Gå til opskrift

Lam er den skønneste spise, som reelt kan nydes året rundt. Denne opskrift er lavet til grillen, men du kan sagtens stege dit lammekød på en pande eller i ovnen. Det hakkede lammekød krydres og laves som spyd, som du serverer i lækre pitabrød med en nordisk coleslaw og friske æbler til.

Hvis du spørger mig, så er lam en lidt overset spise, som mange frygter, da smagen adskiller sig lidt fra fx oksekød. Personligt elsker jeg lam og det er både lammekølle, lammemørbrad eller som her hakket lam – jeg er kæmpe fan. Denne opskrift er sådan set lidt en “pita-kebab”, dog er kødet lavet på små spyd og ikke et stort spyd, som du sikkert har oplevet på din lokale “kebab-bar”. Når du ser et stort roterende spyd fyldt med marineret kød, så er der tale om “döner kebab”, som stammer fra Tyrkiet. I denne opskrift er det dog hakket kød, som er krydret og grillet.

Lammespyd med nordisk coleslaw og friske æbler
Efter en omgang på grillen
Lammespyd med nordisk coleslaw og friske æbler

Lammespyd med nordisk coleslaw og friske æbler

Ret: Aftensmad
Køkken: Tyrkisk
Keyword: Grill, Kebab, Lam
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren
Udskriv

Ingredienser

Lammespyd

  • 6 stk. spyd enten i metal eller træ
  • 400 gram hakket lammekød
  • 100 ml. BBQ sauce – køb den bedste du kan opdrive
  • 1 stk. æg
  • 1 stk. revet løg
  • 2 stk. revet fed hvidløg
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt chilipulver
  • 1 tsk. røget paprika
  • ½ tsk. salt
  • 10 vrid friskkværnet peber
  • 2 store spsk. rasp
  • Skallen af en halv citron

Nordisk coleslaw

  • 1 bundt ramsløg
  • 1 stor gulerod
  • ½ stk. spidskål
  • 4 spsk. græsk yoghurt
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Saften af ½ citron

Tilbehør

  • 2 stk. pitabrød fra bageren
  • 1 stk. æble skåret i tynde skiver

Sådan gør du

Lammespyd

  1. Hvis du bruger træspyd, så start med at lægge dem i koldt vand, så de ikke brænder på grillen.
  2. Form nu en fars af alle ingredienserne og stil den på køl imens du laver din coleslaw.
  3. Når du har lavet din coleslaw, former du 6 pølser af farsen, som du stikker på spydene.

  4. Varm nu din grill op til ca. 275-300 grader. Hvis du har en grillplade, så brug endelig den.
  5. Giv nu lammefarsen på spyddene lidt olie, så de ikke brænder fast.

  6. Steg dem nu på begge sider i 3-4 minutter. Pensl dem med BBQ-saucen løbende imens de vendes.

  7. De skal være let faste, når du trykker på dem – så har de fået nok.

  8. Når der er et par minutter igen, varmer du pitabrødene.

  9. Skær pitabrødene op, fyld dem med lammekebab, coleslaw og æbler.

Nordisk coleslaw

  1. Snit spidskålen og riv agurken på et rivejern.
  2. Giv alle ramsløgsbladene en tur i en morter, så du får en "ramsløgpasta".

  3. Bland en dressing af græsk yoghurt, ramsløgpasta, olivenolie, citron, sukker, salt og friskkværnet peber.

  4. Bland spidskål og agurk i dressingen og du har nu nordisk coleslaw.

Lammespyd med nordisk coleslaw og friske æbler
Perfekt til en god forårssnack
Lammespyd med nordisk coleslaw og friske æbler
Lammespyd
Lammespyd med nordisk coleslaw og friske æbler
Så er der pitabrød med lam, nordisk coleslaw og friske æbler

Håber det giver inspiration til at lave en lækker ret med lammekød. Hvis du gerne vil have mere inspiration til retter med lam, og hvis du ikke er bange for at bruge lidt mere tid på retten, så er der en fremragende opskrift på pulled lamb, baba ganoush og grillet feta, som du kan prøve kræfter med.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift