Hvis det kan pulled så er det godt! Det er næsten en universel sandhed – så om du laver pulled pork, pulled chicken, pulled salmon eller som her pulled lamb, så skal det nok blive godt. Jeg har allerede lavet en opskrift med dette, hvor jeg lavede en “pulled lamb burger”, som en god ide til en alternativt måde at lave “påskelammet” på – her får du en mere original opskrift i en pita med “aubergine dip” (baba ganoush), syltede rødløg og fetaost!
Jeg elsker pita og navnlig med lam. Det er lidt en spise, som vi primært får til påske i Danmark, hvilket faktisk er lidt synd. For nogle af siden besøgte jeg Wales, hvor de har noget af det bedste lam i verden. Her lærte jeg, at vi faktisk slet ikke spiser lam i sæson i Danmark, men okay så længe vi spiser det, så er jeg faktisk også glad nok. Men der spiser det de langt mere til sommer og året ud. Hvis du nogensinde har fået lam, hvor du ikke har brudt dig om det, så er chancen sikkert, at du har spist får og ikke lam – det kan nemlig godt smage lidt af “våd dyne”. Håber du synes om opskriften her.
Læs også: Påskefrokost: Pulled Lamb – en burger du aldrig glemmer!
Pulled Lamb i Pita med baba ganoush, feta, langtidsbagte tomater…
Her får du en lækker opskrift på pulled lamb i pita med "baba ganoush", syltede rødløg og fetaost. Det er et god talternativ opskrift på dit påskelam.
Ingredienser
LAMMEKØLLE
- 1 stk lammekølle – gerne dansk og økologisk om muligt.
- 5 stk. kviste rosmain
- 5 fed hvidløg
- 2 glas rødvin eller vand
RUB
- 2 spsk salt
- 1 spsk friskkværnet peber
- 1 spsk sennepspulver
- 1 spsk røget paprika
- 0,5 spsk spidskommen
- 1 spsk hvidløgspulver
- 1 spsk brun sukker
- 1 tsk cayennepeber
- 3 kviste frisk rosmarin
Ærte-myne puré
- 200 gram økologiske ærter
- 2 spsk creme fraiche 18 %
- 1 håndfuld mynte
- 1/4 citron du skal bruge saften
- Salt og friskkværnet peber
BABA GANOUSH
- 3 stk. auberginer
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk tahini
- 0,5 tsk spidskommen
- 1 lille bundt frisk koriander
- ½ stk. citron saften
- 0,5 dl olivenolie
- Salt og peber
SYLTEDE RØDLØG
- 1 stk. rødløg
- 1 dl hvidvins eddike
- 1 drys salt
Tilbehør
- 1 pita brød pr. person
- Rucola salat
- Fetaost
- cholula
Sådan gør du
LAMMEKØLLE
-
Dagen før – gnid lammekøllen grundigt ind overalt.
-
Rul den meget grundigt ind i film.
-
Læg den på køl i 24 timer.
-
Dagen efter – tænd ovnen på 110 grader.
-
Læg en lammekøllen i en bradepande eller fx en stor støbejeensgryde.
-
Knust hvidløget og læg det i sammen med rosmarin og væsken.
-
Giv det 12 timer.
-
Nu kan du med to gafler trække lammet fra hinanden.
-
I bunden af panden eller gryden kan du lige fiske rosmarin og hvidløg fra.
-
Reducer nu væsken og tilsæt den kødet, det giver lige en ekstra dimension af smag!
RUB
-
Hak rosmarinen meget fint og bland alle de tørre krydderier sammen.
Ærte-mynte puré
-
Bland alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber
BABA GANOUSH
-
Tænd ovnen på 200 grader.
-
Skyl auberginen og prik huller med en gaffel i den.
-
Bag dem i 45 min.
-
Lad dem køle af og skær dem over.
-
Herefter kan du skrabe indmaden ud.
-
Tilsæt resten af ingredienserne og blend det til en grov mos.
-
Smag det evt. til med salt, peber og citron. Den må gerne have en del syre.
SYLTEDE RØDLØG
-
Snit rødløget på et mandolin jern.
-
Tilsæt eddike og salt.
-
Stil det på køl i en times tid.
TILBEHØR
-
Smuldr feta osten og giv det evt. lidt varme med en gasbrænder hvis du har sådan en.
-
Varm pitaen i ovnen hvor du gider dem med lidt vand inden, 2 min på 180 grader.
Jeg vil godt anerkende, at det ikke var mig, men min kæreste som fandt at lave denne “baba ganoush” eller “aubergine dip”, som faktisk var vildt lækker. Det minder en kende om
Håber det har givet inspiration til en lækker påskeret!
5 Comments
RUB
Hak rosmarinen meget fint og bland alle de tørre krydderier sammen.
Ærte-myne puré
Varm terningen op i ca. ½ dl vand.
Tilsæt resten og blend det til en cremet puré.
Smag til med salt og peber.
Øøøøhm, der er vist lige brug for lidt korrekturlæsning..
Det hænger ihvertfald ikke sammen med ingredienslisten.. Myne er formentlig mynte, men mynte er ikke nævnt andre steder.. Og hvad er det for en terning? En boulionterning?
Men jeg skal godt nok prøve det her med en af køllerne eller nok nærmere en af bovene, som ligger ude i fryseren.. Lyder sgu som rigtig coronamad ;o)
Hej Nikolaj – ahmen der var vist for meget påskeøl den dag den blev lagt op 🙂
Jeg har lige rettet det til – nu burde det spille og ja lige præcis! Lav den endelig som “pulled” – så kan det ikke gå galt –
Der er også denne, hvor lammet kan bruges – den er også ret lækker! https://madogmonopolet.dk/paaskefrokost-pulled-lamb-burger/
#staysafe og tak for kommentaren 🙂
Har lige forhørt mig hos min bedre halvdel, der er kok – hun har lige tunet opskriften, så den faktisk er endnu bedre 🙂 God fornøjelse!
Pingback: Påsketema: Denne vin mener jeg du skal drikke til påskefrokost...
Pingback: Påskefrokost menu | Lækre retter til den ultimative frokost