Highland Park whisky er uden tvivl noget af det mest populære på markedet idag. Highland Park 12 og Highland Park 18 er ikoniske whiskys, som efterhånden ses overalt. Ærligt – jeg forstår det godt – Highland Park omtales af flere anmeldere som “The greatest all-rounder in the World of malt Whisky” – dertil vil jeg så tilføje, at den unikke karakteristisk med en blide røg i eftersmagen bare gør den endnu bedre! Her får du anmeldelse af Highland Park Triskelion som er senest udgivelse…

Highland Park Whiskys Triskelion som er skabt af Gordon Motion, Max McFarlane and John Ramsay der er tidligere og nuværende whisky-makers på Highland Park. De er gået sammen om at lave den “perfekte” whisky eller i hvert fald en hyldest dertil.

Weekend Whisky: Highland Park Triskelion - en whisky for fans...
Highland Park Triskelion…

Hvorfor hedder den Triskelion?

Lad os lige tage den på dansk – en triskele et symbol, som består af tre symmetrisk bøjede ben eller stiliserede former som tre spiraler, γ-formede arme eller lignende, der udgår fra et centralt punkt. Er du fan af Metallica, så giver deres logo og lidt mening her, dog er der fire “M’er” i stedet for tre. Det nemmeste er faktisk et se logoet på plads her i indlægget, så giver det nemlig mening.

Weekend Whisky: Highland Park Triskelion - en whisky for fans...
Læg mærke til logoet og hornene som er fra “Myten om den magiske mjød”…

Hvis vi tager den korte version, så sympoliserer “Triskelion” en treenighed, det kan fx relateres til kristendommen med Gud, Jesus og Helligånden, men da vi bevæger os i en anden trosretning, så er det nok ikke det, Triskelion symboliserer. Logoet forestiller 3 horn, så er bedre bud er myten og Odin og hans søgen efter den magiske mjød, som eftersigende skulle give ham visdom. Denne magiske mjød kom fra blodet fra “Kvasir“, en mand som bliver slået ihjel af to dværge, som blander hans blot med honning og fordeler det i 3 horn kaldet Odhroerir, Boðn og Són. Se nu begynder myten af give mening og referencen til de tre whiskymakers er fuldendt.

Weekend Whisky: Highland Park Triskelion - en whisky for fans...

Jeg kan godt lige Highland Parks evne til at blande den nordiske mytologi med deres whisky, det gør deres brand stærkt og historierne unikke. Nu drikker jeg en del whisky og mange – ærlig talt, ligner hinanden – fair nok – indholdet tæller, men jeg køber reelt mere end indhold når jeg køber whisky. Jeg synes oprigtigt, at Highland Park formår at adskillige sig fra mængden – nå, nok om horn, vikinger og Odins magiske mjød – lad os se på varen:

Weekend Whisky: Highland Park Triskelion - en whisky for fans...

Highland Park Triskelion duft og smagsnoter

Highland Park Triskelion holder 45,1 % ABV og har ligget på førstefyldte Sherry fade af typen på spansk og amerikansk eg og til sidst på førstefyldte bourbon fade. I næsen har den masser af tørret frugt, lidt som du kender det fra sherryfade rosin, abrikos men også appelsinskal. I munden er den cremet og lækker – masser af sødmefulde og krydrede noter som honning, karamel og et hint af nelliker. Afslutningen er med den blide røg, som Highland Park er kendt for. Jeg troede faktisk, at der var skruet en lille smule op for røgen på denne for at give den en mere potent afslutning, men efter lidt reseach og input fra min ven Martin Markvardsen, lod jeg mig fortælle, at det faktisk skyldes bruges af det amerikanske eg, som fremhæver røgen.

Weekend Whisky: Highland Park Triskelion - en whisky for fans...

Prisen er en kende høj og skal vi tilbage til diskussionen om NAS, så det faktum, at du kan få en Highland Park 18 billigere og for 500 kr. mere får du en Highland Park 21 års. Så er den 1499 kr. værd? Tjo, det er en lækker dram, og den er bestemt værd at kigge nærmere på. Den er i balance og et flot dram, som hylder de tre ikonske whiskymakers, så er du inkarneret Highland Park fan, så er det bestemt noget for dig.

Du kan læse mere om Highland Park Triskelion på Highland Parks hjemmeside.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar