Pincho Nation er rasende populær og har konstant fyldte borde på deres to restauranter ved Axeltorv og ved Nørreport i København. Konceptet er svensk og har allerede taget Sverige med storm. Restauranterne er indrettet som et lille tivoli, tjenerne har uniformer på, der er fyldt med fest og farver på væggene, og der er lavt til loftet. Jeg har besøgt begge restauranter i KBH og har skrevet en anmeldelse for at svare på spørgsmålet i overskriften – lad mig endelig høre i kommentarfeltet hvad du tænker …

Pincho Nation er opbygget omkring en meget veludviklet app, som gør, at du bestiller alt på telefonen. Der er minimal kontakt med tjenerne, da du (udenfor Coronatiden) selv skal hente din mad og drikkevarer. Ideen er sådan set ikke ny, hvis vi kigger udover Danmark – andre steder i verden har det eksisteret i mange år – nu er det kommet til Danmark.

Monopolet smager på: Pincho Nation - Danmarks nye familierestaurant?
Min datter Noa, som var ret pjattet med indretningen…

Hos Pincho Nation er indretningen og konceptet gennemført fra a til z. Du træder ind i en tivoli-lignende restaruant med dyr, farver, fest, klovne, og selv på toilettet kører der en voiceover med tegnefilm. Det hele er gennemført fra start, hvor du får et par bøtter med popcorn fra deres popcornmaskine, til du slutter af og forlader stedet med en hilsen på deres app.

Pincho Nation anmeldelse
Pincho Nation…

På deres menukort har de drikkevarer og mad til alle aldre. Der er dog lagt vægt på de sukkerholdige mocktails med slik som garnish, noget som begge mine piger syntes var vildt godt. Til de voksne har de øl, vin, cocktail i et ret pænt og fornuftigt udvalg. Deres vine er for nemhedens skyld inddelt i “God, Bedre og Bedst” – så er du ikke kyndig indenfor vin, så kigger du bare på kategorien og ser, om prisen matcher dit behov. Det, synes jeg faktisk, er en ganske fin ide.

Monopolet smager på: Pincho Nation - Danmarks nye familierestaurant?
“App-styret” restaurant…

Maden er meget varieret, og skulle jeg opremse det hele, så var det blevet en meget lang artikel. Jeg vil dog gerne dele lidt og gerne det, vi selv smagte, for vi var ret godt omkring. De har naturligvis burgere, hvor du kan få deres “Original Burger” med ost, Pinchos-dressing, bacon og salat” eller en “Kids Burger“. Ellers kan du få crispy pork bao, plankesteak á la Pinchos, kyllingespyd, kebabrulle, crispy chicken, risotto, fish and chips, dumpling med grøntsager, frikadeller og meget meget mere. Hele 31 “hovedretter” er der på kortet, som dog serveres i en størrelse, som gør, at du sagtens kan spise 4-5 stykker.

Monopolet smager på: Pincho Nation - Danmarks nye familierestaurant?
Popcorn, kebab, burger og churros…

Priserne starter ved 22 kr. og slutter ved 47 kr., så du kan faktisk spise ret billigt på Pincho Nation. Der er naturligvis også masser af desserter, som dog kun rummer 7 forskellige. Dog kommer de vidt omkring, og der er både creme brulee, churros med nugatti dip, brownie og s’mores bowl – så der er rigeligt til den søde tand.

Monopolet smager på: Pincho Nation - Danmarks nye familierestaurant?
Dirty Fries…

Da vi besøgte Pincho Nation, smagte vi rigtig meget, og maden er ganske fin, men niveaet er ikke ret meget over Jensens Bøfhus og Restaurant Bones. Om det så er godt nok, vil jeg lade dig vurdere. Jeg selv var egentlig fint tilfreds, jeg har det okay med, at spise “Dirty Fries” med fritter overhældt med cheddar ost og rødløg, hapse en bao med lidt sprød kylling og spise kyllingestick, som er på niveau med 7-Elevens – så længe mine piger synes, det er sjovt, så er jeg med på den værste.

Monopolet smager på: Pincho Nation - Danmarks nye familierestaurant?
Kyllingesticks…

Det Pincho Nation vinder på er helt sikkert konceptet og underholdningen. Jeg spurgte min datter Noa, da vi var der, hvad hun syntes, der fungerede godt. Svaret var klart, at appen var sjov, drinksene var lavet til børn, hvilket var rart. Det sidste var, at deres “mikrobestik” var sødt og nuttet. Det siger det hele ikke?

Monopolet smager på: Pincho Nation - Danmarks nye familierestaurant?
“Børnecocktails” var et kæmpe hit for min datter…

Dagen efter var vi på “Stick and Sushi”, hvor hun endte med at spise kogte ris og lidt broccoli, fordi hun ikke kunne lide de østlige krydderier – hvad er så bedst? At hun har en god aften, eller at hun smager noget nyt? Jeg tænker, min datter skal nok nå at smage alverdens lækkerier, hvis hun har lyst, men indtil da så er det vigtigste, at hun hygger sig.

Er Pincho Nation Danmarks nye familierestaurant?

Med den popularitet og fart de har på, så er det åbenlyse svar afgjort ja! De har planer om at åbne flere restauranter bl.a. i Nordjylland, hvor jeg tror, de bliver modtaget med åbne arme. Fakta er, at der faktisk ikke er ret mange familierestauranter i Danmark, som omfavner børnene og virkelig giver plads. Jeg er helt med på, at børn er velkomne alle steder, men steder, hvor der er tænkt “børn” ind i konceptet som en helhed, findes der ikke mange af. Der er den efterhånden noget udskældte “Jensens Bøfhus” og “Restaurant Bones”, men ellers er der ikke mange – ikke hvis vi kigger på kæder og lige et sekund glemmer McDonalds og Sunset. Jeg vil gerne tilstå, at jeg selv er i syv sind med Pincho Nation, så derfor har jeg forsøgt at liste, hvad jeg synes, der fungerer godt, og hvad jeg synes, der fungerer mindre godt.

Hvad fungerer godt på Pincho Nation?

  • App’en og måden man bestiller på – det er sjovt og interaktivt
  • Indretningen og stemningen på restauranten
  • De små portioner – du kan smage meget forskelligt
  • Tiden du bruger på at spise, du er ikke færdig det sekund, din tallerken er tømt
  • Mangfoldigheden og pladsen til børnene

Hvad fungerer mindre godt på Pincho Nation?

  • Manglende økologi og sunde alternativer
  • Kvaliteten af maden – det kan godt løftes
  • Priserne på drikkevarer er temmelig høje
  • Tidsbegrænsede bordpladser på 2 timer

Kommer jeg så tilbage til Pincho Nation?

Det kan jeg love dig jeg gør, for selv om jeg har kritikpunkter, så er oplevelsen god, konceptet er gennemført, og mine piger elsker det. Prisen for to voksne og et barn med drikkevarer, masser af retter og desserter lød på 835 kr. – det er billigt, og alle kan være med.

Du kan se en oversigt over restauranter på Vesterbro her.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar