på hotellet er lidt svingende. Deres morgenmad koster 24 euro pr. person, og er slet ikke prisen værd. Gå hellere rundt om hjørnet og spis på en lokal morgenmadsrestaurant, hvor du sagtens kan spise for 5-6 euro. Omvendt koster en flaske cava i hotellets gårdhave 15 euro, hvilket er helt fair og faktisk ret billigt. Hvis du er sølvmedlem eller højere på Hotels.com, så modtager du desuden en flaske iskold cava og sødt ved ankomst på hotellets regning.

Navn: Hospes Palacio de los Patos
Hvor: C. Solarillo de Gracia, 1, 18002 Granada, Spanien
Pris: $$$$

Hvor spiser du bedst i Granada?

Igen er der så mange muligheder. Jeg havde lavet lidt research hjemmefra og vidste, at “Alameda” var ét af de bedre steder. De har en “Bib Gourmet”, hvilket betyder, at de er nævnt i Michelin-guiden, men ikke har modtaget en stjerne, det tror jeg dog heller ikke er deres mål, de ønsker blot at lave gode tapas. Deres menukort spænder ret bredt, hvor de har mange af de kendte tapas, som er lavet med lidt mere kærlighed end på de mindre tapasbarer. Desuden har de en kæmpe stenovn, som de laver gode pizzaer på.

Komplet rejse- og spiseguide til Granada
Alameda – lækkert og med god value for money

Derudover har de steaks og en enkelt burger på kortet. Vi valgte at dele fire forskellige tapas – Iberico jamon, croqottes med oksehale, foie gras terrine med hasselnød og vaniljecreme samt artiskok med æggeblomme og frisk trøffel. Dertil fik vi en flaske Hacienda Monasterio fra 2019 fra danske Peter Sisseck, som kostede 46 euro. Sammenlignet med prisen i Danmark er det billigt på en restaurant. Til hovedret fik jeg deres burger med bøf af oksehale, ost og pickles, og min kæreste valgte en pizza med Prosciutto di Parma og portobellosvampe.

Komplet rejse- og spiseguide til Granada
Artiskok med æggeblomme – jamon og i baggrunden en utrolig lækker vin

Navn: Alameda
Hvor: C. Rector Morata, 3, 18009 Granada, Spanien
Pris: $$$

Håber du kunne bruge guiden, hvis du mangler mere inspiration til rejseguider, så er der også “Rejse og spiseguide til Malaga” og “Rejse og spiseguide til Jerez” på bloggen.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar