Annonce: Lavet i samarbejde med Peka-kartofler
Jeg er kæmpe fan af flødekartofler og har lavet dem adskillige gange – i denne opskrift er de dog lavet på den hurtige og nemme måde. De er nemlig lavet med Pekas færdige udgave, som de har både i original, med rød peber og med svampe. Til denne ville jeg gerne have lidt mere smæk på, så det er den helt originale, og så har jeg tilføjet camembert og bacon, som bliver tilberedt på grillen – det er både nemt og lækkert!
Flødekartofler skal have ret lang tid, før de bliver møre og lækre, men bruger du Pekas, som faktisk er utrolig lækre, så tager det 15-20 min., og er din grill godt varm, så kan du faktisk have dem klar på 10 min. Du skal dog sikre, at du ikke stiller din pande eller dit fad på direkte varme, for så brænder de i bunden.
Grilltema: Koteletter med flødekartofler med camembert og bacon – perfekt til grillfesten
En nem, lækker og meget hurtig opskrift på flødekartofler med camembertost og bacon, som tilberedes på grillen – tager 35 min. at lave.
Ingredienser
- 1 pakke Peka original flødekartofler på 1,5 kg.
- 1 stk. camembertost
- 1 pakke øko bacon i stykker
- 4 stk. koteletter
- 1 stk. spidskål
- Saften af en ½ citron
- Salt og friskkværnet peber
- 2-3 spsk. ekstra jomfruolivenolie
- 1 lille bundt bredbladet persille
Sådan gør du
-
Hvis du bruger gasgrill, så tænder du den på fuld gas i den ene side og laveste blus i den anden side. Lad den varme op til ca. 250 grader.
Du kan også bruge ovnen, så skal den stå på 180 grader varmluft.
-
Imens den varmer op, så steger du baconet sprødt – hvis du har et sideblus, så bruger du det.
-
Læg kartoflerne i et fad som kan tåle grill, du kan også bruge en støbejernspande.
-
Tilsæt baconet ovenpå.
-
Skær osten ud i tynde skiver og læg den over, så den danner et låg.
-
Sæt nu fadet på grillen i den side, hvor der er mindst varme og giv det ca. 15 min. eller til osten er smeltet og har fået en lækker sprød overflade.
-
Imens flødekartoflerne er i gang, så laver du koteletterne og spidskålen.
-
Start med at skære spidskålen ud i kvarte, så der er et kvart kål pr. person.
-
Pensel det med lidt olie, giv det lidt salt og peber og steg det på direkte varme. Pas på det ikke brænder på.
-
Ca. 5 min før kartoflerne er færdige, så steger du koteletterne
-
Giv dem lidt salt, peber og olie og steg dem ca. 2-3 min på hver side.
-
Slut af med citronsaft over kålen og evt. lidt friskhakket persille over.
Til denne opskrift har jeg lavet flødekartoflerne med grillet spidskål, som serveres med citron og en utrolig lækker jomfruolivenolie. Derudover nogle lækre koteletter fra glade grise, perfekt til en god grillaften.