Madrid er ikke just kendt for burgere, vel? Slet ikke, det er mest tapas, barer, Michelin og masser af autentisk stemning. Dog har de en burgerkæde, som du finder i flere spanske byer, der hedder Goiko, som laver de vildeste burgere. Så skulle du gå hen og bliver træt af croquetta, tortilla og patatas bravas, så kan jeg varmt anbefale, at du lægger vejen forbi Goiko.

Goiko er meget enkel – de har burgere i forskellige udgaver med masser af fyld, så har de ”sides” og dip. Hvis du mener, at en 200-250 grams burger ikke er nok til at stille din sult, så kan du også bestille en dessert, men jeg tvivler ærligt på, at du kan spise den.

Monopolet smager på: Goiko Burgers

Sygt fråderen

Præcis sådan ville min datter udtrykke det, det betyder bare, at det er snasket, lækkert og noget, du bør overveje. Jeg besøgte Goiko på min tur til Madrid, hvor jeg havde spist ret mange forskellige steder, som dog primært var tapas. Derfor var det skønt med et afbræk. På deres menukort har de 12 burgere, hvor ingen af dem faktisk er traditionelle burgere som en klassisk hamburger eller cheeseburger, så hvis du vil have det, må du en tur på McDonalds. Dog vil jeg klart anbefale dig, at du giver Goiko en chance.

Monopolet smager på: Goiko Burgers
Smash-burger

Burgerne – næsten uoverskueligt

Da jeg besøgte Goiko, smagte jeg deres Smash-burger, som nok er det tætteste, du kommer på en klassisk burger, da der faktisk ikke er meget klassisk over Goiko Burgers. Derudover smagte jeg også deres Kevin Bacon, som sjovt nok er en cheeseburger med bacon, men listen med burgere er uendelig lang! Intet mindre end 54 forskellige burgere har de på menuen! Er det så en fordel? Når de laves korrekt og godt, som de gør på Goiko, så er det helt sikkert. For mig var det værste næsten, at jeg kun kunne smage to forskellige.

Monopolet smager på: Goiko Burgers
Kevin Bacon

Bomba Sexy – Don Vito – BB Queen

Kreativiteten fejler intet på Goiko, og det gør ingredienserne heller ikke, men du skal komme med en stor sult. Deres Bomba Sexy består af en paneret bøf, den amerikanske ost “Monterey Jack”, grillede svampe, bacon , bataviasalat og en røget mayo. Én, som faktisk overrasker lidt, når det kommer til indhold, er Don Vito, som naturligvis er mere italiensk inspireret jf. navnet. Den indeholder dobbeltbøffer, mozzarellaost, en tomatconfit, rucola og basilikummayo. Den sidste, som jeg vil nævne, er deres “Dronning”, som har to bøffer, amerikansk ost, grillede svampe, bacon og “Goiko BBQ-sauce”.

Lige meget hvilken burger, du vælger at sætte tænderne i, så vil jeg gerne garantere dig, at du får en mundvandsdrivende oplevelse.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar