Selv om det kan virke lidt omfattende at lave ketchup selv, så er det faktisk ret enkelt og har du en blender med varmefunktion via centrifugalkraft kan det laves endnu nemmere. Jeg laver ofte en god omgang som jeg putter på sterile glas, så kan det nemlig nemt holde flere uger på køl.

Bedre end Heinz - Hjemmelavet ketchup!
Her finder du en nem og lækker opskrift på hjemmelavet ketchup. Den passer perfekt til hotdogs og hjemmelavede burgere. Håber du synes om den.
Ingredienser
- 500 g blandede tomater
- 1 syrligt æble
- 2 løg
- 1 fed hvidløg presset
- 25 gram sukker
- 2 spsk brun farin
- 1/2 dl æblecidereddike
- 2 spsk olie
- 1 tsk salt
- Sort peber friskkværnet
Sådan gør du
-
Hak løget groft og pres hvidløget.
-
Varm en gryde op med olien og svits begge dele i et par minutter.
-
Hvis din blender ikke er super god, så skolder du tomaterne og fjerner skindet. Ellers kan de sagtens blendes i stykker.
-
Imens hakker du tomaterne og æblerne, som du tilsætter sammen med resten af ingredienserne.
-
Lad det koge ved lavt blus under låg i en times tid.
-
Hvis du mener det er for flydende, så lader du det koge uden låg indtil det er reduceret til den ønskede konsistens.
-
Herefter blender du det og lader det køle af.
Læs også: Opskrift på bløde og lækre pølsehorn
Selv om det kan virke lidt omfattende at lave ketchup selv, så er det faktisk ret enkelt og har du en blender med varmefunktion via centrifugalkraft kan det laves endnu nemmere.
Jeg laver ofte en god omgang som jeg putter på sterile glas, så kan det nemlig nemt holde flere uger på køl.

En købeketchup vil sikkert være mere tyk, hvilket naturligvis skyldes e-numre og tykningsmiddel – jeg mener ikke det gør noget for smagen og holder derfor min ketchup uden stivelse.

“Quick and Dirty” udgaven. Hvis du har en blender med varmeelement eller “suppe-funktion” kan du udnytte dette. Det har fx Kitchen Aid Power Plus, Sage The Boss og Thermomix samt flere.
Her hælder du alle ingredienser på blenderen og kører i 5 minutter. Herefter skal det gerne trække indtil det er kølet af. Forskellen er helt sikkert smagen, som naturligvis udvikler sig mere når det koges en time frem for 5 min.
God fornøjelse…
1 Comment
Pingback: Opskrift på nemme og luftige pølsehorn - Verdens bedste opskrift!