I denne opskrift skal du tænke “nachos meets potatos”, som når du laver et fad med nachos med ost, som du serverer med en lækker guacamole, salsa og creme fraiche til – denne er bare lavet med krydrede kartofler fra Peka i stedet for. Det tager vitterlig ingen tid at lave og er utrolig lækkert – videre mætter det lidt mere end nachos.

Annonce: Lavet i samarbejde med Peka-kartofler

Gå til opskrift

Denne ret kan enten laves som en hovedret, hvor du stiller nogle iskolde øl på bordet, eller som tilbehør, hvor du fx griller nogle pølser, et stykke kød eller kylling dertil. Du skal dog være klar over, at den mætter ret meget, så hold igen med tilbehør.

“Nachos-kartofler”
"Kartoffel-nachos" på grillen - perfekt til en hyggeaften

“Kartoffel-nachos” på grillen – perfekt til en hyggeaften

Ret: Grill, Hovedret
Køkken: dansk
Keyword: Grill, Grillmad, Kartofler, Kartofler på grill
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Familiefaren

Denne opskrift er et "mash-up" af nachos, som du kender dem med revet ost, guacamole, salsa, creme fraiche – blot med kartofler – nem og hurtig ret.

Udskriv

Ingredienser

Kartofler

  • 2 pakker Peka krydderkartofler med hvidløg, løg, peberfrugt og spinat
  • 3 spsk. majs
  • 5 store spsk. salsa
  • 5 spsk. creme fraiche
  • 5 spsk. guacamole
  • 10 stk. cherrytomater
  • 2 stk. forårsløg
  • 1 bundt koriander
  • 1 pose revet ost
  • Salt og friskkværnet peber

Guacamole

  • 1 pose øko frossen avocado de er gode at bruge, da du ikke risikerer at stå med umodne eller brune avocadoer
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. creme fraiche
  • Saften af ½ citron
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Kartofler

  1. Hvis du bruger gasgrill, så tænder du den på fuld gas i den ene side og laveste blus i den anden side. Lad den varme op til ca. 250 grader.

    Du kan også bruge ovnen, så skal den stå på 180 grader varmluft.

  2. Fordel kartoflerne på en bradepande ovenpå et stykke bagepapir.

  3. Skær tomaterne i mindre stykker, fordel dem over kartoflerne.
  4. Tilsæt majs og revet ost.
  5. Sæt det på grillen i den side, hvor der er mindst varme i ca. 25 min. Imens laver du guacamole.

  6. Tilsæt guacamole, salsa og creme fraiche.
  7. Skær forårsløg i tynde strimler, hak koriander og fordel det over inden servering.

Guacamole

  1. Tilsæt det hele i en blender og giv det en ordenlig omgang.
  2. Sørg for den har godt med citron, så bliver det ikke brunt.

  3. Stil den på køl indtil du skal bruge den.

Du kan også bruge nogle af de andre af Pekas produkter til retten eller naturligvis nogle kartofler, du selv koger først. Du kan også sagtens bruge frosne fra en pose, de skal bare være optøede og naturligvis tilberedt først, så de kun skal have 20-25 på grillen.

Håber du synes om opskriften.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift