Jacob Jørgsholm er indehaver af Bistro Feed, som han åbnede, da han var 20 år gammel. Han har fokus på alt det syndige i livet – cremet bearnaise, sprøde pommes frites, saftige steaks. Sideløbende driver han firmaet WagyuPusher, altså når han ikke er YouTuber med sin egen succesfulde kanal – men mon det korthus kan holde? Læs om mit besøg og anmeldelsen her.
Opdateret: 6/2-2023 med priser og menu
Bistro Feed ligger klods op ad Tivoli og har både et lille udendørs area, mulighed for at spise i deres bar i stueetagen og på deres restaurant på første sal. Mit råd til dig er, at du skal booke, så du kan sidde på første sal, der er ikke så hyggeligt i stuen, og vælger du at sidde udenfor, så er der bare meget larm – og spiser du der, mens der er turister, så forstyrres du nemt.
“Visionen er…”
“at skabe smagfulde retter, som man ikke finder på alle andre restauranter” – den vision er rigtig god og var sikkert relevant, da Jacob og teamet åbnede, for reelt så vil jeg mene, at der er mange restauranter, som har fx Beef Wellington Deluxe på menuen – fx har Trio lige overfor haft det i årevis. Det samme gælder at bruge bearnaise på stort set alt – det finder du fx hos Umut og Guldgrillen eller Guldkroen for den sags skyld samt hos samtlige franske restauranter i byen. Men reelt er en vision jo bare en ledestjerne, og måske har Jacob og Bistro Feed nået den – så handler det jo bare om at sætte en ny eller sige, at målet er nået. Vision eller ej så laver de glimrende mad, hvor alle kan være med, og så smager det fucking fantastic!
Gå efter deres “signaturmenu”
Selv om besparelsen faktisk kun er 50 kr., så er deres signaturmenu lækker og sammensat af nogle spændende retter. Lige nu er den:
Forret
Skærebrættet
Ørredrogn & caviar / Drue Bruschetta / Kammusling Ceviche / Wagyu Bøf-Bearnaise Tatar
Hovedret
Bøf Wellington
Oksemørbrad smurt i Dijonsennep, Duxelles af svampe, parmaskinke & butterdej. Serveret med kartoffelmos, grønt & rødvinssauce
Dessert
Saltkaramel Creme Brulée
Klassisk creme brulée med twist af saltet karamel. Serveret med friske bær
Du kan så også, hvis du virkelig vil frådse, tilføje både trøffel (+95 kr.), fedtegrever fra Wagyu (+85 kr.) og cavair (+395 kr.) til din Beef Wellington. Jeg valgte at bestille med trøffel, hvilket var en glimrende ide og en rigtig luksus tilføjelse. Dertil skal det så også siges, at de absolut ikke sparer på trøflerne på Bistro Feed. Prisen for menuen er 595 kr. Siden jeg besøgte Bistro Feed er der kommet “All-in Menu“, hvor du for 995 kr. pr. person bl.a. er både trøffel, fedtegrever og caviar samt meget mere.
God start
På skærebrættet er der fire forskellige hapsere, som faktisk har en rigtig god størrelse. Vi fik præsenteret vores retter og den anbefalede rækkefølge at angribe brættet på. Den første var drue bruschetta, som var et hårdt grillet brød med en smøreost og vindruer, som var varmet – det virkede lidt underligt, men det er faktisk én af de bedste bruschettaer, jeg har smagt. Ørredrogn & caviar var en lille hapser anrettet i en sprød kurv. Herefter gik vi til tataren, som nok var min favorit – Wagyu bøf-bearnaise tatar er enkel, cremet, fed og syrlig. Vi sluttede med kammusling ceviche, som også smagte glimrende.
Jeg kan ikke helt lade være med at undre mig over rækkefølgen? Hvorfor startede vi ikke med de friske og syrlige retter, som var fisken? Omvendt må jeg så sige, at det faktisk fungerede fint med at mixe dem, så I rest my case.
Perfekt Beef Wellington Deluxe
Hvis Nik & Jay havde besøgt Bistro Feed, havde de helt sikkert sunget “Hvis altid var magisk”, for det var faktisk oplevelsen. Det er ikke helt nemt at lave en perfekt Beef Wellington – hvis svampene trækker væske, kommer bunden til at koge i stedet for at stege, og det betyder, at det bliver noget sjask og blødt butterdej. Hvis der bruges bare lidt for meget Dijonsennep, så bliver den for stærk, og endelig så skal kødet steges til perfektion. Det klarer Bistro Feed uden problemer. Portionerne er tilmed store, og de river endnu større mængder trøffel over.
Afslutning: Saltkaramel Creme Brulée
Afslutningen var én af mine favoritter, nemlig creme brulée dog lavet på saltkaramel. Absolut lækkert – måske var det bare mig, men jeg kunne sagtens have spist to – så ja, det er nok bare mig. Godt lavet og fin afslutning på en lækker middag.
Hvad drikker man til Bistro Feeds signaturmenu?
De har et fint vinkort, men det nemmeste er faktisk bare at springe på deres vinmenu, hvor du får tre glas for 395 kr. De efterskænker gavmildt, og vinene er af fin kvalitet.
Vinen til forretten var en Seguinot-Bordet Petit Chablis, Chardonnay, som smager absolut glimrende. En rigtig crowdpleaser med duft af citrus, pærer, blomster og et hint af vanilje. I munden havde den en fin syre, som passede fint til tataren og en let fedme samt fadpræg, som var god til fisken. Vinen koster nok omkring 120-130 kr. online, så faktisk en flot vin at sætte på en vinmenu til 395 kr.
Til hovedretten fik vi en Monte Chiaro Chianti 345 Reserva, Sangiovese Chianti, som var rigtig fin til maden. Duft af friske røde bær, blomme, viol og friskkværnet peber. I munden absolut til den syrlige side, hvilket er perfekt til en ret som Beef Wellington.
Vores ledsager til desserten var serveret en kende for varm til min smag – en dessertvin fra Italien “Olivini Condolcezza, Trebiano di Lugana” – bortset fra temperaturen, så var den god til desserten.
Kommer jeg tilbage?
Bistro Feed gør det godt – de tager nogle lækre retter og tuner dem. Jeg synes, Jacob Jørgsholm har skabt noget imponerende både med Bistro Feed, en YouTube kanal og sit eget firma, som har specialiseret sig i Wagyu – hatten af for hans drive og succes. Jeg kommer helt sikkert tilbage til Bistro Feed, når det er koldt og blæsende for at varme mig på lidt bearnaise.
Navn: Bistro Feed
Hvor: Vesterbrogade 1p, 1620 København V
Pris: $$$