Gå til opskrift

Tarte flambée eller Flammkuchen stammer fra Pfalz, Baden og Alsace og er sådan set en pizza eller tyndbagt tærte, som er utrolig nem at lave og smække sammen. Dejen skal ikke hæve, men blot hvile kort tid inden du bager den. Der ligger allerede en fin opskrift på bloggen, hvor jeg bruger feta, ventreche og balsamico som fyld. Denne er en smule anderledes, hvor der er brugt lidt fuldkornsdurummel – god fornøjelse.

Jeg vil gerne erkende, at jeg ikke bager særlig tit. Jeg tror, det skyldes, at jeg bedst kan lide at lave mad, hvor jeg kan variere og sjusse mig frem til en løsning. Når der bages, så skal opskriften mere eller mindre følges 100 %, ellers går det nemt galt.

Opskrift på tarte flambée med creme fraiche, asparges, parmesan og pinjekerner
Tarte flambée med pinjekerner, asparges, parmesan og creme fraiche

Tarte flambée eller Flammkuchen har eksisteret i mere end 200 år og er med stor sandsynlighed skabt i Alsace og så bevæget sig nordpå til sydtyskland. Den er perfekt som starter, som sommermad på grillen eller som en snack, der tages med på farten, hvis det skal være ekstra lækkert.

Jeg har testet Cozze pizzaovn på bloggen, og er ret vild med den. Mest fordi den er så enkel og nem at bruge. Den bliver varm på ingen tid, og i testen lavede jeg tarte flambée, hvor bunden bliver sprød og lækker.

Opskrift på tarte flambée med creme fraiche, asparges, parmesan og pinjekerner
Tarten er bagt på denne Cozze el-pizzaovn ved max temperatur
Opskrift på tarte flambée med creme fraiche, asparges, parmesan og pinjekerner

Opskrift på tarte flambée med creme fraiche, asparges, parmesan og pinjekernerer

Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Keyword: Flamenkuchen, Tarte flambée, Tarte flambée på grill
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 3 minutter
Samlet tid: 13 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Tarte flambée eller flammkuchen er en skøn ret, som minder om pizza. Den kan fyldes med grøntsager, bacon, pølser og tager ingen tid at lave.

Udskriv

Ingredienser

Dej

 • 250 gram hvedemel
 • 50 gram fuldkornsdurum
 • 2 store spsk. olivenolie
 • 1 tsk. fint salt
 • 2,5 dl. vand

Fyld

 • 8-10 stk. grønne asparges
 • 4 spsk. creme fraiche 18 %
 • 25 gram letristede pinjekerner
 • 25 gram parmesanost

Sådan gør du

Dej

 1. Bland det hele sammen, hvor du starter med at røre med en ske, og efterfølgende bruger du hænderne.

 2. Ælt dejen godt igennem så den er smidig og glat.

 3. Stil den til side ved stuetemperatur i 30 min.

Fyld

 1. Tænd ovnen på højest mulige temperatur – hvis du som jeg har en el-pizzaovn, så tænder du den på 450 grader.

 2. Rul dejen ud.
 3. Tilsæt creme fraiche.
 4. Knæk asparges og skyl dem.

 5. Læg dem ovenpå dejen.

 6. Sæt tærten i ovnen og bag den i 3-4 minutter. Hvis du bruger pizzaovnen, så er ca. 2 min nok.

 7. Det sekund den kommer ud, river du parmesan over og tilsætter pinjekerner.

 8. Server med det samme.
Opskrift på tarte flambée med creme fraiche, asparges, parmesan og pinjekerner

Hvad drikker man så til en tarte flambée?

Hvis man skal være helt korrekt og følge oprindelsen, så skal det jo enten være vin fra Tyskland eller Frankrig og enten en lys rødvin fx på Spätburgunder eller Pinot Noir. Hvis det er hvidvin, så gerne noget med både krop, fylde og syre. Jeg havde en Rully 1st. Cru fra Albert Sounit, hvilket bestemt klarede prøven – men mindre kan også gøre det. Vinen er købt i Kjær & Sommerfeldt.

Hvis du vil variere fyldet på denne tarte flambée så kan du fx bruge ricotta i bunden, tilføje en god hjemmelavet pesto, bruge forårsløg i stedet for asparges. Du kan også erstatte pinjekernerne med hasselnødder. Endelig så fungerer fetaost også rigtig godt på disse tærter.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift