Opskrift på Croquetas/croquettes - den perfekt snack!
"Fri-uge" Forret Snacks Ulige Uge

Opskrift på Croquetas/croquettes – den perfekt snack!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

For nogle år siden skulle jeg imponere min kæreste, hvilket jeg valgte at gøre ved at lave mad til hende. Det er som regel en sikker vinder. Så har du bare lidt evner i køkkenet så imponerer det de fleste kvinder. Hun er halv spanier, så jeg valgte at lave croquetas på den helt klassiske måde. De kaldes også croquettes eller kroketter, men de helt originale kommer fra Spanien og hedder croquetas. De er ofte lavet med grøntsager, fisk eller jamon, hvor efter de paneres i rasp og friteres. Hvis du har besøgt fx Barcelona eller Madrid findes de ofte på tapasbarer og passer perfekt sammen med et tør glas sherry eller hvidvin – her kommer min opskrift, som er ændret en kende for at opnå mere sprødhed – god fornøjelse…

Første gang jeg lavede dem, var det med inspiration fra Brødrene Price, hvor jeg faktisk har en enorm stor dele af min viden om mad fra. Med årene er jeg dog blevet dygtigere og bedre til at improvisere og sammensætte retter. I denne bruger jeg panko i stedet for almindelig rasp. Nu tænker du måske, om det virkelig gør den store forskel, for det er jo bare “rasp”, men ja, det gør det så afgjort. Nu bevæger vi os dog lidt væk fra klassikeren, men det gør ikke så meget, så længe det smager godt ikke?

Opskrift på Croquetas/croquettes – den perfekt snack!

Ret: Forret, Snack
Køkken: Spansk
Keyword: Croquetas, Croquettes, Kroketter
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 20 stk

Her får du en nem og lækker opskrift på ca. 20 croquetas fyldt med svampe, jamon, paneret i panko og friteret. Det er en skøn snack, som passer perfekt til sommerbordet!

Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 100 g hvedemel
  • 2,5 dl mælk
  • 150 g blandede svampe
  • 1 stk. fint hakket løg
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 150 gram jamon serrano /parma skinke
  • 3 stk æg
  • ½ pose panko Japansk rasp – fås i større supermarkeder
  • 1 håndfuld parmesanost
  • Salt og friskkværnet peber
  • 0,5 l olie til at fritere i
  • 1 stk. citron

Sådan gør du

  1. Varm en gryde op med olie, tilsæt de hakkede løg og hvidløg og lad det svitse i 3-4 min.

  2. Imens rengør du svampene og hakker dem fint.
  3. Tilsæt dem og give det yderligere 3-4 minutter.
  4. På en pande ved siden af steger du dit jamon serrano/parma skinke af, så det bliver sprødt.

  5. Knus det i sammen med løg og svampe, hvis der er overskydende fedt, så må det hjertens gerne komme med.
  6. Tilsæt næsten alt melet og rør det godt sammen.
  7. Tilsæt så mælken så massen tykner.
  8. Det skal blive en masse, som er ca. så tyk som kartoffelmos.
  9. Lad det koge igennem i ca. 5 min – ellers kan det smage af mel.
  10. Tilsæt revet parmesan og lad det smelte ind i retten.

  11. Smag til med salt og godt med friskkværnet peber.
  12. Hæld det på et fad og sæt det i fryseren i 30 min.
  13. Hvis du skal bruge den dagen efter så bare på køl.
  14. Klask æggene ud og rør dem sammen.

  15. Hæld dem i en skål
  16. Hæld rasp i en skål ved siden af.
  17. Varm en gryde med olie godt op.
  18. Kontroller det evt. med en tændstik, som du stikker ned i den varme olie, hvis det syder lidt omkring den er den varm.
  19. Rul nu kugler af din masse op dyp det i panko, så i æg og tilbage i pankoen.
  20. Hvis du er snild, så nøjes du med at bruge den ene hånd til at panere med.
  21. Læg nu kuglerne i den varme olie og friter dem i ca. 2 minutter.
  22. Så snart de har taget en flot gyldenbrun farve skal de op.
  23. Læg dem på papir og friter massen færdig.

  24. Server med en skive citron til.
Klar til at imponere…
Hvis du ikke har jamon – så bruger du dét du har – either ways is good!
Sådan skal massen se ud når den er færdig…

Vinen er fra Husted Vin og passer helt perfekt til denne fede snack. Det er en chardonnay som hedder “Juris” fra Østrig med masse fedme og noter af “smør”, pære, mango og en lækker afsluttende syre. Der kommer anmeldelse af den senere, sammen med en flok andre lækkerier.

Croquettas med en hysterisk lækker hvidvin til…

Du kan lige hakket lidt persille og ekstra flagesalt til at toppe lækkerierne af med, herefter er der vist bare at læne sig tilbage og nyde roserne fra gæsterne.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar