Highland Park whisky er ét af de mest populære brands der findes i denne vidunderlige verden. Du finder det gamle destilleri, som stolt kan datere sin produktion helt tilbage til 1798, som ligger nord for Skotland – ved Orkney øerne. De står bag noget af det bedste whisky i verden, hvor deres 18 års kan bryste sig af, at have vundet prisen som verdens bedste Single Malt flere gange. Denne udgivelse derimod tager deres releases til et helt nyt, og ikke tidligere set niveau! Håber du er klar til en kraftig og fyldig whisky, som nemt vælter dig bagover, hvis du ikke er forberedt…

Jeg er kæmpe fan af Highland Park. Det var det første destilleri jeg nogensinde besøgte. Det var i november 2013 og faktisk også der, hvor for alvor blev forelsket. Jeg mødte også min kæreste på destilleriet, men på det tidspunkt, var det mere det mere den dram fra 1963 der trak i mig. Siden da har jeg dyrket Highland Park utrolig meget, og nyder at se deres rejse med nye udgivelser. Cask Strenght er senest skud, og netop udgivet.

Hvorfor hedder det Cask Strength?

Cask Strength er sagt lidt populært den reneste form af en whisky. Indenfor Highland Parks faste sortiment (12, 18, 21, 25 års osv.) er dette den whisky med absolut højst ABV. Highland Park 12 års ligger fx på 40 %, hvor Highland Park 18 ligger på 43 %, hvilket skyldes at de justeres ned med vand, for at nå en smagsprofil, som Highland Park mener passer bedst til den givne whisky, og ikke mindst segmentet den er tiltænkt naturligvis, da whisky er til for dig og mig.

Læs også: Weekend Whisky: Highland Park Triskelion – en whisky for fans…

Highland Park Cask Strength: Whisky i den absolut reneste form!
Highland Park Cask Strength Release No. 1…

Highland Park Cask Strength duft og smagsnoter

Highland Park Cask Strength er ærligt talt én af dem, som du skal lade dampe af eller give et par dråber vand inden du smager den, for den er potent og 63,3 % er ikke for sjov. Den har masser af sødme i næsen, som kommer fra de amerikanske sherryfade, som den har hygget sig på. Når den har fået lidt tid i glasset fornemmes noter af honning, karamel, og et strejf af ingefær ret tydelig. I munden har den også sødme, som brydes af citrus noter til sidst. Du kan også ane, den diskrete røg, som træder endnu mere frem i eftersmagen. Nu har jeg tidligere gættet helt forkert med andel af røget byg i deres udgivelser, så jeg holder bare helt mund her, skulle jeg dog alligevel vove pelsen, vil jeg sige, at den ligger en kende højere end deres core range.

Læs også: Wednesdays Whisky: Highland Park 18

Highland Park Cask Strength: Whisky i den absolut reneste form!
Highland Park holder 63,3 % ABV og er stærkeste i deres core range…

“Matured Our Way – Savoured Your Way”

Det er næsten synd at oversætte, men hvorfor ikke? “Modnet efter Highland Parks metode, men nydes efter dit ønske!” Eller i hvertfald tæt på. Det betyder, at det er helt op til dig om du nyder den helt neat, men et par dråber vand eller med is? Nogle vil måske tænke, at de 63,3 % alkohol at lidt voldsomt, hvilket er helt forståeligt, derfor kunne man vælge at justere den en kende.

Prisen kommer til at ligge på ca. 500 kr. og det er reelt fair for en whisky af denne kalibre. Hvis du er Highland Park fan, så er det 100 % sikkert noget for dig. Er du helt ny i gamet, så ville jeg nok overveje at starte lidt mere

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar