MASH står for Modern American Steak House, og restaurantkæden rummer i alt 10 restauranter. Spoiler: Du skal være meatlover for at få fuld glæde af MASH, så hvis du er vegetar eller veganer, så tror jeg ikke, det er noget for dig. Hvis du derimod er glad for store bøffer, bearnaisesovs, sprøde pommes og lækker oversøisk vin, så er det ren heaven!

Opdateret: 6/2-2023 med priser

Jeg har besøgt MASH rigtig mange gange, faktisk var det første sted, jeg spiste med min kæreste og var dengang ret betaget af, at en restaurant kunne være et hit ved at servere “dry-aged” kød fra forskellige dele af verden samt cremet bearnaisesovs og forskelligt tilbehør, hvor mere eller mindre alt var ekstremt tungt på kalorier (deres tilbehør er fx macaroni and cheese kartoffelmos og pommes frites). 

Monopolet smager på: Mash Big Tasty Burger
Baren på MASH Penthouse er et besøg værd, også selv om at du ikke skal spise…

Vinkort med fokus på det oversøiske

Deres vinkort er en fryd at dykke ned i for enhver vinelsker. Der er fokus på de største vinlande som USA, Frankrig, Italien og Spanien – hvor der er en lille overvægt af fokus på vin fra USA. Priserne varierer en kende fra restaurant til restaurant. Et lille tip er at kigge på deres vinkort, hvor de også har vin på glas, der er faktisk nogle gode bud til billige penge – 2017 Cabernet Sauvignon, Hacienda – Clair de Lune koster fx 90 kr. for et glas eller 600 kr. for en magnumflaske – og det smager fortræffeligt. 

Monopolet smager på: Mash Big Tasty Burger
Et virkelig godt køb – kan varmt anbefales!

Big Tasty Burger

Nu til burgeren – for det var faktisk derfor, jeg kom. Jeg er ikke klar over, hvornår den kom på kortet, men er ret sikker på, at den er tilføjet indenfor nogle måneder. Deres Big Tasty Burger er med ca. 200 gram bøf, som består af 50% Kobe A4/A5 og 50% Dansk dry-aged bøf, +40 måneders Comté ost, friskrevet trøffel, pickles on the side og deres med trøffelfries samt trøffelmayo, så der er altså skruet helt op for trøffel i denne burger.

Monopolet smager på: Mash Big Tasty Burger
Big Tasty Burger

Lad det være sagt med det samme: det er en utrolig velsmagende burger, hvor der er få ingredienser, som skaber plads til de luksuriøse elementer i burgeren – kød, ost og trøffel – hvor intet kommer i vejen for smagen. Det hele serveres i en blød smørstegt briochebolle. Det sjove er, at når du tager første bid, så tror du, at du kan ondulere to – men du bliver klogere, det kan du nemlig ikke, du bliver mæt på kvalitet og ikke kvantitet her, og det er præcis, hvad jeg elsker. 

Monopolet smager på: Mash Big Tasty Burger
Nok den dyreste og også én af de bedste burgere jeg nogensinde har smagt…

Er den det værd? 

Prisen er 355 kr., og det er nok én af de dyreste burgere i Danmark, men det er også én af de få med kød af denne kvalitet. Hvis du ønsker at smage kobekød rent, så er det muligt på MASH, hvor 100 gram koster 995 kr. Tilbehøret koster på kortet uden burgeren 75 kr. 

Er den så pengene værd? Det er meget invidivuelt, et alternativ er, at du bestiller to omgange burgermenu på en café, eller på en anden burgerbar, så det handler lidt om, hvorvidt du gerne vil smage en ekstravagant burger? 

Navn: Mash Penthouse
HvorArni Magnussons Gade 4, 1577 København
Pris: $$$

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar