Tapas og Barcelona er næsten et must, hvis du besøger den fantastiske by. Der findes ikke noget bedre end en omgang tapas med masser af forskellige lækkerier sammen med en iskold øl eller et køligt glas sherry. Udvalget er enormt, og byen har flere hundrede tapasbarer, så hvordan ved du, hvilken du skal besøge? Det er også svært, og jeg har besøgt masser af tvivlsomme steder, men også mange lækre og dem vil jeg gerne dele med dig, så du får mest muligt ud af din tur til Barcelona.

Én af de bedste restauranter i Barcelona hedder “Comerç 24” og har en Michelin-stjerne. De har et par søsterrestauranter – og de ligger 800 meter og 2 km fra Ramblaen, forskellen er, at på den, jeg besøgte, kan man sidde udenfor, og på trods af at den ligger ud til Avinguda Diagonal, som er en stor vej med meget trafik, så er det klart at foretrække, hvis du der, når det er varmt.

Monopolet smager på: Tapas24 i Barcelona
Tapas24…

Deres menukort er helt fantastisk og næsten lige meget, hvad du bestiller, så har det lige et ekstra niveau af kvalitet, hvis vi sammenligner med en standard tapasrestaurant.

Læs også: Monopolet smager på: Restaurant Disfrutar Barcelona

Masser af trøffel på kortet

Hvad går godt til æg og kartofler? Det gør trøffel nemlig. Denne kan jeg klart anbefale på Tapas24, det eneste, der er lidt træls, er, at retten er ret stor, så selv om du deler med en medspiser, så er der virkelig meget og altså mindre plads til nogle af de andre lækkerier på kortet. Prisen er også 15 euro, hvilket faktisk er ret meget, men omvendt så er det virkelig lækkert.

Monopolet smager på: Tapas24 i Barcelona
Den ser ikke ud af meget, men det er den lækreste tortilla…

Hvis vi bliver ved trøflerne, som de er ret glade for på Tapas24, så er deres bikini-toast med trøffel absolut værd at bestille. Her får du lidt mindre, men til gengæld nogle gode små bidder. Du får 4 små toast for 8 euro, hvilket er ret billigt.

Monopolet smager på: Tapas24 i Barcelona
Bikini-toast med trøffel, ensaladilla rusa, croquettes, pan can tomate…

Læs også: Monopolet smager på: Bar Del Pla Barcelona

Deres “Enseladilla rusa” eller “russisk salat” er utrolig lækker og heller ikke det dyreste på kortet. For 8 euro for du en god portion, hvor der er rigeligt til to personer. Husk at bestille lidt ”pan con tomate” til, ellers bliver det lidt voldsomt uden brød. Deres grillet artiskok med romesco sauce kan også varmt anbefales.

Monopolet smager på: Tapas24 i Barcelona
Grillet artiskok med tomatdip…

De har også calamares, som er friteret og serveret med parmesan, der absolut er værd at prøve. Lige her synes jeg dog, de 16 euro er lidt i overkanten, det svarer lidt til prisen på en hovedret i Barcelona, men fair nok, denne ene ret kan man jo styre uden om.

Monopolet smager på: Tapas24 i Barcelona
Friteret blæksprutte…

Hvad kan man drikke på Tapas24?

I og med de er en del af en kæde, som har en Michelinstjerne, er mit bud, at de nok deler vinkort og udvalg mellem restauranterne. I hvert fald finder du store spanske rødvine fra Peter Sisseck, hvor de bl.a. har hans Flor de Pingus på kortet. Ligeledes finder du Vega Sicilia. Der er naturligvis også vine, som er billigere, pointen er, at selv de store vine er billige i forhold til Danmark. Flor De Pingus koster omkring 750 kr., hvilket er billigere end på nettet i Danmark.

Monopolet smager på: Tapas24 i Barcelona
Tapas i Barcelona…

Mit råd er, at du bruger omkring 25 euro på en flaske Cava eller lokal hvidvin. Jeg bestilte deres ”Verdejo”, til 20 euro, som er glimrende og til 150 kr. på en restaurant, kan det ikke gå helt galt. De har også sherry på glas i den tørre udgave, altså ”Jerez Fino”, som de sælger for ca. 4 euro pr. glas.

Monopolet smager på: Tapas24 i Barcelona
Én af de bedste tapas-barer i Barcelona…

Jeg vender tilbage til Tapas24

Tapas24 gør det virkelig godt, og jeg har nu spist der to gange uden at være det mindste skuffet. Deres tapas er lækker, retterne er store, endda lidt for store hvis du spørger mig, udvalget af vin er lækkert og med god value for money. Du skal regne med at bruge omkring 80 euro for to personer med vin og evt. et par glas sherry, og så er der total mæthedsgaranti. Bordbestilling er bedst, da der navnlig i weekenden er meget fyldt.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Write A Comment