Nytår

Sådan sammensætter du den perfekte nytårsmenu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Lige om lidt er det nytår, og det betyder for mange fest, mad, bobler og et tilbageblik på året, der gik. For mig er nytår næsten lig med mad eller i hvert fald, så er mad til nytår ét af de punkter, som jeg prioriterer højst. Jeg er nok blevet for gammel til at købe fyrværkeri for flere tusinde kroner, så hellere bruge pengene på take away til nytår eller lave en lækker nytårsmenu selv. Jeg har samlet nogle opskrifter, hvor du finder snacks til nytår, forret til nytår, hovedret til nytår og dessert til nytår – håber det giver inspiration – godt nytår.

Når det kommer til en nytårsmenu, så kan du næsten ikke have for meget mad, i hvert fald ikke hvis du laver små anretninger. Du kan sagtens lave en 3-4 snacks inden forretten, have en mellemret, hovedret og så dessert. Ofte er det nemlig middagen, som er omdrejningspunktet nytårsaften, så hvorfor ikke strække denne del så langt som muligt?

Snacks til nytårsaften

Disse snacks er hurtige og nemme at lave, der er til 4-6 personer i hver opskrift, naturligvis lidt efter hvor sultne folk er, men de er ikke ment som, at man skal blive mæt, man skal blot smage og nyde dem til et glas champagne eller bobler.

Sådan sammensætter du den perfekte nytårsmenu

Forretter til nytårsaften

Østers til nytårsaften

Øster til nytårsaften skiller helt afgjort vandene. Nogle som fx mig elsker dem og er nået dertil, hvor der ikke findes bedre. Andre kan slet ikke forestille sig, at østers skal finde vej til deres nytårsmenu. Jeg vil dog slå et slag for, at det kan blive utrolig lækkert, hvis du vælger at tilberede dem. Her er fire opskrifter, som viser, hvor forskelligt østers kan serveres.

Sådan sammensætter du den perfekte nytårsmenu

Caviar til nytårsaften

Caviar er den ultimative luksus, og det behøver slet ikke være rasende dyrt. Dog skal du vælge dine caviar med omhu. Jeg vil gerne garantere, at Stokkebye leverer et fantastisk produkt, som både er prisvenligt, og uden at der er gået på kompromis med kvaliteten. De kan nydes helt rent eller i én af disse luksusretter, som er lavet med inspiration fra Michelin-restauranter. Du kan læse denne guide til caviar, for at få et overblik. Det sidste link er ikke en opskrift, men en guide til “Beluga Caviar”, som er det ypperste, du kan få.

Sådan sammensætter du den perfekte nytårsmenu

Fisk til nytårsaften

Fisk er ofte på menuen til nytårsaften, og det er både let og lækkert at starte med. Disse opskrifter er ret nemme at gå til, og du kan godt forberede det meste i god tid inden servering. Ved ceviche kan du faktisk lave det hele inden, så det bare skal serveres.

Sådan sammensætter du den perfekte nytårsmenu

Hovedretter til nytårsaften

Når det kommer til hovedretter til nytårsaften, så er der mange muligheder. Det kan faktisk være alverdens opskrifter. Her er opskrifter både med gris, lam, unghanebryst og oksekød.

Sådan sammensætter du den perfekte nytårsmenu
Godt nytår…

Desserter til nytårsaften

Desserten til nytårsaften skal være klar inden midnat, hvis du spørger mig. Disse opskrifter er ret forskellige. Der er mazarinkage, som jeg tilberedte på grillen, men det er slet ikke et must, den kan sagtens laves forud i ovnen. Der er chokolademousse og panna cotta, som begge kan laves før, så de bare skal tempereres kort ved stuetemperatur, herefter kan de serveres. Den sidste “Vaniljeis og ægte Caviar” er ren luksus, som er nem at lave, og den ligner en million.

Sådan sammensætter du den perfekte nytårsmenu

Champagne og mousserende vin til nytårsaften

Jeg har i næsten 15 år bedømt og kåret “Årets Nytårsbobler” i forskellige kategorier, så jeg har været vidt omkring. Første og fremmest – der findes andet end klassisk Champagne. Næst så er det dig, som bestemmer, og det er netop din smag, som tæller her. Der er også link til et udbud af danske bobler, hvor vi i Danmark gennem de seneste år har nået et flot niveau.

Sådan sammensætter du den perfekte nytårsmenu

Håber det giver inspiration – godt nytår!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar