Kødbyen på Vesterbro er fyldt med gode spisesteder, og faktisk rummer den intet mindre end 13 restauranter, og så er der også Prolog, som er én af de bedste kaffebarer i København. Mother har ligget i Kødbyen siden 2010 og har manifesteret sig som værende ét af de bedste pizzariaer på Vesterbro og måske endda i København. Jeg har besøgt det masser af gange og synes bestemt, det er en anmeldelse værd – god fornøjelse.

Mother Pizza har ikke længere monopol på at lave lækre pizzaer i Kødbyen – i 2018 åbnede Dej på Sønder Boulevard ved siden af Fermentoren, som vel godt kan siges at være en del af Kødbyen.

Altid åben

Mother er én af de restauranter, som næsten altid holder åbent – alle ugens dage og også til frokost, og så kan du endda snige dig ned og spise brunch i weekenden. Der er ikke den store forskel på hverken menu eller priser, om du kommer til frokost eller til aften. Eneste forskel er, at de har friskbagt panini til frokost, så drømmer du om den klassiske “frokostpizza” på tilbud, så er det ikke Mother, du skal besøge.

Monopolet smager på: Mother Kødbyen
Mother i Kødbyen

Surdejspizza i ægte brændefyret stenovn

En pizza er vel bare en pizza, ikke? Om du laver den i din hyggelige konventionelle ovn, på grillen, i én af de nye smarte “mini-pizzaovne” eller i en ægte stenovn er vel uden betydning? Desværre ikke – for det første så kan du kun opnå den varme, som ligger oppe på 400 grader, og som frembringer den kendte “pizza-smag”, i en stenovn. Nogle ovne bliver endda varmere. Videre er netop stenovnens underlag det, som skaber bunden.

Monopolet smager på: Mother Kødbyen
Deres udendørs pizzaovn

Derudover så er det også hele delen om at bruge det “rigtige” fyld. Nu har jeg jo en god ven fra Sicilien, som, på trods af at pizzaen stammer fra Napoli, har et meget nært forhold til netop pizza. Derfor er mozzarella og skinke ikke bare noget, som man hiver ned fra køledisken i Netto, det skal helst være den “ægte vare”, og det skal oftest købes i specialbutikker eller importeres. Det gør Mother fx også. Så der er en ret stor forskel på pizzaer. Mother har både stenovne indenfor og udenfor, så kommer du om sommeren, kan du opleve den skønneste stemning med folk, der hygger over en øl, et glas Aperol eller hvidvin til duften af nybagt pizza.

Monopolet smager på: Mother Kødbyen
Lidt surdejsbrød med olie og italienske specialiteter

Aftensmad på Mother

En lille udfordring på Mother er, at det kan være svært at spise både deres “Sharing food” og en pizza, men hvis du strammer dig an og har en god medspiser, så kan du godt bestille fx deres “pane e` olio”, som er hjemmelavet surdejsbrød med ekstra jomfruolivenolie, og fx en omgang affettati misto, som er forskellige italienske udskæringer af pålæg med grøntsager til. Efter en lille pause så kan du sagtens bestille et par pizzaer.

Marinara og Porcella er favoritter

Mother har 16 forskellige pizzaer på kortet, og priserne går fra 95 kr. for en “Marinara” med tomat, oregano, basilikum, parmesan, oliven og artiskokker til fx “Porcella” til 165 kr., som også er en af mine favoritter – den serveres med tomat, mozzarella, scamorza (røget ost), marinerede peberfrugter, krydret salami og persille – den er ustyrlig lækker.

Monopolet smager på: Mother Kødbyen
Porcella

Det betyder, at du samlet set inklusive drikkevarer sagtens kan spise for omkring 500 kr. En lille bonusinfo er, at du kan bede om en bakke, og så får du resterne med hjem.

NavnMother Kødbyen
HvorHøkerboderne 9-15, 1712 København
Pris: $$

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar