Gå til opskrift

Hvis det kan pulled så er det godt! Det er næsten en universel sandhed – så om du laver pulled pork, pulled chicken, pulled salmon eller som her pulled lamb, så skal det nok blive godt. Jeg har allerede lavet en opskrift med dette, hvor jeg lavede en “pulled lamb burger”, som en god ide til en alternativt måde at lave “påskelammet” på – her får du en mere original opskrift i en pita med “aubergine dip” (baba ganoush), syltede rødløg og fetaost!

Jeg elsker pita og navnlig med lam. Det er lidt en spise, som vi primært får til påske i Danmark, hvilket faktisk er lidt synd. For nogle af siden besøgte jeg Wales, hvor de har noget af det bedste lam i verden. Her lærte jeg, at vi faktisk slet ikke spiser lam i sæson i Danmark, men okay så længe vi spiser det, så er jeg faktisk også glad nok. Men der spiser det de langt mere til sommer og året ud. Hvis du nogensinde har fået lam, hvor du ikke har brudt dig om det, så er chancen sikkert, at du har spist får og ikke lam – det kan nemlig godt smage lidt af “våd dyne”. Håber du synes om opskriften her.

Læs også: Påskefrokost: Pulled Lamb – en burger du aldrig glemmer!

Påskefrokost: Pulled Lamb i Pita med baba ganoush og grillet feta...

Pulled Lamb i Pita med baba ganoush, feta, langtidsbagte tomater…

Ret: Hovedret, Påskemad
Køkken: Græsk
Keyword: Påskefrokost, Påskemad, Påskeretter, Pita, Pulled Lamb
Forb. tid: 1 minute
Tilb. tid: 12 timer
Samlet tid: 13 timer
Antal: 4 personer
Forfatter: Familiefaren

Her får du en lækker opskrift på pulled lamb i pita med "baba ganoush", syltede rødløg og fetaost. Det er et god talternativ opskrift på dit påskelam.

Udskriv

Ingredienser

LAMMEKØLLE

  • 1 stk lammekølle – gerne dansk og økologisk om muligt.
  • 5 stk. kviste rosmain
  • 5 fed hvidløg
  • 2 glas rødvin eller vand

RUB

  • 2 spsk salt
  • 1 spsk friskkværnet peber
  • 1 spsk sennepspulver
  • 1 spsk røget paprika
  • 0,5 spsk spidskommen
  • 1 spsk hvidløgspulver
  • 1 spsk brun sukker
  • 1 tsk cayennepeber
  • 3 kviste frisk rosmarin

Ærte-myne puré

  • 200 gram økologiske ærter
  • 2 spsk creme fraiche 18 %
  • 1 håndfuld mynte
  • 1/4 citron du skal bruge saften
  • Salt og friskkværnet peber

BABA GANOUSH

  • 3 stk. auberginer
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk tahini
  • 0,5 tsk spidskommen
  • 1 lille bundt frisk koriander
  • ½ stk. citron saften
  • 0,5 dl olivenolie
  • Salt og peber

SYLTEDE RØDLØG

  • 1 stk. rødløg
  • 1 dl hvidvins eddike
  • 1 drys salt

Tilbehør

  • 1 pita brød pr. person
  • Rucola salat
  • Fetaost
  • cholula

Sådan gør du

LAMMEKØLLE

  1. Dagen før – gnid lammekøllen grundigt ind overalt.
  2. Rul den meget grundigt ind i film.
  3. Læg den på køl i 24 timer.
  4. Dagen efter – tænd ovnen på 110 grader.
  5. Læg en lammekøllen i en bradepande eller fx en stor støbejeensgryde.
  6. Knust hvidløget og læg det i sammen med rosmarin og væsken.
  7. Giv det 12 timer.
  8. Nu kan du med to gafler trække lammet fra hinanden.
  9. I bunden af panden eller gryden kan du lige fiske rosmarin og hvidløg fra.
  10. Reducer nu væsken og tilsæt den kødet, det giver lige en ekstra dimension af smag!

RUB

  1. Hak rosmarinen meget fint og bland alle de tørre krydderier sammen.

Ærte-mynte puré

  1. Bland alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber

BABA GANOUSH

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skyl auberginen og prik huller med en gaffel i den.
  3. Bag dem i 45 min.
  4. Lad dem køle af og skær dem over.
  5. Herefter kan du skrabe indmaden ud.
  6. Tilsæt resten af ingredienserne og blend det til en grov mos.
  7. Smag det evt. til med salt, peber og citron. Den må gerne have en del syre.

SYLTEDE RØDLØG

  1. Snit rødløget på et mandolin jern.
  2. Tilsæt eddike og salt.
  3. Stil det på køl i en times tid.

TILBEHØR

  1. Smuldr feta osten og giv det evt. lidt varme med en gasbrænder hvis du har sådan en.
  2. Varm pitaen i ovnen hvor du gider dem med lidt vand inden, 2 min på 180 grader.
Påskefrokost: Pulled Lamb i Pita med baba ganoush og grillet feta...
Det er første gang jeg laver denne “aubergine dip” som er super lækker!

Jeg vil godt anerkende, at det ikke var mig, men min kæreste som fandt at lave denne “baba ganoush” eller “aubergine dip”, som faktisk var vildt lækker. Det minder en kende om

Påskefrokost: Pulled Lamb i Pita med baba ganoush og grillet feta...
Feta er bare lækkert når det får lidt grill…
Påskefrokost: Pulled Lamb i Pita med baba ganoush og grillet feta...
Lækker påskemad…

Håber det har givet inspiration til en lækker påskeret!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

5 Comments

  1. RUB
    Hak rosmarinen meget fint og bland alle de tørre krydderier sammen.
    Ærte-myne puré
    Varm terningen op i ca. ½ dl vand.
    Tilsæt resten og blend det til en cremet puré.
    Smag til med salt og peber.

    Øøøøhm, der er vist lige brug for lidt korrekturlæsning..

    Det hænger ihvertfald ikke sammen med ingredienslisten.. Myne er formentlig mynte, men mynte er ikke nævnt andre steder.. Og hvad er det for en terning? En boulionterning?

    Men jeg skal godt nok prøve det her med en af køllerne eller nok nærmere en af bovene, som ligger ude i fryseren.. Lyder sgu som rigtig coronamad ;o)

    • 5 stars
      Hej Nikolaj – ahmen der var vist for meget påskeøl den dag den blev lagt op 🙂

      Jeg har lige rettet det til – nu burde det spille og ja lige præcis! Lav den endelig som “pulled” – så kan det ikke gå galt –

      Der er også denne, hvor lammet kan bruges – den er også ret lækker! https://madogmonopolet.dk/paaskefrokost-pulled-lamb-burger/

      #staysafe og tak for kommentaren 🙂

    • Har lige forhørt mig hos min bedre halvdel, der er kok – hun har lige tunet opskriften, så den faktisk er endnu bedre 🙂 God fornøjelse!

  2. Pingback: Påsketema: Denne vin mener jeg du skal drikke til påskefrokost...

  3. Pingback: Påskefrokost menu | Lækre retter til den ultimative frokost

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift