Reklame: I disse dage laver jeg et samarbejde med Netto, hvor jeg fokuserer på madpakker, som passer mig ret godt. Jeg er nemlig i forvejen “Madpakke-Mester” i hjemmet, og jeg laver madpakker til mine tøser hver eneste dag. Ofte vil jeg gerne have, at det er lidt mere inspirerende end de sædvanlige rugbrødsmadder. Derfor er det en god opgave for mig, da jeg får ændret mine vaner og lavet noget nemt og lækkert. Dette tip er utrolig nemt, og hvis du vælger at lave opskriften med “Hjemmelavet pizza med tomatsauce, kylling, pepperoni og peberfrugt har du kylling i overskud, og så kan du lave madpakken på få minutter.

Gå til opskrift

Det gode ved denne opskrift er, at hele den kylling jeg startede ud med faktisk bliver brugt. Brystet er blevet brugt til hjemmelavet pizza til aftensmad og madpakken dagen efter, og nu bruger vi lårene til madpakken. Da vi har brugt en hel kylling er der to lår, hvis du har behov for yderligere, så køber du naturligvis blot nogle kyllingelår fra nogle glade kyllinger – ØGO har kyllingelår. Du kan se i opskriften hvordan de tilberedes. Hvis du har kyllingenlårene, så ser du bort fra tilberedningen.

Madpakketema - Madpakkedag 2: “Kyllingelår med økologiske rugbrødsboller og grønt”

Madpakketema – Madpakkedag 2: “Kyllingelår med økologiske rugbrødsboller og grønt”

Ret: Madpakke
Køkken: dansk
Keyword: Kylling, Kyllinglår
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 1 barn
Forfatter: Familiefaren

Her får du madpakketips. Kyllingenlår med citron fra dagen før med rugbrødsboller og gulerods og agurkestave – perfekt til madpakken!

Udskriv

Ingredienser

Kyllingelår

  • 1 kyllingelår pr. barn.
  • 1 spsk. olivenolie
  • Saften af en ½ citron
  • Salt og friskkværnet peber.
  • 1 rugbrødsbolle fra ØGO pr. Barn
  • 1 ØGO agurk
  • 1 pose ØGO gulerødder

Sådan gør du

Kyllingelår

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Læg kyllingelårene i et fad.
  3. Tilsæt en spsk olivenolie, citronsaft og giv det salt og friskkværnet peber
  4. Vend det godt rundt.
  5. Sæt det i ovnen i 45 min.
  6. Lad dem køle af og pak dem ind i sølvpapir – gerne det genanvendelige
  7. Skær agurk og gulerodsstave
  8. Pak madpakken med en rugbrødsbolle evt. med smør.
Madpakketema - Madpakkedag 2: “Kyllingelår med økologiske rugbrødsboller og grønt”
Masser af “Gnavegrønt” til madpakken…

Denne madpakke er testet hos mig nogle gange og det er et hit som afveksling. Den tager næsten ingen tid at lave, og slet ikke hvis du har “bonusmad” fra dagen før. Hvis dit barn gerne vil have lidt dyppelse, kan du evt. tilføje hjemmelavet tomatketchup,  som er væsentlig sundere end dem du kan købe. 

Madpakketema - Madpakkedag 2: “Kyllingelår med økologiske rugbrødsboller og grønt”
Grove boller som supplement til madpakken…
Madpakketema - Madpakkedag 2: “Kyllingelår med økologiske rugbrødsboller og grønt”
Madpakketema - Madpakkedag 2: “Kyllingelår med økologiske rugbrødsboller og grønt”

Håber det har givet inspiration!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift