Gå til opskrift

Opskrifter er lavet i samarbejde med Prosciutto di Parma

Kender du det med, at du mangler nogle nemme snack til et arrangement, den obligatoriske klassefest eller bare når du får gæster? Jeg hader det, for det bliver altid det samme, jeg laver. Men heldigvis er hjælpen nær – disse filodejsnacks er utroligt nemme at lave, og fordi filodejen bliver sprød, lækker og ligner en million, så vil alle nikke anerkendende, når de smager – god fornøjelse.

Denne opskrift en nok den nemmeste, der er på hele bloggen – okay, måske er opskriften på, hvordan du koger den perfekte pasta nemmere, men ellers er den 100% sikkert denne nemmeste.

Opskrift på nem snack med filodej, parmaskinke, ost og purløg
Jeg har ikke et godt navn til dem? “Filodejs-hapsere” måske?
Opskrift på nem snack med filodej, parmaskinke, ost og purløg

Opskrift på nem snack med filodej, parmaskinke, ost og purløg

Ret: Forret, Snack
Køkken: Italiensk
Keyword: Filodej, Parmaskinke, Snack
Forb. tid: 7 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 8 stk.
Forfatter: Familiefaren

Opskrift på de perfekte små hapsere af filodej som "skål", der fyldes med æg, mælk, parmasanost, parmaskinke og purløg – klar på 20 min.

Udskriv

Ingredienser

  • ½ pakke filodej
  • 2 spsk. smeltet smør
  • 1 pakke Prosciutto di Parma
  • 150 gram parmesanost
  • ½ dl. letmælk
  • 4 stk. æg
  • 1 lille bundt purløg
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 stk. silikonemuffinsform

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Skær filodejen ud i firkanter, som er ca. 6×6 cm.

  3. Pensel to firkanter med smør til hvert rum i formen og læg dem deri.

  4. Læg en skive parmaskinke i hvert rum.
  5. Pisk æggene sammen og tilsæt mælk.
  6. Riv parmesanost i og smag til med salt og friskkværnet peber.
  7. Hæld æggemassen i hvert rum, så det er næsten fyldt.

  8. Sæt formen i ovnen i 8 min.

  9. Lad snacksene køle lidt af og tilsæt hakket purløg.

Det er naturligvis lidt snyd, at du køber filodej, men det er bare et magisk produkt, som aldrig fejler, så brug det endelig. Desuden så tænker folk ikke så meget over, om du laver alt fra bunden, så længe der er noget kærlighed og smag i retten.

Opskrift på nem snack med filodej, parmaskinke, ost og purløg
Klar efter kort tid i ovnen
Opskrift på nem snack med filodej, parmaskinke, ost og purløg
Så er der sommermad!

Hvis du vil have mere inspiration til retter med Prosciutto di Parma, så er der “asparges-hapsere”, som faktisk er tæt på at være lige så nemme at lave. Hvis du gerne vil have en hovedret, så er der den klassiske “Saltimbocca”. Rigtig god fornøjelse.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift