La Glace ligger ca. midt på Strøget og er ret populært, når det kommer til den ultimative oplevelse indenfor bagværk – er du typen, som sidder klistret til skærmen, når “Den Store Bagedyst” kører på DR, så vil du elske La Glace, hvor du kan få din lyst og ikke mindst sult stillet blandt de mange ustyrligt lækre kager, som La Glace tilbyder – velkommen til.

La Glace er grundlagt i 1870, hvilket betyder, at de for få år siden kunne fejre intet mindre end 150 års fødselsdag. Én af deres mest legendariske kager “Sportskagen” er fra 1891, så inden så længe kan den fejre samme store runde fødselsdag. Som du nok kan mærke, så er der årtiers traditioner forbundet med La Glace.

“I de gode gamle kagedage…”

Sådan står det skrevet omkring historien om La Glace, som er grundlagt af Nicolaus Henningsen, der er udlært hos Konditor Georg Cantiery i Flensborg. Han kom som meget ung mand på 21 år til København, hvor han havde en drøm om at åbne et konditori. Det lykkedes ham i 1870 den 8. oktober at åbne sin forretning i kælderen i Skoubogade 3 under navnet “Henningsens Kælder”. Samme placering som La Glace ligger på i dag. I flere årtier gik konditoriet i arv gennem generationer og er i dag ejet af Marianne Stagetorn, som driver La Glace præcis, som det har været drevet de sidste mange år.

Monopolet smager på: La Glace - Danmarks ældste konditori
Et stykke “H.C. Andersen”

Traditionen tro

Når du besøger La Glace er det mere end “bare” et stykke guddommelig lagkage, bagværk eller franskinspirerede “Eclairs” eller “Macarons” – det er en oplevelse, hvor de unge kvindelige tjenere bærer uniformer, som minder meget om uniformerne, som blev båret for over 100 år siden. Servering og service er i højsæde, præcis som det var, da La Glace åbnede, og i det sekund du træder indenfor døren, føler du dig velkommen.

Monopolet smager på: La Glace - Danmarks ældste konditori
Lækkerier på La Glace

På menuen finder du…

intet mindre end 23 forskellige kager, som primært er lagkager. Det er klassiske lagkager som “Othellolagkage”, Valnøddelagkage og “Sachertorte” samt forskellige lagkager opkaldt efter kendte personer. Derudover har de også lagkager opkaldt efter årstiderne, som “Forårskage” og “Efterårskage”. Den kage, som er mest legendarisk efter min mening, er dog “Sportskagen”, som også står øverst på deres liste over kager. Første gang jeg stiftede bekendtskab med “Sportskagen” var, da jeg så Brødrene Prices afsnit “La Dolce Vita”, hvor Adam insisterer på at lave Sportskagen til James. Efter jeg så det afsnit, så skulle jeg naturligvis også prøve at lave den selv.

Monopolet smager på: La Glace - Danmarks ældste konditori
Den berømte Sportskage

Det gik faktisk ret godt, og selv om at det kan virke uoverskueligt, så er det slet ikke umuligt. Det lidt finurlige ved netop Sportskagen er, at den mere eller mindre kun består af flødeskum. På La Glace kan du købe en helt Sportskage til 750 kr. eller et stykke til 72 kr., og der er mere end rigeligt til, at du bliver mæt.

NavnKonditori La Glace
HvorSkoubogade 3, 1158 København
Pris: $$$$

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar