I byen Cambados, som også er kendt som Albariñoens hovedstad, finder du et hav af små restauranter og vinbarer – men hvilke af dem bør du besøge, og hvilke bør du styre uden om? Jeg har besøgt Taberna da Calzada, som du sagtens kan besøge – der er stor value for money og god autentisk mad.
Cambados har en befolkning på omkring 13.000 indbyggere, men på trods af størrelsen så har de masser af restauranter, og Michelin-guiden lægger også vejen forbi den lille hyggelig by.
Gå efter friteret blæksprutte og ”arroz con mariscos”
De fleste restauranter i Galicien har masser af fisk og skaldyr på kortet, så du kan rolig bestille – tænk dog lokalt – så hvis du ved, at fisken ikke stammer fra området, så gå uden om den. Stort set alle steder i Galicien kan du sagtens bestille blæksprutte.

Den serveres i forskellige udgaver, hvor mine favoritter er ”pulpo gaiga”, som er kogt blæksprutte, der serveres med kartofler, paprika og jomfruolivenolie, og så holder jeg også af den friterede udgave. På Taberna da Calzada har de friteret blæksprutte til 6 euro, hvor du får en kæmpe portion, der sagtens kan bespise 3 sultne gæster.
Husets vin er fin, men …
De fleste steder er husets vin ganske fin, men i og med at du er i Albariñoens hovedstad, så kan du for meget få ekstra penge få et glas vin, som er langt bedre. På Taberna da Calzada er forskellen i prisen 0,50 euro. Jeg valgte en ”Condes De Alberei”, som smagte skønt – duft af citrus, lime, grønne æbler og med en god mundrensende syre, som gik perfekt til blæksprutten.

Simpelt og lækkert
Hvis du ikke har lyst til fisk, så er det tæt på, at jeg vil sige, at du er gået forkert eller rejst til det forkerte land, da de virkelig har meget fisk, men heldigvis gør de sig også i både oksekød og naturligvis gris (jamon). På kortet har de ”brød med jamon” – yes, så simpelt er det faktisk. Du får en ganske fin jamon, som kommer på et par stykker letristet brød, som koster 5 euro.

“Arroz con mariscos”
De fleste kommer for at spise denne ret, som betyder ”ris med skaldyr”. Prisen er 17 euro pr. person og skal bestilles af mindst to. At der så er mad nok til tre personer er en helt anden snak. Retten minder en smule om en mere flydende paella, hvor du får kogt ris med safran og dagens fangst i skaldyr, som ofte er blåmuslinger, rejer, jomfruhummer, små stykker af hvidfisk og kammuslinger. Da jeg besøgte dem, var det hele molevitten, som du sidder og nyder til et godt glas hvidvin. En bonus er, at deres brød faktisk er ret godt, hvilket ikke ses alle steder i Spanien.

Du skal regne med, at prisen pr. person for forret, vand, et par glas vin og hovedret er omkring 30 euro, og der er rigeligt mad, så reelt bør du nok holde lidt igen, da ingen restauratør i Galicien ønsker, at du går sulten fra bordet.
Hvad: Taberna Da Calzada i Cambados (ingen officiel hjemmeside)
Hvor: Rúa San Gregorio, 2, 1º piso, 36630 Cambados, Pontevedra, Spanien
Pris: $$