Det er endnu engang blevet onsdag og vi er i en ulige uge – det betyder, at jeg ikke har børn – idag er det faktisk ikke whisky eller whiskey men bourbon. Det er Kentucky Straight Bourbon det her og det er ægte amerikansk! Skål og glædelig Wedndesdays Whisky…

Elijah Craig

Vi skal som sagt til Kentucky, hvor der laves utrolig meget bourbon. For mig er bourbon ved at være ret kendt land. Min rejse startede med rom, cognac, whisky hvor jeg faktisk er sluttet. Jeg nyder det mere tørre udtryk, som mange whiskys har. Dog kan jeg én gang imellem godt lide en bourbon, og den mere sødmefulde karakter, som kommer fra brugen af majs. Brug af majs frem for korn er primært forskellen på bourbon og whisky. Senere kan vi komme ind på flere detaljer, men i grove træk er dette forskellen.

Wednesdays Whisky - Elijah Craig lækker bourbon til fornuftige penge!
Elijah Craig….

Right in the “Honey Spot”

Det er kun de fade, som har høj nok kvalitet, som bliver tappet som Elijah Craig. Fadene kommer fra de såkaldte ”Honey Spots” i de store utætte lagerbygninger af træ. Inde i midten af de 15 meter høje lagerbygninger findes særlige områder hvor bourbonfadene lagrer optimalt og udvikler en særlig eftersøgt kompleks karakter. Det er disse områder der kaldes ”Honey Spots” og altså bruges til Elijah Craig bourbon. 

Wednesdays Whisky - Elijah Craig lækker bourbon til fornuftige penge!
Kentucky Mule….

Duft og smag

Når vi snakker bourbon er det typisk langt mere sødmefuld end whisky. Denne er ingen undtagelse – duft af honning, karamel, marzipin og masser af abrikoser. Faktisk er den ret imponerende i næsen til de ca. 300 kr. den koster. I munden har den masser af fylde og er næsten “olieret”. Den har smag af vanilje og nelliker. De 47 % alkohol kan sagtens mærkes, men de maskeres ret godt i den sødmefulde smag. Eftersmagen har en let røg, eg og vanilje går igen. Nu har jeg været lidt frisk og smide den sammen med lidt af FeverTrees Smoked Ginger Ale, som måske er lidt frås. Det betyder dog ikke, at denne cocktail bliver dårligere – tværtimod og den letrøgede mixer passer helt perfekt. Cocktailen hedder i øvrigt ” Kentucky Mule” og består af bourbon, ginger ale og frisk lime.

Wednesdays Whisky - Elijah Craig lækker bourbon til fornuftige penge!
Kentucky Mule….

Du kan sagtens få bedre bourbons og denne kan du også få en nogle endnu bedre udgaver – fx deres 12 års til omkring 900 kr., men du får meget bourbon for pengene her.

Hvad synes du om whisky vs. bourbon?

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar