Guess who’s back? Back again – det er den legendariske kok, Bo Bech, som nok er mest kendt for TV3’s programmer “Med kniven for struben”, hans tidligere Michelin-restaurant “Paustian” og naturligvis den utroligt populære restaurant Geist, som lå der, hvor “Esme” ligger nu. Efter en længere pause, så er Bo Bech tilbage – men er han i topform, og er han rent faktisk tilbage? Du kan læse alt om det i anmeldelsen her.
Bo Bech er tidligere kendt som “grøntsagernes mester” – han var med helt fra starten, hvor NOMA også blomstrede op og viste både Danmark og resten af verden, at grøntsager kan langt mere end at være et tilbehør. Selv husker jeg tydeligt hans ret “Brændte porrer” fra Paustian, som var helt unik. Bo Bech tog den videre med grøntsagerne – hele vejen til desserten og ville vise alle, at den naturlige sødme fra grøntsagerne også kunne spille en hovedrolle i desserten. Selv var jeg aldrig særlig glad for frysetørrede skorzonerrødder og lignende, men det er blot min holdning. I mit univers skal en dessert være sød – dog i balance, men overvejende sød. Til sidst i artiklen kan du læse, om jeg fik tilfredsstillet mit behov for en sød dessert eller ej – god fornøjelse.
Det første du møder i restauranten er en flot bar, som rummer alverdens lækkerier, når det kommer til navnlig whisky og bourbon. Desværre vidste bartenderen ikke lige, hvad flaskerne kostede, da de lige skulle på kortet – ellers havde jeg helt sikkert bestilt en bourbon. Det må blive næste gang. Det næste du ser er en lang og smal restaurant, hvor køkkenet ligger i bunden og er delvist åbent. Restauranten brydes af en stor åben pejs, som skaber en hyggelig og varm stemning.
5-retters menu til 600 kr. eller a la carte
Tidligere på Geist var der ikke en menu, hvilket jeg faktisk savnede ret meget, da jeg kom der. Det er der heldigvis på Bobe, og du får ret meget for pengene, hvis du går efter menuen. Faktisk er der flere hundrede kroner at spare på de 5 retter, hvor fx hovedretten “Gråand med græskar og grapefrugt” alene koster 295 kr.
Jeg bestiller menuen, da jeg faktisk ikke helt kan overskue at vælge selv, så derfor er det rart, at nogen har truffet en beslutning for mig. Min første ret er “Rå kronhjort med rødbede og røget soja”, en ret som er perfekt til årstiden, men desværre mangler jeg faktisk lidt røg og salt – hvilket kommer bag på mig i Bo Bechs køkken.
Min medspiser valgte “Kastanje- og svampesuppe med flødeskum”, som til gengæld ikke manglede smag eller dybde – en rigtig sjælevarmer.
Næste ret er én af Bo Bechs meget omtalte retter “Kammusling med ingefær, tamari, lime og sesam”, som trækker minder til tiden på Paustian, hvor der også var østlige elementer i mange af retterne. Den smager fremragende og er heldigvis ikke syrlig og frisk – men har masser af dybde.
Min medspiser vælger “Artiskok med havesyre og hvidløg”, som falder i god jord, men alligevel mangler et eller andet element for at skabe den smag og dybde, som var forventet – en form for sauce her ville løfte retten, ellers så har brunet smør vist aldrig skadet artiskokker.
Hvad drikker man til?
Vinkortet på Bobe er stort og naturligvis fyldt med masser af franske vine, som Bo Bech har en stor kærlighed til, men der er også små perler at finde – bl.a. denne Pinot Noir fra Tyler Wineyards, som kommer fra Theis Vine. Desværre nappede jeg den sidste i årgang 2019, men der skulle gerne komme nye på kortet. Den koster 900 kr. og kan varmt anbefales. God dybde med masser af jordbær, hindbær, tanniner og vanilje. I munden var den syrlig og med en lækker frugtfylde.
“En vinterret, som smager af sommer”
Det var min dom over den tredje og sidste ret inden hovedretten – “Broccoliblade med sortkål og ramsløgskapers”. Det er uden tvivl den bedste grøntsagsret, som jeg har smagt i år. Masser af smag, dybde, friskhed og umami – bl.a. fra den skønne parmesan, som lå i bunden. Hvis den ikke er på menuen, og hvis du besøger Bo Bechs Restaurant Bobe, så synes jeg ærligt, du skal bruge de 135 kr., den koster, og dele den med din medspiser.
Min medspiser fik Bo Bechs “Kartofler med vildtbouillon og fennikelpollen”, som mest af alt ligner klassiske brunede kartofler – smagen var dyb, intens og retten var kreativ – dog ikke særlig smuk.
Gråand og taskekrappe
Min hovedret var som sagt “Gråand med græskar og grapefrugt”, som var lækker – men jeg må dog erkende, at min medspisers “Taskekrabbeomelet med piment d’espelette og purløg” var endnu bedre – det var faktisk præcis retter som disse, jeg havde håbet på flere af på Restaurant Bobe.
Sød dessert!
Yes – jeg fik mit ønske og behov opfyldt – faktisk var det én af de vildeste desserter i år, og så ramte den plet – direkte i hjertet på mig, jeg elsker nemlig “arme riddere” eller “French Toast”, som det dybest set var: “Karamelliseret brød med sort kardemommeiscreme” – se lige billedet, en kæmpe smagsrig dessert – godt gået!
Min medspiser fik lidt af Bo Bechs kreativitet og hans “Saltet smørkaramel med frossen peberrod”, som mindede om en dessert på Geist med wasabi – som også var innovativ og skøn. Jeg holder dog på, at min dessert var bedst – min medspiser var meget uenig, hvilket jeg faktisk er glad for, det vidner om mangfoldighed.
Hvad skal du gå efter? Menu eller a la carte?
Lige nu synes jeg, at menuen er værd at gå efter – dog får du ikke muligheden for at smage hans taskekrabbeomelet med piment d’espelette og purløg eller hans kastanje- og svampesuppe med flødeskum – som begge er ret vilde oplevelser – til gengæld får du én af de bedste grøntsagsretter jeg har smagt længe – broccoliblade med sortkål og ramsløgskapers.
Er Bo Bech så tilbage?
Vi smagte 10 forskellige retter og flere af dem som fx kastanjesuppen, broccolibladene, kartoflerne, taskekrabben og begge dessert var fremragende. Dog vil jeg sige, at der mangler lidt justering på flere af retterne. Tilsmagning af krondyret, som mangler salt og røg samt en sauce til retten med artiskok, men mon ikke det kommer inden længe? Den samlede regning lød på 2285 kr. med vin, brød, vand med brus, én menu og fem a la carte retter.